Keek op mijn Leven: hoe staat t ervoor?

Tjeetje, nu ik geen vaste weekoverzichten meer schrijf, vergeet ik het vaak bij te houden. Deze ‘keek’ dan. Met de rest van de blog ben ik uiteraard wel druk geweest. En met mijn privéleven ook. Dus ja hoe gaat ’t? Als ondernemer, als single en als mama van tieners? Ik praat je even bij.

marstyle kopje thee
Lunchpauze met een kopje thee.

Gezondheid en worklife balans

Aan de ene kant ben ik heel druk, aan de andere kant probeer ik mijn rust te pakken in het kader van de worklife balans enzo. Een goed voornemen sinds mijn longcovid dat ik heel belangrijk vind. Als er iets is dat belangrijk is in het leven, dan is dat hoe je je voelt. Nu mijn lijf gezond is (nou ja, voor zover je dat natuurlijk kan zeggen), wil ik dat heel graag zou houden: met mijn lichaam in deze staat kan ik in ieder geval de dingen doen die ik fijn vind.

Ik zei al dat ik pas een ET healing had geboekt, waarna ik me nog prettiger voelde. Dingen raken me misschien niet meer zo als ze dat vroeger deden. Of eigenlijk interesseert het me minder in wat anderen vinden van de dingen die ik doe. Al staat het meeste daarvan ook niet op de blog omdat ik ook weer niet vind dat ik ‘het onheil over me af hoef te roepen’ van online en offline trollen, haha. 

In ieder geval heel spiritueel ben ik (nog) niet, maar ik heb ook eindelijk het boek de Akasha Kronieken – Made Easy uitgelezen. Heel interessant, over hoe je zelf je lot kunt zien of veranderen. En alle gebeurtenissen uit je verleden en eventuele vorige levens kunt herschrijven. Hoe niets vast staat. Maar hoe je toch bepaalde inzichten kunt krijgen. Heel mooi, al lukt het mij zonder hulp van een medium dus nog niet. Wel vind ik het waanzinnig interessant. 

De positieve mindset heeft me sowieso gered van het gevecht met mezelf in de covid en longcovidperiode. I’m friends with the monster that’s under my bed, zei ik pas nog. In een quote uit het liedje van Eminemn en Rihanna. Zelfliefde en compassie zijn in ieder geval helend.

Nu het zonnetje vaker schijnt probeer ik meer te wandelen. Ook de sporthoepel gebruik ik weer regelmatig, maar dan wel binnen – tafel aan de kant, gordijnen dicht, muziek snoeihard aan – om toch in beweging te blijven. Ik durf niet meer zo goed naar een gewone sportschool, omdat ik bang ben mijn lijf weer te vernaggelen. En ik ben ook gewoon lui natuurlijk, dus ik beweeg zelf wanneer ik daar behoefte aan heb.

Verder ben ik pas weer eens naar de sauna geweest. Heerlijk! En ja, dat was een eerste date. Ja, mijn date was goed gezelschap. Nee, we passen niet bij elkaar dus er is niet gezoend of whatever. Ik vond het een origineel idee en het was leuk, gezellig en relaxt. Plus goed voor je gezondheid ook.

Ook heb ik weer een bezoekje aan de fysio achter de rug. De fysiotherapeut die mij vóór covid behandelde aan mijn schouder. Nu ik weer meer uren achter de laptop draai, werd het weer flink gevoelig. Ik let erop om regelmatig pauze te nemen, oefeningen te doen enzo… maar toch. Mijn werk moet nu eenmaal achter die laptop gebeuren…  dus je ontkomt er niet aan. Zelfs al zit ik tegenwoordig niet meer in de avond of het weekend achter dat ding en neem ik die pauzes.

schatgravers
Potje Schatgravers gespeeld om iemand in een beter humeur te krijgen.

Hoe gaat het met het bedrijf?

Met mijn bedrijf gaat het prima, gewoon lekker zijn gangetje. Geen bijzondere uitschieters. Wel een moeilijke beslissing gemaakt: de workshop die ik volgende week wilde geven uitgesteld, omdat er wel verschillende belangstellenden zijn… maar er helaas maar 1 persoon op die datum daadwerkelijk aanwezig kon zijn. Tja en een groepsworkshop over bloggen, daar moet je natuurlijk wel een groep voor hebben. Afijn, er gaat nu een datumprikker rond en ik hoop dat het door kan gaan. Want het is wel leuk en verfrissend om even iets heel anders te doen. Plus gezellig enzo. Wil je ook live bij deze Q&A workshop aanwezig zijn? WordPress en SEO vragen stellen en sparren over tarieven en samenwerkingen enzo? Vul die datumprikker in. Genoeg plek nog. Wordt leuk!

Ondertussen is er ook een aanvraag geweest voor weer een Blogboot vaart. Op 18 april vindt deze plaats in Amsterdam en varen we met een groep bloggers omtrent het thema Slim Schoonmaken.

