Schoonmaaktips met soda + win

Weg met de smerigheid! Als je veel thuis bent, zie je alles dat eigenlijk wel wat schoner kan. Senzora stuurde mij een flink schoonmaakpakket toe om daar wat aan te doen. Een doos vol handige producten van Tricel en Klok om de boel eens flink op te frissen hier in huis. Zou jij dat ook wel willen? Komt goed uit, ik mag een schoonmaakpakket verloten onder mijn lezers!

tricel perspakket
Tricel en Klok stuurden me een flink ‘schoonmaken met Marja’ perspakket. Hoe slap je ook bent, de vaat, de was, je toilet… het draait allemaal door in huis.

De schoonmaaksoda’s van Tricel en wasproducten van Klok staan bekend om hun milieuvriendelijke samenstelling. Toen ik het pakket kreeg was ik net geopereerd en ik zit nog altijd deels in de ziektewet (of nou ja, hoe dat ook heet als je gebruik maakt van je arbeidsongeschiktheidsverzekering) dus snel gaat het uitproberen allemaal niet, maar toch. Langzaam vooruit is ook de goede kant op. Steeds een klein schoonmaak klusje afronden, maakt het leven toch wat aangenamer in je woonomgeving.

@marstyle78 Wat doe ik verkeerd? De groene aanslag is niet weg… Uiteraard nagespoten met de #tuinslang #tricel #gloria #terras #schoonmaken #gekregen #multibrush #groeneaanslag ♬ son original – Jbjumpingggg

Wat zat er in het perspakket?

Een flink pakket om echt van alles mee schoon te maken, was het. Poetsdoekjes werden nog nagestuurd en er zat ook een theedoek en keukendoek bij en een maatschepje voor het waspoeder. Een van mijn lezers mag ik blij maken met een soortgelijk pakket, de preciese samenstelling weet ik niet maar kan wel delen wat ik allemaal heb ontvangen:

 • Tricel Fijne Soda
 • Tricel Grove Soda
 • Tricel zachte zeep
 • Tricel Vloeibare zeep
 • Klok allesreiniger
 • Klok wc-reiniger
 • Klok wit waspoeder (ruim een kilo!)
 • Klok gekleurd waspoeder (ruim een kilo!)
 • Klok vaatwascapsules
 • Klok vloeibaar wasmiddel wit
 • Klok afwasmiddel original 

De Klok producten spreken voor zich. Iedereen weet dat je de was kunt doen met waspoeder of vloeibaar wasmiddel, een handafwasje met afwasmiddel en capsules voor je vaatwasser. Mijn toilet is inmiddels al een paar keer voorzien van de wc-reiniger en als je met allesreiniger een sopje maakt dan werkt dat prima om bijvoorbeeld je tafels en bureaus even af te nemen.

Soda en vloeibare groene zeep zijn echter wat ‘ingewikkelder’ al stonden deze producten ook in grootmoeders kastje. Hoe gebruik je dat? En wat kun je ermee schoonmaken?

@marstyle78 #schoonmaken #schoonmaaktiktok #tricel #poetsen #afzuigkap #klok ♬ Don't Stop (Wiggle Wiggle) – OHB Radio Edit – The Outhere Brothers

Wat kun je schoonmaken met soda?

Soda Tricel is geschikt voor veel schoonmaakkarweitjes. Ook bijzondere, waar je zo 1-2-3 niet aan denkt. Zoals je sneakers hagelwit poetsen, vette vingers van keukenkastjes verwijderen, de BBQ reinigen en muffe luchtjes uit terraskussens verwijderen. Op www.schoonmakenmetsoda.nl zie je hoe je dat doet en vind je nog veel meer tips.

Tricel Soda is een natuurlijk product in gekristalliseerde vorm. Hierdoor lost het eenvoudig op, is het veilig in gebruik en minder agressief dan de bekende schoonmaakmiddelen. Het wordt gebruikt als reiniger voor vloeren, wandtegels en sanitair. Het is ook geschikt als ontvetter voor glaswerk en aangekoekte pannen en is tevens een uitstekende afvoerontstopper. Ik gooi het zelf elke maand door alle gootsteentjes en het doucheputje met een waterkoker vol heet water er achteraan.

