Keek op mijn Week: Museon, scoutingkamp en de kapper

Rust en bijkomen deze eerste vakantieweek van de kinderen. Voor mij dan: het is gewoon rustiger als ze er niet zijn, vooral als je weet dat ze het ontzettend leuk hebben. Een weekje zonder haast en stress want ze gingen op scoutingkamp. Eindelijk is het ook mooi weer en dat is ze ontzettend gegund, zelf vind ik het ook fijn om met dit weer lekker te wandelen of op de fiets een boodschapje te doen. Even relaxt ook qua werk, terwijl je wel meters maakt omdat er niets tussendoor komt.

museon muziek
Toffe interactieve tentoonstelling bij het Museon!

Museon en Scheveningen

Zaterdag had ik via de Bankgiroloterij een reservering gemaakt bij het Museon in Den Haag. Dochterlief was hier ooit eens met haar tante geweest en had er nu – jaren later – nog steeds veel verhalen over. Met de vrijkaarten via de museumjaarkaart heb ik dus geboekt voor een leuke middag. We stonden nog flink in de file op weg er naartoe en waren te laat voor ons tijdsslot. Eerst ook maar even een ijsje na zo’n lange rit. Gelukkig was het niet erg om iets later naar binnen te gaan en hebben we ons tot sluitingstijd prima vermaakt. Momenteel is er de tentoonstelling ‘Music’. En kun je er dus leuk aan de carkaraoke in een Smart, dansjes opnemen, een drumcompetitie doen… en nog veel meer. Heel erg tof! Daarna gingen we naar de vaste tentoonstellingen boven en hebben we veel geleerd over allerlei onderwerpen, van het aaien van een echte maansteen tot het bekijken van holbewoners en prachtige foto’s van National Geographic.

We waren zeer geboeid tot er omgeroepen werd dat het museum ging sluiten. In de museumshop zochten de meisjes nog een leuk knuffeltje uit en daarna reden we naar Scheveningen. Even lekker een hapje eten aan de boulevard met uitzicht over zee. We genoten van de abseilers en bungeejumpers op de pier, het zonnetje en het lekkere eten van beachclub Panama. De meisjes wilden graag nog een winkel in en daar liepen we spontaan tegen prachtige jurkjes aan die perfect zullen zijn voor de bruiloft van hun oom en tante. Heel sjiek! De dames verplichtten mij ook een jurk aan te schaffen, een mooie zwierige lange jurk die heel erg netjes oogt. Ben er blij mee, al werd het zo ondanks de vrijkaartjes voor het museum natuurlijk toch een prijzig dagje. We hebben genoten en het was een mooie aftrap van de zomervakantie.

Rustig dagje: tassen inpakken

Zondag tijd om even te chillen. Veel te snel alweer had ik alle afleveringen van Virgin River gezien… Nu moet ik weer op zoek naar een andere serie. Buiten genoten we nog even van de zon. De kinderen waren niet vooruit te branden, maar moesten toch op een bepaald moment in actie komen omdat de scoutingtassen lagen te wachten. Ik pakte de inpaklijst erbij en samen verzamelden we de nodige spullen: van alles voor de toilettas tot schone onderbroeken en een leesboek. Ze kozen met zorg uit welke kleding ze mee wilden op kamp. Zelf was ik vooral heel dankbaar toen mijn ex appte dat hij het avondeten wilde verzorgen. Scheelt weer! Met alle necessities in hun weekendtassen vertrokken we zijn kant op, papa had de laatste dingen al klaargelegd: matjes, zwempakken en slaapzakken. Eenmaal thuis ben ik nog even snel achter de laptop gekropen. 

thule tas
Deze waterdicht Thule weekend/rugzak was perfect voor scoutingkamp! Gekregen op de Blogboot.

Op scoutingkamp

Maandag haalde ik de kids op bij hun vader om ze naar scouting te brengen. Wat een drukte altijd zo’n groep zenuwachtige kindertjes die klaar zijn voor vertrek. Nog een laatste kus en snel weer terug aan het werk. Vandaag werd er een flinke tas met eten bezorgd door Unox. Ze willen een toekomstbestendige Hollandse pot promoten met hun nieuwe chipolataworstjes waar ook groente in zit. Of ik dus iets lekkers wilde koken met dit ingrediënt? Nou, het recept en de andere benodigdheden zagen er heerlijk uit: ratatouille. Dus ik vroeg mijn ouders of ik dit de volgende dag bij hen kon komen eten. Veel te veel voor mij alleen tenslotte! Plus geluk is pas echt fijn als je het kunt delen.

gele curry
Geen kids, dus alle rust om deze gele curry via een verspakket van de Jumbo klaar te maken. Smaakte erg goed!

