Keek op mijn Week: surprises en lockdown life een midweekje Texel

Het is weer tijd voor een portie lockdownlife. Ik besloot gebruik te maken van de laagseizoentarieven na het horen van de vervroegde kerstvakantie. We vierden nog even surprises inclusief videobellen wegens quarantaines, exact de oorzaak waarom het op 5 december niet lukte. En we vertrokken voor een midweek naar het wonderschone waddeneiland Texel.

hellofresh maaltijd
Zaterdag maakten we zelf worstenbroodjes met aardappel/appelsalade via HelloFresh.

Escape Room kerstpakket

Zaterdag werkten we nog even heel hard aan onze surprises. Ik moest zelf ook het gedicht nog maken, maar dat kwam helemaal goed. Zeker na de uitspraak van mijn neefje dat hij NOOIT echte Lego op een surprise zou gebruiken. Ik had zijn lootje en … je raadt het al: echte Lego poppetjes gebruikt op de surprise. Het moeste ‘Minecraft Mountain’ voorstellen met het snowboardende poppetje Lego Timmy Boem in de hoofdrol. Gedicht was op de melodie van cowboy Billie Boem.

sinterklaas surprises
Onze surprises waren er klaar voor!

’s Avonds maakte ik met HelloFresh zelf worstenbroodjes met appel/aardappelsalade. Daarna hebben we met z’n drietjes het kerstpakket open gemaakt, terwijl de persconferentie aan stond. Blegh. We begonnen gezellig aan de escape room puzzels in het pakket, maar van de persco werden we alle drie stikchagrijnig. Zeker nadat er horecaondernemers werden geïnterviewd, compleet in tranen… Waarom was die 2G niet mogelijk? Moet iedereen naar de Voedselbank? Sponsoren we alleen assholes als die Sywert die nu door een uitzendbureau wordt aangeklaagd omdat hij toch een winstoogmerk bleek te hebben? De lasten zijn zeker niet evenredig verdeeld en duidelijk bedacht door mensen die elke maand een vast salaris ontvangen… Nou ja, het deurtjes openen en puzzelen was leuk. Is weer eens iets anders en leuk om te ontdekken wat er allemaal in de doos zat. VA Esther kreeg een zelfde doos en schreef er een leuk artikel over, heb je dat al gelezen?

escape room kerstpakket
Proberen de focus op het kerstpakket te houden… maar ja de persco stond ook aan…

Sinterklaas vieren

Zondag zouden we dan eindelijk Sinterklaas vieren. Door coronabesmettingen in de familie ging dat (dit jaar wederom) niet op de geplande datum. Vlak voor vertrek kwam er echter een appje binnen dat er ook nu een besmetting was en dus een gezin in quarantaine. We besloten om een videobelverbinding op te zetten, zodat de kinderen hun knutsels konden uitwisselen en iedereen toch een beetje bij elkaar was.

sinterklaas surprises
Een gepersonaliseerde doos met kleurpotloden.

Ik had een dag eerder een lekkere eiersalade gemaakt en meegenomen en die vond gretig aftrek. Hij was ook erg goed gelukt moet ik zeggen. De knutselwerken werden bij elkaar gezet, de technische dingetjes met videobellen werden opgelost en we genoten van de mooiste surprises, leukste gedichten en fijne cadeaus. Een tijd geleden dat we met elkaar waren.

sinterklaas surprises
Dit minihuisje was prachtig gemaakt met overal kleine cadeautjes verstopt én met lampjes!

Binnenkort kan ik trouwens verhuizen: ik kreeg een paleisje! Van karton, maar toch, werkelijk prachtig inclusief foto van ons etc. Met daarin ook nog eens een heerlijke Rituals douchefoam én een portret cartoon van mijn huis. Heel erg leuk!

sinterklaas surprises sinterklaas surprises 

Mechanische ventilatie is schoon

Maandag stond om 5 voor 8 de monteur voor de deur die – voor het eerst sinds ik er woon – de mechanische ventilatie kwam controleren en schoonmaken. Was wel nodig zeg maar. Eigenlijk al voordat ik er introk. Superfijn dat het gebeurd is en nu zien hoe de afzuiging werkt tijdens het koken en douchen.

veerboot texel teso
Met de auto op de veerboot.