Nog meer sodatips

De toepassingen van soda zijn eindeloos, zo tipt de bekende schoonmaakgoeroe Marja. Tricel Soda neutraliseert bijvoorbeeld ook nare luchtjes in je container. Vooral in de warme zomermaanden kun je last krijgen van stank en ongedierte bij je gft-bak. Strooi grof soda onder in de container en je bent zo van de vieze geurtjes af.

Een barbecuerooster wordt weer stralend schoon als je hem in een hete sodaoplossing laat weken. De rest van de BBQ gaat ook weer blinken na een soda poetsbeurt. Ook de oven in de keuken ontvet je snel een effectief met soda.

Een prachtig boekt bloemen staat pas echt staat te stralen in een glazen vaas die is schoongemaakt met soda. Ten eerste is de vaas superschoon en ten tweede gaan de bloemen ook nog eens extra lang mee omdat soda de vaas ontsmet.

De witte was wordt weer witter dan wit: voeg een schepje soda toe aan de was, in het waspoederbakje, voor een smetteloos resultaat. Bovendien is een schepje soda ook goed om kalk in de wasmachine tegen te gaan.

Tricel Soda is mild, milieuvriendelijk en zuinig in gebruik. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig voor een groots effect. Dit maakt Tricel Soda een stuk goedkoper dan andere schoonmaakmiddelen. Naast een krachtig en veelzijdig schoonmaakmiddel is soda ook waterontharder, luchtverfrisser, ontstopper en ontvetter.

Hoe gebruik je groene zeep?

Groene zeep werkt uitstekend als ontvetter. Je lost dit net als allesreiniger op in heet water waardoor een sopje ontstaat. Daarna kun je met je poetsdoek aan de slag. Het ontkalkt echter niet! Wel kun je het bijvoorbeeld gebruiken tegen de groene aanslag op je terras. 

Tricel Soda en de producten van Klok zijn verkrijgbaar bij de supermarkt en via www.klok-eco.nl

@marstyle78 #schoonmaken #klok #senzora #tricel #unboxing #perspakketje #gekregen #poetsen #groteschoonmaak ♬ origineel geluid – Marguerita

Schoonmaakpakket winnen!

Herken jij de schoonmaakklussen uit dit artikel? Zin om zelf aan de slag te gaan met een lekker sopje? Deel hieronder jouw favoriete in minst favoriete schoonmaakklus, dan maak je kans op een flink pakket met producten van Tricel en Klok om zelf mee aan de slag te gaan. Ook leuk als verhuiscadeautje!

De winnaar is Petra! Van harte, ik ga je mailen voor de afhandeling. Veel poetsplezier 😉

Ben heel benieuwd naar de reacties!

Lees ook:

Dweilen op standje turbo met Kärcher!

Weg onkruid en aanslag, review Gloria Multibrush

12 slimme schoonmaaktips, gehoord op de Blogboot

Wat te doen met een ouderwets blokje zeep? 10 tips 

Handig! Draadloos stofzuigen en dweilen met Leifheit

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Petra zegt:

  Huh? Ik gewonnen? Wat leuk!! Echt een verrassing, geweldig! Dankjewel 😍

 2. Anita H. zegt:

  Eigenlijk vind ik alles even erg. Ik kan daar echt geen ranking in geven. Eerlijk gezegd heb ik ook heel veel achterstand.

 3. Johan zegt:

  Schoonmaken is niet mijn favorieten hobby. Met deze heerlijke producten zal het nu echt een feestje worden!

 4. Johan zegt:

  Schoonmaken is niet mijn favoriete hobby. Met deze producten zal het nu vast een feestje gaan worden!

 5. Linda Smeets zegt:

  Het leukste klusje vind ik dweilen, de minst leuke klus is voor mij het schoonmaken van de BBQ.
  Ik wist niet dat soda zo veelzijdig is! Hartelijk dank voor de zéér bruikbare tips! Zo’n uitgebreid schoonmaakpakket is meer dan welkom daar ik binnenkort begin met de grote schoonmaak.