Qua linkbuilding opdrachten heb ik intussen ook weer de nodige collabs mogen uitzetten bij andere bloggers. Dat blijft toch erg leuk om te doen zo als tussenpersoon. Ik begrijp dat het qua ‘salesfunnels‘ relevant is om dan exact te benoemen hoeveel artikelen je wel niet hebt uitgezet bij andere blogtitels, maar dat doe ik niet. Dat hele ‘kijk mij eens even goed zijn‘ werkt niet zo voor mij. De bloggers die opdrachten hebben gekregen weten het, dat is voldoende. En jij weet ’t nu ook, dus als je iets wilt uitzetten weet je waar je moet zijn. Ik heb er ook een tiktokje over gemaakt, leuk als je ‘m liked wanneer het je aanspreekt…

@marstyle78 #kutcoach #mindsetmatters ♬ Calm Down – Rema

Mijn boek is nog steeds niet af. Wel verder aan gewerkt, maar er zijn ook heel veel andere dingen te doen. Zoals diverse monsterklussen op gebied van technische SEO die ik ondertussen ook aanpak. Blegh. Dit zijn – samen met het boek – de kikkers die eigenlijk opgegeten moeten worden. (Van dat boek ‘eat your frogs’ waarnaar ik in dit artikel verwijs.)

Verder kreeg ik vanuit het universum nog een briljante ingeving voor een nieuwe blog. De domeinnaam heb ik meteen gereserveerd, nu nog even in elkaar bouwen en er artikelen voor schrijven. Wanneer? Geen idee, ik heb het al best druk… 

Waarmee? Met leuke dingen op de planning! Roompot heeft weer verschillende mooie boekingen voor me gemaakt op nieuwe vakantieparken. Er komen dus fijne weekendjes weg met de kinderen aan. De regio Luberon in Frankrijk heeft me alvast een klein voorproefje gegeven van de B&B waar we met Pasen mogen verblijven en wat we in deze prachtige Franse regio zoal gaan beleven. Heel veel zin in, want ook deze persreis is met de kinderen. Zonder de kinderen ga ik waarschijnlijk nog kastelen bekijken in Vlaanderen. En deze week mocht ik een nachtje slapen bij Bunk Hotels in Amsterdam.

Leuk en intensief! Hopelijk lukt het me ook nog om langer op reis te gaan, ik snak naar met mijn kont in de zon chillen met een cocktail in de hand en een leuke man aan mijn arm. 

En t single momlife ding?

Dan heb ik ook nog steeds 2 kinderen. Die gezien de tienerleeftijd iets meer privacy willen en terecht. Ze zijn overigens nog steeds superlief. Most of the time, hahaha. Er zijn rapportgesprekken en dyslexie gesprekken geweest en er komt een TTO excursie naar Engeland aan. De oudste trekt steeds meer haar eigen plan. Beide dames nemen hele mooie initiatieven. Ik bewonder ze en koester onze momenten samen. Dat zijn er wel steeds minder, het is tegenwoordig meer 1 op 1 tijd. 

We hebben leuke spelletjes gedaan, oa Paper Dungeons, Schatgravers en Dixit. Ze staan samen of met mij in de keuken en halen dan ook zelf boodschappen. Het volgende kind is opgeroepen voor de HPV vaccinatie. Belangrijk, want het komt in de familie voor, ik had zelf ook eens een verkeerd uitstrijkje

Inmiddels hebben ze voorjaarsvakantie dus even rust. Moet zeggen dat ik zelf ook wel aardig klaar was met al het huiswerk waarbij we het groep 7 kind moeten helpen: dyslexie voorlezen en dan nog topo, Engels of taal overhoren. Alsof je als ouder zelf niks te doen hebt… Het kost erg veel tijd. Als het nou 1 ding was. De brugklasser doet zelf haar huiswerk wel, daar hoef ik me meestal niet druk om te maken. Verder wil de juf graag dat de jongste meer leert zodat ze op de middelbare ook uitgedaagd wordt. Dat snap ik maar… ik heb zelf VWO gedaan en met HAVO had mijn leven wellicht een stuk makkelijker geweest. Ze lijkt op haar vader en ik heb ook gezien hoe dat ging op de middelbare, daar zit ik gewoon niet op te wachten. Qua dyslexie en motivatie denk ik dat het een hoop ‘gedoe en stress’ gaat schelen als de jongste gewoon MAVO kiest. Als ze wat ouder is kunnen we altijd nog zien wat ze wil en hoe ze er in zit: verder leren of lekker met de handen in de klei. Ik heb genoeg gezien van het leven en mogelijke uitkomsten om te weten wat hier de verstandigste route is. De route in het belang van mijn dochter.

Tja en verder… afgelopen weekend lekker met ze wezen shoppen bij de Makro. Had een kortingsvoucher gekregen van 50 euro, dus dat was de moeite waard. Je koopt daar toch altijd teveel. De kar zat goed vol, laten we maar zeggen. 

En er zit een 12e verjaardag aan te komen… maar dochterlief heeft dan een toetsweek. Komt haar dus niet zo gelegen, dus ze kwam zelf met het voorstel om het klein te vieren met het gezin en dan in de zomer een groter feest. In de tuin ofzo. Leuk idee, dus we gaan eens kijken wat we kunnen doen. Ook in overleg met haar vader natuurlijk.  

Qua single status ook nog een update: ik was in de race voor datingprogramma’s van Talpa en RTL waarbij je met verschillende single mannen op reis kon gaan. Dat leek me erg leuk, maar helaas… ik ben ’t niet geworden. Die droomvakantie met lekkere man moet ik dus zelf gaan regelen. Nou en dat valt dus niet mee. Ik heb best een strenge testprocedure, kuch, dus er valt veel af. En dan is het nog niet klaar. Elke keer als ik denk dat ik er eentje heb die ik wil, dan rennen ze weg. Ik ben superscary, niemand durft. 

Zo, dan ben je weer bijgepraat! Hoe is het met jou?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.