Ondertussen pakte ik alle tassen in en verzamelde ik bagage voor ons midweekje Texel. Tussendoor deed ik nog wat kleine klusjes achter de laptop. Daarna mijn kids opgehaald bij hun papa en op naar de veerboot! Een hele belevenis op zich, ik was meer dan 20 jaar geleden voor het laatst op Texel geweest en nog nooit met mijn eigen auto. Het was even spannend of de boot niet vol zou zitten, maar gelukkig ging er toch nog een slagboom open en konden we de boot op rijden. Heel leuk! Snel de mondkapjes op en een paar trappen naar boven zodat we van het uitzicht konden genieten. Er staan zelfs kerstbomen op de boot, hoe leuk. Al hadden wij vooral oog voor de zee en het eiland natuurlijk. Mijn jongste vond het best spannend vooraf, maar eenmaal op de boot genoot ze ervan. Met dank aan VVV Texel die de overtocht voor ons geregeld had, een heel leuk kerstcadeautje.

veerboot texel teso

Daarna reden we naar Roompot Kustpark Texel bij De Koog waar ik een 6-persoons huisje met infrarood sauna had geboekt. Uiteraard had ik dit aan Roompot laten weten en daarom zaten Koos & Koos Konijn op de bank op ons te wachten. Heel erg lief. Wist je trouwens dat Koos het afgelopen jaar een metamorfose heeft gekregen en dat je nu in de parkshops leuke outfits voor hem kunt kopen?

waddeneiland texel kustpark roompot

waddeneiland texel kustpark roompot

Vlak na aankomst nam ik uiteraard een roomtour op. Het is een workation, dus ik wil er straks nog een leuke review over schrijven.

 

Het mooie zwembad konden we helaas (net als bij Nieuwvliet-Bad in de lockdown) niet gebruiken, maar alle kindjes kregen bij de incheck een gratis bellenblaasje mee en vogelvoer om de vogeltjes op het park te voeren. Ook zijn de midgetgolf en tennis benodigdheden gratis te lenen. En vanuit het huisje kon je bij het restaurant bestellen en laten bezorgen dus dat hebben we gedaan. Daarna lekker in bad voor de kids en de sauna voor mama.

waddeneiland texel kustpark roompot
De midgetgolfbaan ziet er erg nieuw uit en is zoals je ziet verlicht.

>> Lees ook onze review van Roompot Schaijk 

Naar het strand met zonsondergang

Dinsdag ontdekte ik dat er geen sokken mee waren. Voor niemand niet. Handig… Ik heb even gewerkt en daarna snel langs de parkshop voor wat boodschapjes en kijken of je er sokken kon kopen. Helaas niet. Even wat rondgebeld op het eiland of we ze ergens anders dan bij de supermarkt zouden kunnen vinden. Ecomare bleek ze te hebben en zo zouden we nog een goed doel steunen ook: de zeehondenopvang. Even later werd ik teruggebeld dat de sokken waren uitverkocht…

waddeneiland texel kustpark roompot
Zeehondjes gekocht bij Ecomare.