 6. G. T. zegt:

  Ik vind het terras schrobben het leukste karweitje. Dat geeft voldoening – en doe ik alleen als het redelijk weer is.
  Minst leuk is de bovenkant van de keukenkastjes.

 7. Marja Legius zegt:

  Het klusje in huis dat ik het minst erg vind is de badkamer omdat ik er echt van kan genieten als die weer helemaal blinkt. Het minst leuk vind ik de keuken omdat onze afzuigkap maar op halve kracht werk blijft alles altijd een beetje vettig. Het resultaat is dan ook nooit zoals ik zou willen. Misschien tijd voor andere schoonmaakmiddelen

 8. MarianZw zegt:

  Ik moet wel, toen ik vanmorgen beneden kwam was er weer waar mierenfeest gaande. Pffft elk jaar hetzelfde liedje. Dus vandaag staat het vervelende klusje van dweilen en poetsen weer op het programma, in de hoop dat het geurspoor verdwenen is

 9. Tamara zegt:

  Als mantelzorger voor onze zoon ben ik dus altijd thuis
  En zou je zeggen tijd zat om schoon te maken
  Vaak is dat wel zo nu hij is opgenomen voorgenomen om alle achterstallige schoonmaak klusjes te doen
  Lijstje gemaakt maar nog niet heel ver gekomen man na 1,5 jaar thuis zitten met depressie weer aan t werk dus dacht nou dan kan ik alles aanpakken nou heb al 2 dagen van pfff..geen zin of denk ja day boek wil ik toch uit hebben 🫣🫣
  Met dit pakket word het vast een stuk leuker om aan alles te gaan beginnen
  We gaan duimen

 10. Cor zegt:

  Ik ben altijd blij als me tuin weer schoon is! Ik doe graag mee

 11. Petra zegt:

  Dat ik zin krijg om te gaan schoonmaken, nee, ook niet met dit uitgebreide pakket 🤭 Maar inderdaad, die schoonmaakklussen gaan niet vanzelf weg, dus ik wil het heel graag eens gaan proberen. De badkamer en de wc schoonmaken vind ik echt niet fijn, maar misschien wordt het vanzelf wat leuker als ik de goede middelen gebruik. De was doen en de keuken schoonmaken, vind ik wel leuk, ik word helemaal blij van een schoon en opgeruimd aanrecht en die frisse was in de kast 😍

 12. Petra zegt:

  Zin om schoon te maken?? Nee, echt niet, ook niet met dat uitgebreide pakket. Maar die schoonmaakklussen worden inderdaad niet vanzelf gedaan. Ik heb een hekel aan het sanitair schoonmaken, de bakdkamer en de wc, echt niet leuk. Maar daar heeft dat pakket ook een oplossing voor begrijp ik, dus ik wil het graag eens proberen, want wie weet…..ga ik er zelfs lol in krijgen. De was en de keuken schoonmaken vind ik dan weer best leuk, een schoon aanrecht maakt me blij 🥰

 13. elisabeth maria martina zegt:

  de vloer dweilen is mijn minst favoriete klus

 14. Lucie zegt:

  Waar ik echt een gruwelijke hekel aan heb is het schoonmaken van de oven, en trouwens ook de binnenkant van de afzuigkap! Al dat vet in die stiekeme kleine ( en scherpe) hoekjes waar je nauwelijks goed bij kunt, en over dat ovenrooster nog maar gezwegen, elke keer neem ik me voor om deze gelijk na gebruik te reinigen, maar op de een of andere manier verdwijnt dát goede voornemen steeds als sneeuw voor de zon! Nee, dan liever de badkamer, daar kan ik lekker los op alle tegels en de vloer, en als alles weer mooi blinkt mag ik zelf door de wasstraat! Zo’n uitgebreid schoonmaakpakket komt hier dus wel van pas, en nog schoon voor het milieu óók! Beter kan het toch niet worden?

 15. ilona zegt:

  Wat een leuke actie!! Wat het ergste is om schoon te maken is de badkamer i.v.m. alle kalk op de tegels. Dit pakket komt goed van pas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.