Verslag: workshop luchtacrobatiek

Ik deed vorige week vrijdag een workshop luchtacrobatiek bij Lucht Acrobatiek Madeline in Reeuwijk. Direct daarna plaatste ik de eerste foto’s op de Marstyle facebookpagina. Jullie waren allemaal erg nieuwsgierig naar deze ervaring. En terecht! Want hoe gaat dat dan zo’n workshop? Had ik spierpijn? Voor wie is dit leuk? Kun je op les? Ja, dat kun je 😉 en Madeline geeft ook proeflessen als je dit eens uit wilt proberen. Wil je dit zelf ervaren? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een proefles voor 2 personen!

Ziet er best makkelijk uit, maar voordat ik in deze positie was...
Ziet er best makkelijk uit, maar voordat ik in deze positie was…

Via de vriendin die je in het roze op de foto’s ziet, ontdekte ik de facebookpagina van Luchtacrobatiek Madeline. Zij tagde mij als de persoon met wie ze graag een proefles wilde winnen. Nu ben ik gek op winacties zoals jullie weten en dit ziet er gewoon heel spectaculair en bijzonder uit, dus ik deed ook mee. We wonnen niet, maar Madeline nam wel contact op. Of ik interesse had om met de vriendin in kwestie een workshop te proberen voor mijn blog? Nou: JA! Wat gaaf! Maar zou het niet heel moeilijk zijn? Er werd ons geadviseerd om strakke kleding te dragen met lange mouwen. Dit vanwege de wrijving met het doek. Op de blote huid kan dat pijnlijk zijn. De lessen worden onder meer op vrijdagavond van 20 uur tot 21.30 uur gegeven, nieuwsgierig en met camera gingen we op pad.

uitleg luchtacrobatiekEr was 1 andere cursiste aanwezig: de lenige Liset die in september begon met lessen. Direct na de oprichting van Lucht Acrobatiek Madeline. Gaaf om te zien wat zij allemaal in de doeken kan. Ook Madeline zelf vertoonde haar kunsten: wauw! Maar goed, voordat iedereen in de doeken hing begonnen we met de warming up. Lekker bewegen op muziek. Ik kende het marcheren en de dansachtige bewegingen nog van de sportschool. Bij mijn huidige sportschool doe ik alleen echte fitnessoefeningen, maar ik kan je vertellen dat ontwikkelde arm- en schouderspieren je wel erg helpen bij luchtacrobatiek. Als je lijf wat mankementen vertoond, met name in je handen, armen en schouders, moet je dit niet doen.

Spierpijn na de les

Ik heb het geluk dat mijn lijf niets mankeert en ik dus mee kon doen aan deze workshop. Wel heb ik weinig kracht in mijn handen en dat was jammer. Waar mijn armspieren best het een en ander vol konden houden, werkten mijn handen tegen. Dan kon ik me niet langer vasthouden of gleed er een hand los. Het is echt een pittige sport! Je hijst tenslotte je eigen lichaamsgewicht steeds weer op. Desondanks konden mijn vriendin en ik echt trots zijn op onszelf, we hadden beiden wat dingetjes die niet lukten maar veel andere dingen lukten wel! Madeline hielp ons met het goed wikkelen van de doeken en had ook wat truukjes als een bepaalde manier van omhoog komen niet lukte, zodat ook wij beginners toch al wat mooie moves konden maken. Tussendoor was het zaak om telkens je handen even te rekken en strekken, zodat je even later weer verder kon. Afijn dinsdagavond ging ik met nog steeds flinke spierpijn naar de sportschool, haha. Dus houd daar rekening mee! Ik vond deze toffe ervaring de spierpijn overigens meer dan waard.

Moet je lenig zijn voor doekacrobatiek?

We mochten veel verschillende soorten oefeningen doen, waarbij diverse spiergroepen aan de orde kwamen. Je las net al dat mede-cursist Liset zo lenig is, zij deed dan ook spectaculaire dingen. Ik ben zelf helemaal niet lenig, maar Madeline stelde me gerust. Zij is namelijk zelf ook niet lenig, deze sport gaat vooral om de kracht in je armen en het behendig zijn met de doeken. Lenigheid helpt je wel om de oefeningen mooier uit te voeren, maar is niet noodzakelijk. En inderdaad, mijn instructeur op de sportschool noemt mij altijd een uitdaging op motorisch gebied maar daar had ik tijdens deze workshop geen last van. Het enige dat mij in de weg zat was het af en toe ontbreken van kracht in mijn handen.

As je op de juiste manier in het doek zit, kun je die handen gelukkig even pauze geven. Dan kun je gewoon hangen in de doeken. De eerste foto hierboven was een van de eerste oefeningen, via een koprol achterstevoren (of nou ja je benen omhoog zwiepen) op z’n kop gaan hangen in het doek. Halverwege de les werd de 2e foto gemaakt, waarbij we in het doek moesten gaan staan. Aan het einde van de les deden we de ‘vleermuis’ en foto 3 hierboven werd gemaakt vlak voor ik mij naar voren liet vallen om op z’n kop in het doek te hangen. Dat heb ik dus toch maar even gedaan!

Wat mijn vriendin en ik al konden:

Hoe vonden we het?

