Filmpremière The Wild Robot – Family by choice

Afgelopen week bezocht ik met mijn kinderen de première van De Wilde Robot. Nu had ik me daar allerlei voorstellingen bij gemaakt, maar ik had niet gedacht dat ik dit zo’n mooie film zou vinden. De gelaagdheid van deze animatiefilm van Universal / Dreamworks is zó mooi. Dit riep allerlei emoties op, en niet alleen bij deze mama maar óók bij mijn kinderen. Ik neem jullie mee naar ons avontuur in de Pathé Arena waar we geheel in stijl redelijk verwilderd arriveerden.

Blog door Lisanne van Uunen

The look matchte bij the movie

Het was een ideale dag om naar de bioscoop te gaan, een tikkie guur opgeleukt met een vleugje herfst. Het föhnen van mijn haar had ik prima achterwege kunnen laten, want door een rij op de ‘groene’  loper en een flinke stortbui, kwamen we zelf ook behoorlijk ‘wild’ aan de foyer.  Deze moeder de gans kwam met 3 ‘gansjes’, Quinten van 14 jaar, Feline van 12 en Lucas van 6.

Deze inmiddels ervaren bioscoopgangers scoorde, popcorn en wat drinken en zochten snel een plekje uit op de achterste rij van de bioscoopzaal, want daar zit je schijnbaar toch het lekkerste. Persoonlijk zit ik in zo’n grote zaal met luxe stoelen altijd wel oké maar ja, je zult je (puber)voorkeuren maar hebben, pick your battles mama.

Stemmencast on spot

In afwachting van de film zat de popcorn al lang en breed in de magen van mijn gansjes voor de presentatie van Nederlandse stemmencast begon. Jullie verwachtten het vast al, deze film bevat een robot waar Sosha Duysker, die je kunt kennen als presentatrice bij ZAPP/ het klokhuis etc. , de Nederlandse stem van insprak. En wat deed ze dat goed joh. Ja, heel geloofwaardig voor zover dat kan in een animatie, goed gecast!  Andere acteurs die je hoort zijn Matheu Hinzen, Murth Mossel (met zijn mooie lage stem) én Kes van den Broek.

The Wild Robot als moeder de gans

Tijd voor de film, wij zaten er klaar voor. En je raadt het al, die verwijzingen naar ganzen waren een hint naar het verhaal van de film. The Wilde Robot  (gebaseerd op het boek van Peter Brown) gaat over een hulprobot Roz, die geprogrammeerd is om elke willekeurige taak uit te voeren. Een speling van het lot brengt hem op een ‘ongewoond’ eiland waar hij op zoek gaat naar een taak om te volbrengen. Het eiland wordt niet bewoond door mensen maar wél door heel veel dieren, die Roz maar een rare snuiter vinden. Dit verandert niet wanneer hij een ganzenkuiken probeert op te voeden, die denkt dat Roz zijn mama is.

Wat volgt is niet alleen een enorm leerproces voor het kleine gansje, maar tegelijk ook voor Roz zelf. Hij leert zichzelf programmeren om zijn taak beter te volbrengen. Hiermee raakt de film aan de actuele discussie over het zelflerend vermogen van AI, mooi maar een tikkie eng tegelijk.

Films en seriesFilms en series

Op geheel eigen Robotische wijze stoomt Roz ‘zijn’ gansje klaar om mee te vliegen met zijn soortgenoten voor de overwintering. Dat gaat niet zonder slag of stoot en de groep staat ook niet zo te springen om hem mee te nemen. Onderweg bewijst zijn bijzondere opvoeding zich ineens van grote waarde.

Voor Roz, die achter blijft op het eiland, is de taak volbracht want zijn kuiken is zelfstandig. Maar toch kan hij niet terug naar zijn basis. Iets houdt hem tegen, hoe graag zijn makers dat ook willen. De verwilderde robot doet niet meer wat anderen van hem verwachten, maar wat hij zelf ziet als zijn taak.

Oeps verklapt!

En ja, nu heb ik al het één en ander verklapt, maar het einde van de film nog niet! Daarvoor moet je toch echt naar de bioscoop. Laat het nu bijna herfstvakantie zijn. Dan kun je samen met je kids lekker snotteren in de bios. Of het van de verkoudheid of van de emoties is, mag je me achteraf vertellen. In ons geval waren het tranen. Vooral bij mijn jongste. Daarop maakte robot Roz zo’n levensechte indruk dat hij dat einde, waar ik dus niets over ga verklappen, erg verdrietig vondt. De andere twee hadden geen uitgesproken mening, wat in puber language betekent dat ze het ook leuk vonden. Gelukkig maar want als het niet leuk was geweest had heel Amsterdam daar van mee mogen genieten.

Ga jij ook zo graag met je kinderen naar de bioscoop? En zijn ze ‘into’ robots?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters uit 2011 en 2012. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

TelefoonaccessoiresTelefoonaccessoires

Recente Blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.