Ik besloot dat we de zeehondenopvang dan zouden steunen door knuffels te kopen, konden we meteen een fotootje maken voor bij het blogartikel. Nu is alles gesloten, maar wie weet leest straks na de lockdown iemand mijn review en zoeken ze een leuk uitstapje met kinderen en dat is Ecomare zeker wel. Bovendien is de opvang vlakbij ons vakantiepark én dichtbij het strand.

waddeneiland texel kustpark roompot waddeneiland texel kustpark roompot

Dat strand stond op de wishlist van mijn oudste. Ze had 1 wens deze midweek: met zonsondergang naar het strand om mooie foto’s te maken. Ze houdt van fotograferen. Tja en tijdens het ‘golden hour’ kun je ook echt geweldig mooie foto’s maken met het prachtige licht van de ondergaande zon. We genoten van het uitzicht op zee, keken naar de schelpen en de kinderen sprongen met hun laarzen over de golven en hadden plezier.

waddeneiland texel kustpark roompot waddeneiland texel kustpark roompot

Ze werden er ook wel een beetje nat van, iets met doorweekte wantjes… dus in plaats van chocomel afhalen bij de strandtent en daarna door naar een supermarkt veranderde in terug naar ons vakantiehuisje en lekker opwarmen in bad en in de sauna. Ook fijn. En we hebben werkelijk wonderschone plaatjes kunnen schieten.

waddeneiland texel kustpark roompot
Op de aankomstdag eten besteld en laten bezorgen bij het huisje, heel makkelijk via de QR code in de keuken.

Zeeman: De beste panty's voor de laagst mogelijke prijs

Kinderwandelroute het Sommeltjespad

Woensdag in de ochtend flink doorgewerkt. De opdrachten stromen deze week ineens heel hard mijn mailbox binnen, dus moet flink aanpoten. Wel superfijn, want ik maakte me vorige week nog een beetje zorgen. Knoerthard gewerkt dus, terwijl de kinderen vogelvoer strooiden, een rondje op de step gingen, op schermpjes hingen en met de knuffels speelden.

waddeneiland texel kustpark roompot
Vogeltjes voeren want Roompot gaf ons vogelvoer mee.

Na de lunch wilde ik iets van het eiland zien. Best koud en echt een winters landschap, maar vlakbij het park start kinderwandelroute het Sommeltjespad. Een pad met een legende over sommeltjes, dieren en andere mooie dingen die je hier kunt vinden. De tiener protesteerde uiteraard, maar eenmaal onderweg vond ze het net zo leuk als de rest van ons gezin. Echt de moeite waard deze route van 1,5 kilometer! Steeds weer zagen we andere leuke verrassingen. En vanaf Roompot loop je er in 10 minuutjes naartoe.

waddeneiland texel kustpark roompot waddeneiland texel kustpark roompot

Thuis lekker opgewarmd met een kopje thee. De technische dienst kwam onze televisie fiksen, die op de gekste momenten aan en uit springt zonder dat iemand maar in de buurt van de afstandsbediening was. Ook werden een paar kapotte dingen uit de inventaris vervangen, ik had het net gemeld en een minuut later stond er al iemand voor de deur!

waddeneiland texel kustpark roompot

Terwijl de kinderen in bad en douche gingen – met kerstliedjes aan, gezellig – kon ik nog wat meters maken achter de laptop. Best fijn dat ze nu wat groter zijn. De wandelafstanden zijn goed te doen en ze kunnen zichzelf redden. Ik kreeg nog de tip van een Clubhouse kennis dat we even terug moesten naar het Sommeltjespad, vanwege een begraven schat…

waddeneiland texel kustpark roompot

Vuurtoren, regen en een schat opgraven

Donderdag was het rotweer. En ik bleek maandelijkse toestanden te hebben en slechts een enkel maandverbandje in de handtas… Zal je altijd zien. Snel iedereen in de kleren en met de auto naar de parkwinkel. Aangezien we toch op pad waren, besloot ik meteen maar door te rijden naar de vuurtoren die ik wilde zien. Ik zou in de middag wel werken. Op het eiland bleek een omleiding, dus we waren best even onderweg van De Koog naar De Cocksdorp. Wel een prachtige route langs de slufter en door de polder. Bij de vuurtoren haalden we warme chocomel met slagroom to go om in de auto op te drinken, waar het droog was. Had ik al gezegd dat we nu toch al ‘on the road’ waren?

