Keek op mijn Week: druk met kerst, fietstest en jaarwisseling

Pfff, wat een mega druk weekje weer. Ik ben toe aan vakantie! Eigenlijk moeten er nog verschillende artikelen geschreven worden, ik heb daar ook heel veel zin in, maar toch trapte ik even op de rem. Tijd en aandacht voor je dierbaren zijn namelijk ook heel belangrijk en dat stond voor mij deze week dan ook centraal. De ratrace komt wel weer, maar met een paar weken thuisscholing naast het gewone programma leg ik de zakelijke lat even iets lager.

Google doet gelukkig zijn werk, dus mijn blog heeft niets te klagen wat bezoekers betreft en mijn instagram account heeft een mooie groei doorgemaakt waardoor ik weer voor nieuwe campagnes in aanmerking kan komen. Facebook blijft wat achter, maar wie weet knalt die ergens de komende maanden ook voorbij de 2000? En Pinterest daar zou ik – als ik het zo van andere bloggers hoor – toch ook veel meer uit moeten kunnen halen. Het afgelopen jaar heb ik de statistiekjes van al mijn kanalen elke maand bijgehouden en als je dan terugkijkt, is er een mooie vooruitgang te zien.

voor de kerstboom
Even poseren voor de kerstboom.

2e kerstdag: hartenjagen

Zaterdag lekker uitgeslapen en met de laatste afleveringen Bridgerton wakker geworden. Heerlijk die romantiek. Rond het middaguur kwamen mijn dochters thuis mét een heerlijke bak vol Cadbury Roses chocolaatjes die ze van opa uit Engeland hadden gekregen. Dat doet hij elk jaar voor elk kleinkind en deze wonen in 2 huizen dus het werd verdeeld. Lekker!

Snel de wandelschoenen aan, een bak hapjes mee en – via de voordeur van mijn tante die stickertjes voor ons plakboek had – door naar mijn ouders. Ook die hadden wat lekkers en een cadeautje voor alle kleinkinderen. Vandaag waren wij de enige visite, dus we hadden alle tijd om de kinderen het spelletje Hartenjagen te leren. Vroeger heel veel gespeeld, maar dat was (ook voor mijn ouders) alweer even terug… Iedereen bloedfanatiek aan het kaarten dus. Eerst zo min mogelijk punten halen (auw auw die schoppen vrouw…) en daarna zoveel mogelijk om terug te gaan naar de 0.

Daarna stond oma in de keuken en speelden wij nog Het Magische Labyrinth, een onthoudspelletje met een doolhof en magneetjes onder je pion. Ik vond dit flink uitdagend en heb met glans verloren, haha. Wederom heerlijk gegeten bij mijn ouders… voor de 3e keer deze week haha (en nog steeds was het eten niet op, ondanks hulp van mijn kinderen).

chillen in de luie stoel
Even uitbuiken van de kerstdis.

3e kerstdag: Gourmetten

Zondag hielden we een relaxdag. Ik kroop nog even achter de laptop en deed met de meisjes een spelletje Da Vinci Code. Daarna aan de slag in de keuken met komkommers, paprika’s en stokbrood… er kwamen vrienden van ons gourmetten. Ze hadden voor de meisjes leuke knuffels meegenomen als cadeautje. Gezellig dus en een mooi moment voor mij om het perspakket van Bacardi erbij te pakken met de Twistails om cocktails te maken. Strawberry Daiquiri werd het: crushed ijs uit de vriezer, beetje water, cupje op de shaker, schudden en klaar. Nou ja, voor het mooie deed ik er nog een blaadje munt op. Na het eten nog een kerstfilm aan en ook deze dag was gezellig.

bacardi twistails

Restjesdag

Maandag gingen de kinderen weer naar hun vader en probeerde ik wat werk gedaan te krijgen. Altijd chaotisch deze dagen. Nog snel een preview naar een klant, wat belletjes gepleegd. De dag vloog voorbij. Het mooiste van de dag was de ontdekking dat mijn ouders een kerstcadeautje hadden gestort! Meteen wat kleertjes in een grotere maat voor de meisjes besteld dus. Hebben jullie dat ook, dat de enkeltjes weer zichtbaar zijn en die leggings en broeken toch echt weer een maatje groter moeten? Einde van de dag reed ik naar een vriend om de kerstrestjes op te eten, als je allebei iets over hebt is dat samen weer een hele maaltijd. Daarna gezellig spelletjes gespeeld en zo ontdekte ik Qwirkle. Een simpel maar uitdagend spelletje, ik bestelde direct de reiseditie voor mijn jarige neefje en voor thuis. Leuk om meteen iets tastbaars te hebben van het cadeau van mijn ouders.

kerstbroodjes
Oeps! Kerstbroodjes vergeten, lekker ontbijtje dus op 4e kerstdag.