’s Avonds nam ik de brief van de sportarts ter harte en maakte ik met een fijne spotify playlist aan een heerlijke avondwandeling. Even weg van de laptop en genieten van het mooie weer. Daarna op Clubhouse om samen met wat medefans RTL 4 te kijken en tegelijkertijd te bespreken wat er toch allemaal weer gebeurt in B&B Vol Liefde. Heerlijk programma om zo (samen) weg te kijken. Love it!

scoutingkamp
Altijd een beetje spannend als je op scoutingkamp gaat…

Unox maaltje eten bij mijn ouders

Dinsdag keek ik zowaar weer eens in de spiegel van de kapper. De hoogste tijd om de uitgroei bij te werken en de kapster om advies te vragen gezien mijn steeds witter wordende haardoos, haha. Zoals altijd maakte ze er weer iets moois van en heb ik heerlijk ontspannen kunnen lezen in de Psychologie Magazine. Leuk blad is dat toch!

Thuis nog even snel een artikeltje afgerond voor de blog en deze doorgestuurd naar de betreffende klant. Ik had er zin in en wist door de zit bij de kapper ook precies hoe ik het stuk aan wilde pakken. Daarna snel alle boodschapjes uit de koelkast en weer terug in de tas die ik van Unox had gekregen, want ik zou samen met mijn moeder de ratatouille klaarmaken met de nieuwe chipolata groentenworstjes van het merk. Gezellig én heel lekker! Plus mijn haar zat natuurlijk fantastisch mooi geföhnd, dus leuk om ‘onder de mensen’ te zijn.

Lekker lunchen en een prijs gewonnen

Woensdag work, work. Ik was lekker productief en heb ook wat technische dingetjes aangepakt. Verder nog even snel wat onkruid uit de tuin getrokken, al is dat eigenlijk een onbegonnen klus… houdt nooit op. Mijn beweegmomentje had ik rond lunchtijd: lekker wandelen naar De Munt om daar fijn te lunchen op het terras. Ik nam een lekkere boerenomelet met veel groenten er in. Ondertussen kun je dan fijn mensen kijken, want je zit midden in het centrum.

groente omelet

Leuk nieuwtje: via staycationeigenland.nl heb ik vrijkaarten gewonnen voor KidzCity in Utrecht! Zullen de meisjes heel erg leuk vinden. Wij kennen het verder nog niet. Ben jij hier ooit al eens wezen spelen?

 

Wimpers weer mooi

Donderdag druk met huishoudelijke klussen en natuurlijk met mijn werk. Zo heb ik onder meer wat stukjes van dit weekoverzicht getikt, dan staat het maar vast klaar. Je vergeet ook veel wanneer je er na een week pas aan begint. Er moest nog een rapportage worden gemaakt van de Blogboot en ik heb een paar klanten maar weer eens even opgebeld. In de lunchpauze fijn met mijn boek in de tuin gezeten. En ’s avonds liet ik mijn wimpers weer mooi maken bij Bella 3B in haar nieuwe salon.

wimpers gedaan
Mooie wimpertjes weer…

Kindjes weer terug van kamp 

Vrijdag relaxt nog even een laatste wasje in de machine gedaan, zodat ik vol aan de bak zou kunnen met de kampwassen. Lekker aan de slag met een artikeltje dat ik al maanden wilde schrijven en een pitch aanvraag uitgezet voor één van mijn linkbuilding klanten. Fijn altijd, want je weet dat je daarmee ook andere bloggers helpt. Rond 12 uur kwam mijn ex de meisjes thuisbrengen. Lekker modderige snoetjes en doodmoe allebei. Even met z’n viertjes nagepraat, een broodje erin en het Stokke badje onder de douche gezet. Even het vuil eraf weken, hahaha. Ondertussen kan ik rustig de tassen uitspitten, kon ik minutenlang borstelen om haren uit de klit te krijgen en ben ik lekker aan het werk achter de laptop. Uiteraard pik ik de nodige knuffeltjes mee, want ik had ze stiekem toch een klein beetje gemist. 

Nu de eerste vakantieweek van de kinderen er op zit, besef ik me hoe hard het allemaal gaat. Een blik op mijn planning en eigenlijk zijn die 6 weken veel te kort… Voor nu genieten we er maar even van, dit weekend met een jarige. Mijn lieve jongste babygirl tikt alweer de 9 aan! Ik gun haar zoveel moois in het leven, daar wordt tijdens haar zomervakantie dus aan gewerkt: making memories to last a lifetime.

Is zo’n verjaardag voor jou ook altijd een nostalgisch moment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.