waddeneiland texel kustpark roompot waddeneiland texel kustpark roompot

Ondanks protesten besloot ik nog even langs de andere kant van het eiland te rijden zodat we ook de Waddenzee van ons (nou ja, mijn) lijstje konden afstrepen. We vonden een parkeerplek langs de dijk, liepen de trap omhoog en zodra de koppies boven de dijk uit kwamen… “Mama, dit is NIET leuk. Wij gaan nu naar beneden!” Knoertharde ijskoude wind natuurlijk. Mama ging zelf toch even snel een fotootje schieten, geen zeehonden gespot en toen ook weer snel naar beneden terug de auto in. En netjes teruggereden naar ons vakantiepark. Hoewel ik onderweg toch nog een paar keer stopte om foto’s te schieten vanuit de auto van schapen in een weiland en een grote groep ganzen. Je bent een toerist of niet!

waddeneiland texel kustpark roompot waddeneiland texel kustpark roompot

Bijna bij het vakantiepark herinnerde ik me de schat vlak bij de ingang van het Sommeltjespad. We trotseerden de regen dus toch nog maar een keer (protest van de tiener stond uiteraard wederom genoteerd, maar ze mocht de hele middag bankhangen hoor). Op zoek naar de schat! De tiener had deze al gevonden en opgegraven voordat ik mijn fototoestel in de aanslag had. Vies, nat en koud snel terug naar de auto en in het vakantiehuisje opengeknipt door de jongste. Het was een lief kaartje van Maaike van Clubhouse met een zeehond er op, en een paar leuke Texel souvenirtjes. Leuk! Kun je met de lockdown natuurlijk niet kopen. Mijn jongste werd verliefd op het opschrijfboekje en heeft daar verhalen in geschreven, ik heb het mini houten Texel strandpaaltje op mijn bureau staan. Na de lockdown gaan we zelf ergens een schat halen en verstoppen.

waddeneiland texel kustpark roompot waddeneiland texel kustpark roompot

We warmden in het huisje lekker op met thee en ik zette de dvd’s van Spirit aan. De nieuwste film is onlangs als dubbel dvd uitgebracht samen met de eerste film. Terwijl ik lekker achter de laptop zat, waren de kinderen dus zoet op de bank.

waddeneiland texel kustpark roompot

Driving home for Christmas

Vrijdag alles ingepakt, bedden afhalen, stofzuiger erdoor en vuilnis weg. We gooiden bij Texel Kustpark de sleutel van ons huisje in de speciale brievenbus en reden naar TESO. Mooi op tijd voor de boot en dit keer stonden we hoger. We hebben nu vanaf het panoramadek naar buiten gekeken. Daarna voelde het als vanouds: uren naar huis rijden met kerstliedjes op de radio… Net als vroeger.

waddeneiland texel kustpark roompot

Thuis wachtte echter eerst een sneltest op ons, want de avond ervoor stond ineens de klassenapp roodgloeiend. Minimaal 4 besmette kinderen en een paar die nog moesten testen… Van de GGD hadden ze dat niet aan de klas door hoeven geven omdat de 1e positieve test maandag was. Echt, WAAROM? Vrijdag zaten ze toch nog met z’n allen in de klas? Gelukkig hoorden we het dus vlak voor kerst alsnog, maar net als veel andere ouders vond ik het wel een beetje jammer dat het niet eerder was gedeeld. Afijn, geen klachten, alle 3 onze testen waren negatief en gelukkig deze week in onze eigen bubbel gebleven. Ze konden dus alsnog naar papa om daar kerst te vieren met familie.

waddeneiland texel kustpark roompot
Wat hadden we lekker de ruimte bij Roompot!

waddeneiland texel kustpark roompot waddeneiland texel kustpark roompot

Ik pakte bagage uit, zette een was aan en ben lekker op de bank in slaap gevallen. Heerlijk!

En nu… tijd voor kerst! Ik wens je gezellige, stressvrije dagen. Heb je leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.