Zo houd je jouw dure zonnebril altijd mooi en onbeschadigd

Een zonnebril hoeft niet duur te zijn. Echter is het wel een product waar het een wat hogere prijs zeker wel waard is. Geef je wat meer uit aan een zonnebril, dan kun je hier zo jaren mee doen en kun je hem ook de gehele zomer dragen zonder bang te hoeven zijn dat hij ineens kapot gaat of iets dergelijks zonder dat hier een echte reden voor was. Een lichte investering is een goede zonnebril dus zeker wel waard! Maar als je er veel geld aan uit hebt gegeven, dan wil je natuurlijk ook dat hij lang goed blijft. Hoe zorg je hier het beste voor?

designer zonnebril
Foto: Shutterstock

Zorg voor een zonnebrillenkoker voor onderweg

Iets wat veel mensen vaak vergeten, maar wat wel enorm veel kan schelen: maak gebruik van een koker voor jouw zonnebril. Je kan de zonnebril opbergen als je bijvoorbeeld onderweg bent en hem niet nodig hebt, als je in de stad loopt en je de bril even niet op hebt, als je niet zeker weet of je je zonnebril later op de dag wel nodig hebt, ga zo maar door. Onze brillendozen komen bij de Action vandaan, niet duur, leuk printje er op en een veilige opbergplek. Een koker kan je zonnebril beschermen tegen scherpe dingen en dergelijke in je tas en voorkomt zo dat hij door scherpe voorwerpen in je tas zoals huissleutels beschadigd raakt.

Lees ook: Hawaiian Tropic zonnebrand: wat ruikt dat lekker!

Maak hem schoon en zorg dat er geen vuil op blijft zitten

Na een dagje strand of iets dergelijks kan het maar zo zijn dat er zandkorrels op je zonnebril zijn gekomen. Geen ramp, maar zorg er wel voor dat je de bril vervolgens goed schoon maakt. Kleine zandkorreltjes tussen de pootjes of tussen het glas en het montuur kunnen namelijk meer schade aanrichten dan je verwacht! Maak je zonnebril dus – net als een gewone bril – na een dag dragen goed schoon, eventueel met wat lucht die je tussen alle kiertjes en groeven kunt spuiten. Zo weet je zeker dat er zich geen vuil verbergt in kleine hoekjes, en dat je zo geen schade krijgt aan je Versace zonnebril.

Lees ook: Hup, de UV shirtjes aan!

Logisch, maar wees er voorzichtig mee

Het is natuurlijk ook logisch, maar als je een dure zonnebril hebt waar je zuinig mee wilt zijn, is het ook slim om er zo voorzichtig mogelijk mee om te gaan. Doe geen gekke dingen, leen hem niet uit aan bijvoorbeeld je dochter die buiten gaat spelen, doe hem niet op als je uit gaat, ga zo maar door. Je weet nooit wat ermee kan gebeuren als je even niet helemaal aan het opletten bent en dat zou zonde zijn van je mooie zonnebril. Vooral voorzichtig doen dus, en hem alleen dragen als je weet dat er niks raars mee kan gebeuren!

Lees ook: Zonnebescherming voor je lippen

Heb jij een favoriete zonnebril waar je zuinig op bent?

 

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.