Keek op mijn Leven: compleet ander ritme

Jeetje, wat een compleet ander ritme heb ik ineens als fulltime single mom met een parttime baan naast de ZZP onderneming. De structuur is wel heel lekker en ik merk dat het mij en de kinderen veel rust geeft. Hoewel, rust? Je kent me…

lego bouwen
Eindelijk mijn lego bloemen aan het bouwen met de kinderen, vorig jaar van de Sint gekregen…

Op mijn parttime dagen staan alle afspraken ingepland die er zo in een huishouden voorbij kunnen komen. De loodgieter in tijdvak X, waarbij het even spannend was of ik dan de afspraak met mijn Bofit wandelcoach wel of niet zou kunnen halen. Een yoga lesje op zaterdag, omdat ik toch ook wel gezond bezig wil zijn en niet voor niets een abonnement bij de sportschool heb. Een afspraak voor gebitsreiniging bij de mondhygiëniste, maar dan precies op een dag dat ik moest werken dus weer met uren schuiven.

Tussendoor zocht ik een vrouwelijke laptoptas uit voor de werklaptop:

Momfail

Een afspraak bij de ortho voor mijn dochter die ze voor het eerst zelf moest doen… Tja, en die afspraak blijkt dus pas volgende maand te zijn. Had ze uit school gewacht en ze kon ook de weg niet terug vinden, want haar telefoon was leeg. Deze mama had haar voor niks gestuurd… It happens… Eén van de toetsen die ze moest inhalen is afgetikt, de ander vergeet ze steeds, ook omdat ik er dus niet helemaal bovenop zit want er zijn zoveel andere zaken die mijn aandacht vragen. Het blijft een puzzel.

dierenarts
Nageltjes knippen en een checkup.

Maar over het algemeen was ik redelijk georganiseerd met bijvoorbeeld de keuken bijhouden en de boodschappen bestellen. Na mijn werkdagen zitten we keurig om 18 uur aan tafel. De poes is naar de dierenarts geweest waar haar nageltjes werden geknipt. Ze weegt inmiddels alweer 2,6 kilo en ze vonden haar staart zo fluffy, maar dat komt omdat ze half Maine Coon is. Dat ze een mix is met dit kattenras, betekent ook dat we met de sterilisatie het beste kunnen wachten tot ze ongeveer een jaar oud is. Ze zal nog even doorgroeien, onze lieve Jingle. 

Nachtje Mechelen

Ook is ze voor het eerst een nachtje alleen thuis geweest. Ik moest voor mijn werk naar Mechelen en de kinderen gingen elk op een ander adres logeren. Eén van de poezenmama’s kwam gelukkig ’s middags uit school haar wel even kroelen (en de logeertas ophalen). Kon ik mooi in de avond terugzien, want inmiddels heb ik de EZVIZ camera geïnstalleerd en ben ik hem aan het testen.

osprey
“Als ik er nu stiekem in ga zitten, zou ze dat doorhebben?”

Ben best gewend om veel onderweg te zijn, maar nu vond ik het toch even spannend. Dit was de kennismaking op ons Belgische kantoor en met de collega’s daar en dus heel belangrijk om mijn werk goed te kunnen doen. Gelukkig waren ze net als in NL heel gastvrij. De manager kende ik al van digitale meetings en ik kon mooi aanschuiven in een gesprek met één van onze leveranciers. Zeer interessant, want nu hoorde ik alles over de producten, specifieke toepassingen en kon ik vragen stellen over de wereldwijde markt en de positie van onze landen daarin.

rotero
Fotogeniek kantoor wel hoor! In Nederland ook trouwens, erg mooi ingericht.

Na het bezoeken van een pilotproject, hebben we heerlijk geluncht bij Turks restaurant Merad aan de Vismarkt, een superleuk plein bij het water waar ik tijdens een persreis in Mechelen al eens langs ben gelopen. Kortom, heel veel indrukken en het was ontzettend inspirerend om nog meer over de branche te leren en nu ook gezichten bij de collega’s te hebben. 

Ik had een kamer geboekt in het Hobbit Hotel, dit is vlakbij het industrieterrein en je kunt er gratis parkeren. In de stad is dat vaak best prijzig. Helaas kon je niet in het hotel dineren, maar ze wezen me 2 restaurants in de buurt die open waren en de dichtstbijzijnde heb ik bezocht. Frans restaurant La Vista, waar ze helaas geen kleine gerechtjes hadden (ik zat nog aardig vol van de lunch). Wel was het erg lekker en schonken ze een heerlijke merlot. Die kon ik bestellen omdat het slechts op 3 minuutjes lopen van het hotel was. 

Tja en wat doe je in je uppie in een hotel? Nou, ik heb eindelijk weer eens verder gelezen in mijn boek! Gekregen op de blogboot en gesigneerd door de schrijfster, mooi verhaal en alle rust na de vele indrukken van de dag. Het bed lag overigens prima en de douche was ook goed. Dat is het voordeel als je alleen bent: in de avond en in de ochtend schone handdoeken, haha. Vrijwel iedereen aan het ontbijtbuffet was alleen trouwens, op een paar mensen die collega’s van elkaar waren na.

ontbijtbuffet
Er werd een spiegeleitje voor me gebakken en er was genoeg te kiezen bij het buffet.

Daarna reed ik naar ons marketingbureau, waar we de hele dag een strategiemeeting hadden. Ook hier werd ik verwend met lekkere koffiekoeken en een uitgebreide lunch. En natuurlijk met heel veel informatie! Gaf me een behoorlijke boost weer deze dag, dus daarna hup de files in om het te laten bezinken.

Thuis kinders en poes geknuffeld en gezellig met elkaar aan tafel verhalen uitgewisseld. Ook zij hadden lekker gegeten op de logeeradresjes. En ze waren trots dat ik uit beleefdheid een amuse met calamaris had geproefd, ondanks dat ik seafood absoluut niet lust, hahaha. Ik had al iets met mozzarella terug naar de keuken gestuurd omdat ik geen kaas eet (en dat ook had gezegd), dus vandaar dat ik niet nogmaals durfde te weigeren. 

In ieder geval ben ik na deze dagen nóg enthousiaster over mijn nieuwe baan. Het was echt heel uitdagend en positief allemaal. 

Perspakket van Black + Decker

stoom mop black and decker
Zo, mega doos! Binnenkort maar eens uitpakken en proberen…

Als kers op de taart kwam er ook nog een mega perspakket binnen van Black + Decker. Ik mag een stoommachine reviewen en wil daar onder meer mijn badkamertegels en vloerkleed mee onder handen gaan nemen. Hopelijk lukt dat dit weekend, want ik wil ook wat inkopen doen voor mijn Sinterklaaslootje zodat ik aan de surprise kan beginnen. Er zitten een paar zeer professionele knutselaars in de familie en als ik nu een beetje tijdig begin, valt mijn werkje niet zo uit de toon. Hoop ik.

Wist je trouwens dat dit typisch Nederlands is? Mijn Belgische collega’s kennen het fenomeen surprises knutselen en gekke gedichten verzinnen helemaal niet, het Sinterklaasfeest vieren ze daar heel anders. Hebben jullie al lootjes getrokken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters uit 2011 en 2012. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

TelefoonaccessoiresTelefoonaccessoires

Recente Blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.