Als je zelfvertrouwen een oppepper kan gebruiken, is dit een hele fijne workshop. Er zijn echt leuke oefeningen die je deze eerste les al kunt doen. Ik ben zo trots op mezelf! Ondanks dat het heel spannend is, zo hoog en dat het lichamelijk zwaar is, durfde ik het en kon ik wat dingen uitvoeren. Daarnaast ben ik een hele bijzondere ervaring rijker. Wie kan er nu zeggen dat ze in de doeken heeft gehangen bij een workshop luchtacrobatiek?

Lestijden en prijzen

Madeline is in september officieel van start gegaan met haar bedrijfje, maar had daarvoor al jaren ervaring met het coachen van topsporters in de luchtacrobatiek. Zelf is ze ook in te huren voor shows en demonstraties en staat ze reserve als artiest van een dinnershow. De lessen zijn te boeken voor kinderen vanaf 7 jaar en voor volwassenen. Op haar website zag ik dat ze ook kinderpartijtjes voor kinderen van een jaar of 5 heeft verzorgd (ik houd dit in gedachten voor mijn dochters, want: een bijzonder en overdekt programma). Ook kun je Madeline inhuren voor een sportief vrijgezellenfeestje in de vorm van deze workshop. De lessen zijn in Reeuwijk, op haar website staat meer informatie:

 • Donderdagmiddag van 16:30 – 17:30 kinderen t/m 14 jaar.
 • Proefles kost 4 euro.
 • Donderdagavond van 20:00 – 21:30 vanaf 15 jaar.
 • Proefles kost 5 euro.
 • Vrijdagavond van 20:00 – 21:30 vanaf 15 jaar.
 • Losse les kost 10 euro en 5-rittenkaart 37,50.
Hier hang ik als de vleermuis! Woohooo!
Hier hang ik als de vleermuis! Woohooo!

Winactie

Vond je dit gaaf om te zien en wil je ook weleens zo’n workshop doen? Dat kan. Ik mag van Madeline een workshop verloten voor 2 personen. Als je meedoet is het wel handig als je (net als ik) in de buurt van Reeuwijk woont en/of beschikt over een auto. Laat hieronder weten dat je kans wilt maken en je doet mee.

Winnaar

Gefeliciteerd Monica! Naamloten.nl heeft jou als winnaar gekozen, ik ga je een mailtje sturen voor de verdere afhandeling. Heel veel plezier gewenst!

Lees ook:

Wie zou je meenemen en waarom?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Rieke zegt:

  Heel leuk Mar. Ziet er ingewikkeld uit! Sam (9) heeft via Bravo proeflessen gedaan en is verkocht. Echt haar ding. Helemaal Happy

  1. Marguerita zegt:

   Wat leuk! Ik denk dat het voor kinderen een mooie sport is, goed voor het zelfvertrouwen 🙂

 2. Carla zegt:

  Lijkt me superleuk!!! Zou ik het kunnen…. me even als een vogel zo vrij voelen wellicht?….

 3. Mariska zegt:

  Wat leuk zeg.
  Dat is weer eens iets anders dan normaal.
  Zou het samen met een vriendinnetje graag eens uitproberen.
  Kom uit Bodegraven dus afstand geen probleem.

 4. Tamara TS zegt:

  Wat leuk en helemaal niet duur! Helaas voor mij veel te ver weg, maar als het ooit in mijn buurt zou starten, dan sta ik in de rij!

  Veel succes met winnen allemaal!

 5. Volgmama zegt:

  Dat ziet er leuk uit! Helaas niet in de buurt hier.

 6. Mary-Lou zegt:

  Wat leuk dat je dit gedaan hebt. En de vleermuis ziet er echt cool uit! Erg leuk om te zien, maar de actie laat ik voorbij gaan, durf dit echt niet!

 7. Linsey zegt:

  Ik zou het supertof vinden om het eens uit te proberen samen met me vriendin Bianca vd heuvel
  Ik ben ook lid van madelief haar feaceboek pagina luchtabrotiek
  Kortom trekt me wel alleen de stap nog niet gezet?

 8. Monica zegt:

  Madeline is een oud klas genoot van me. Lijkt me leuk om dit een keer te proberen samen met een vriendin, samen is gezelliger en minder spannend.

 9. Nicole zegt:

  Dit lijkt mij erg leuk!! Weer eens wat anders. Ik ben al een tijd op zoek naar iets waar ik echt plezier aan kan beleven en goed is voor mijn lichaam en het leeg maken van mijn hoofd…

 10. Liesbeth zegt:

  Het was zo gaaf! Spierpijn gegarandeerd, maar is het zeker waard! Echt leuk om je even Superwoman te voelen!

 11. Ik denk dat luchtacrobatiek enorm goed is voor de spieren en je kracht! Ik vraag me af of het in de Achterhoek ook bestaat.

 12. Stefana Bisschop zegt:

  Wat ziet dit er tof uit, ik heb nu een abonnement voor de sportschool. Daar ben ik vanaf september niet meer geweest. Schaam schaam. .. dus op zoek naar iets waar ik WEL plezier in heb. Ik zou graag met mijn vriendin Mienke gaan, hier doe ik vaker sportieve dingen mee.

 13. Jolanda zegt:

  Dat lijkt me spannend om te doen. Ik heb totaal geen kracht in mijn armen maar het lijkt me zo leuk eens te proberen!

 14. judith zegt:

  Gaaf zeg!! De sportschool pas opgezegd dus kan wel weer een beetje sporten gebruiken ?. Samen met mijn vriendinnetje judy zou ik dit graag eens willen oefenen! De meeste sporten doen wij samen, en stoppen we ook weer samen (oeps). Zelfs bij de peutergym zal je ons samen spotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.