Amley en Woko leren kinderen spelenderwijs EHBO

Kinderen leren het meest door middel van spel en hoe leuk is het om via dit spel meer te leren over EHBO? Sandra Corbet dacht dit ook en heeft daarom een super leuk koffertje, Woko, met knuffeltje, Amley, ontwikkelt. Daar wilde ik wel meer van weten. Is dit echt een aanrader voor kinderen? En wat leren ze ervan? Ik ging op onderzoek uit!

Review door Just Joyce

Isabel en het pakket

Amley en Woko

Tijdens mijn kennismaking met Sandra wordt mijn aandacht getrokken door een leuk oranje koffertje. Dit koffertje genaamd Woko heeft Sandra zelf bedacht en komt voort uit gebeurtenissen in haar tienerjaren. Hier is toen een zaadje geplant. Als Sandra dan ook hoort dat een goede vriend van haar vader sterft aan hartfalen terwijl zijn jonge kinderen erbij zijn, weet Sandra dat ze iets voor kinderen wil gaan maken op het gebied van EHBO. Woko is het wonderkoffertje met alle spulletjes en Amley een veelzijdig beestje dat uit verschillende soorten dieren is ontstaan. Op de website van Amley en Woko lees je meer over de totstandkoming van het diertje.

De eerste ontmoeting

Na een fijn gesprek met Sandra besluit ik het koffertje mee te nemen tijdens het ophalen van mijn kinderen. Als eerste is mijn 6-jarige dochter Isabel aan de beurt. Zodra ze Woko ziet geeft ze haar tas aan mij om Woko aan te pakken. “Is hij voor mij? Echt super leuk!” In de auto doet ze hem open en een grote “Wauw” ontsnapt uit haar mond. Isabel begint gelijk te spelen en kijkt het boekje door. Gaat haar grote broer net zo reageren? Wanneer ik Joshua van bijna 10 jaar ophaal, is hij gelijk nieuwsgierig. Vooral Amley vindt hij erg leuk en hij begint gelijk te raden uit welke dieren Amley bestaat. So far, so good.

“Mama, zullen we samen lezen?”

In de auto is Isabel al volop aan het spelen met Amley en Woko. Eenmaal thuis wordt het boekje in mijn handen gedrukt en beginnen we samen het boekje te lezen. Sandra heeft het lekker interactief geschreven waardoor mijn kinderen erg betrokken zijn. Vooral Isabel geniet en probeert het de tweede keer zelf te lezen. Ondertussen heeft Joshua Amley erbij gepakt en is de pleister op verschillende plekken aan het uitproberen.

Spelen met Amley en Woko

Na het lezen gaan ze lekker zelf aan de slag. Bij het eerste deel zit een bandje met een “snee” erop en een bandje die een pleister voor moeten stellen. Ook Amley zelf heeft al allebei de bandjes om. Zo hebben beide kinderen hun eigen setje en gaan ze lekker met Amley aan de slag. “Oww Amley, heb je nu ook in je slurf gesneden? Ik doe er wel even een pleister om.” Ik hou van materiaal dat uitnodigt om er zelf mee aan de slag te gaan. Vooral deel 2 met het verbandje wordt enthousiast ontvangen.

“Mag Amley bij mij slapen?”

Zodra het tijd wordt om te slapen begint de discussie. Bij wie mag Amley nu slapen? Allebei vinden ze het beestje erg leuk. Woko wordt enthousiaster ontvangen door mijn jongste dan door mijn oudste. Hij vindt het wat meer voor kleine kinderen, maar Amley vinden ze allebei erg leuk. We besluiten om Amley om en om bij iemand te laten slapen en dat werkt. De volgende dag pakken ze Amley en de spulletjes er weer bij en wordt het beestje goed verzorgd.

Amley en Woko bij de kleuters

Om te kijken of Amley en Woko ook voor een klas werken, besluit ik het mee te nemen naar mijn groep. Vol nieuwsgierigheid kijken ze naar het oranje koffertje. Ze willen allemaal weten wat erin zit. Amley wordt enthousiast ontvangen en tijdens het voorlezen hangen ze aan mijn lippen. Allemaal willen ze ermee spelen, maar ik heb maar één pakketje. Interactief voorlezen is hier geweldig bij en Amley en Woko ondersteunen het verhaal perfect. Daarna gaan mijn kleuters het verhaal na spelen. Kort gezegd, dit pakket is ook ideaal voor op school!

Wat krijg je als je Amley en Woko koopt?

Ik ben enthousiast en mijn kinderen ook. Zelfs op mijn school is het een hit. Maar waar kun je het kopen? In de webshop van Amley en Woko kan je verschillende pakketten kopen. Zo heb je Amley en Woko met deel 1. Dan heb je dus de koffer, knuffel en het boekje met bijbehorende spullen. Maar ook los zijn de boekjes en hun spulletjes te koop. Je kan zelfs een extra Woko of Amley aanschaffen voor als beide kinderen er eentje willen zoals die van mij. Deel 1 en deel 2 zijn nu te koop, maar deel 3 komt eraan. Ik denk dat als je uiteindelijk alle delen hebt, je een geweldig pakket hebt voor je kinderen. EHBO was nog nooit zo leuk!

Weten jouw kinderen wat ze moeten doen bij een ongelukje?

Lees ook:

Heb jij een kinder EHBO cursus gedaan?

Last van wratjes? Behandel ze thuis met Wortie

Blegh: bloedprikken bij je kind

Is het schimmel of vaginose? 75% weet het verschil niet

Splinters, argl!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.