Baywatch ‘Mitch’ redt zeeschildpadden voor Earth Day

Op 22 april is het Earth Day. De dag waarop om 8 uur ’s avonds de lichten uitgaan om stroom te sparen en wat liever te zijn voor onze planeet. SodaStream heeft elk jaar een Earth Day-campagne om je hier bewust van te maken en dit jaar is dat Baywatch-ster David Hasselhoff (we kennen hem nog als ‘Mitch’ of eigenlijk daarvoor nog als Knight Rider, als ik voor mezelf mag spreken). SodaStream blijft trouw aan haar duurzame missie én de typische humoristische ondertoon van haar campagnes. Met een knipoog naar zijn rol in de populaire tv-serie uit de jaren 90, vertolkt Hasselfhoff in de internationale SodaStream-campagne opnieuw een strandwacht. Alleen toont hij deze keer hoe je zeeschildpadden het leven kunt redden.

david hasselhoff earth day

In de strijd tegen afval van wegwerpplastic en om te voorkomen dat het in de oceanen belandt, gaat SodaStream een samenwerking aan met SEE Turtles, een ngo die zich inzet om zeeschildpadden wereldwijd te beschermen. Zonder deze zeedieren zou het ecosysteem namelijk grondig verstoord worden. Met dit initiatief committeert SodaStream zich tot het redden van één zeeschildpad voor elk bruiswatertoestel dat wereldwijd gedurende de maand april wordt verkocht. De opbrengst per SodaStream-toestel zal worden gedoneerd aan SEE Turtles.

Bekijk hier het grappige filmpje met David Hasselhoff, waarin hij een schildpadje redt:

Zo logisch als het lijkt om overal waar je bent zelf even je afval in de vuilnisbak te doen, zoveel aso’s blijken er in de echte wereld wanneer je kijkt naar rondslingerend zwerfafval. Niet alleen het schildpadje uit het zwembad is tenslotte in gevaar, afgelopen weken kwam al in het nieuws dat zelfs in menselijk bloed microplastics worden gevonden… allemaal omdat een stelletje viespeuken de weg naar de afvalbak niet weet te vinden. Ik vind dat verdrietig. Daarom steun ik graag deze actie van Sodastream door het te delen op mijn blog.

david hasselhoff earth day

“SodaStream streeft voortdurend naar oplossingen om het milieu en de planeet nog beter te beschermen”, aldus Johan Schepers, General Manager SodaStream Benelux. “Dit jaar gaan we weer een stap verder met de allergrootste campagne naar aanloop van Earth Day tot nu toe, die de hele maand april zal duren. Bij SodaStream vieren we dus eigenlijk ‘de Maand van de Aarde’. Met deze campagne stimuleren we mensen niet alleen om de oceanen te vrijwaren van afval van wegwerpplastic, maar geven we hen ook de kans om bedreigde babyzeeschildpadden over de hele wereld te redden.”

“Ik ben vereerd om met SodaStream mee te werken aan de strijd voor het milieu en om aandacht te vragen voor de bedreiging van zeeschildpadden en onze stranden”, vertelt de Amerikaanse acteur David Hasselhoff. “Dit is een zaak waar ik sterk in geloof. Ik hoop dat we deze dringende kwestie wereldwijd op de agenda kunnen zetten. Het is geweldig om deel uit te maken van dit initiatief –‘SodaStream Rocks’! De Earth Day-campagne van SodaStream is nodig om internationaal de aandacht te vestigen op het belang van zorg voor onze planeet. Ieder van ons moet zijn of haar individuele verantwoordelijkheid nemen voor een duurzamere wereld. Niets doen is géén optie.

“SEE Turtles is verheugd om samen te werken met SodaStream, om babyzeeschildpadden over de hele wereld te redden en de consumptie van wegwerpplastic te verminderen”, aldus Brad Nahill, CEO van SEE Turtle. “Via ons programma ‘Billion Baby Turtles’ zal de steun van SodaStream beschermingsprogramma’s helpen op meer dan 20 belangrijke neststranden in 16 verschillende landen.”

Eerder al had het merk een samenwerking met Snoop Dogg. Mooi om te zien hoe ze hun missie verwezenlijken.

Andere SodaStream-initiatieven voor deze Earth Day:

  • SodaStream houdt vast aan zijn belofte, op de vorige Earth Day, om maar liefst 78 miljard plastic wegwerpflessen te vermijden tegen 2025.
  • Als extra ondersteuning voor deze brede campagne lanceert SodaStream een unieke VR-ervaring, waarbij iedereen zijn eigen virtuele babyzeeschildpad kan helpen om veilig de oceaan te bereiken. David Hasselhoff was de eerste om deel te nemen aan de challenge. Speel mee via Sodastream.nl.
  • Tot slot zullen SodaStream-medewerkers over de hele wereld zich op 22 april extra inzetten om de duurzame missie bij jongere generaties te promoten. Belgische en Nederlandse SodaStreamers gaan helpen plastic wegwerpafval op te ruimen. Sodastream deed dit ook al eens voor World Cleanup Day op de Blogboot.

Met een Sodastream apparaat maak je zelf thuis je eigen frisdrank. In Nederland is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en SodaStreamStore.nl.

Heb jij thuis al een Sodastream apparaat?
(Zo nee, houd in april mijn insta in de gaten, ik ga een apparaat verloten.)

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.