Calls

Dinsdag zat vol met zakelijke belletjes. Veel besproken, tijd nuttig besteed, maar van schrijven komt dan natuurlijk niet zoveel. De bij Mini and More bestelde kleertjes voor de kinderen werden bezorgd, lekker snel! Chaotische dag met mailen, alvast wat administratie door naar het boekhoudpakket en gewerkt aan een uitgebreider artikel over het dragen van een beha na corona naar aanleiding van observaties dat veel vrouwen net als ik dit probleem hebben.

puzzelboek bosatlas
Best lastig deze puzzels van Denksport in combi met de Bosatlas! Wel heel leuk.

Marktplaats oplichters

Woensdag verliep al net zo chaotisch. De kinderen werden thuisgebracht, we kregen de bestelde spelletjes bezorgd en mijn mega bestelling uit de nieuw geopende Makro webshop kwam binnen. (Ze hadden hem nu wel werkend wat betreft het afrekenproces.) Tussendoor speelde ik Qwirkle met de meisjes en ging de deurbel…

kleertjes
“Mam, dit zijn mijn favorieten!”

Een jongen die zijn via Marktplaats bestelde iphone 11 kwam ophalen. Pardon? Heb hem uitgelegd dat hij is opgelicht en dat ik hoopte dat hij nog niet betaald had. Dat had hij gelukkig nog niet. Liet me wel het berichtenverkeer zien, waarin ene “Jason” aangeeft op mijn adres te wonen. WHAT??? Daar houd ik dus niet van, mannen die zeggen op mijn adres te wonen. Sodemieter op, wij wonen in een MEISJESHUIS! Kortom: ik schrok er van. Dacht dat het daarmee klaar was, maar even later ging wederom de deurbel… Diezelfde jongen weer… Dat hij aan het eind van de straat was opgewacht door deze “Jason” met een vaag verhaal over pas verhuisd zijn (echt niet ik woon hier al bijna 3 jaar!) en dat de iphone in kwestie geen echte iphone 11 was. Gelukkig was de meneer gekiekt en kon ik via airdrop de foto ontvangen. Snel gedeeld in de buurtapp! Daar wist een buurvrouw gelukkig het kenteken van een verdachte rondjes rijdende auto te melden en adviseerde een buurman om toch te politie in te seinen. Ik heb daarop melding gemaakt bij de politie en de hele buurt heeft de foto van deze oplichter. Wanneer we de auto met dit kenteken nog een keer zien, moeten we direct bellen. Hij staat in het politiesysteem in ieder geval. Pfff… wat een toestand. Heel naar idee dat iemand mijn adres hiervoor gebruikt. Jij al eens zoiets meegemaakt?

quirkle spelen
Samen een potje Quirkle spelen, de reiseditie zodat het makkelijk mee kan met een weekendje weg.

Fietstest en Oud & Nieuw

Donderdag was het alweer oudjaarsdag! De kinderen mochten even bij opa en oma spelen, want ik moest vandaag de fietstest doen bij de fysiotherapeut. Hard werken! Zes minuten fietsen met een bepaalde weerstand en ondertussen een saturatiemeter op de vinger. Maar het ging best goed, mijn conditie kon nu vergeleken worden met leeftijdsgenoten en zit alweer op “matig”. De terugvallen zijn steeds minder en minder heftig, dus we kunnen gaan opbouwen. Matig is beduidend slechter dan vroeger, maar wel veel verder dan het was. Ik zit nu op 1,7 en wil naar de 2,3 (gemiddelde norm). Aan de ene kant confronterend, aan de andere kant heb ik nu een uitgangspunt en een doel waar ook daadwerkelijk aan gewerkt kan worden.

’s Avonds was ik uitgenodigd om de jaarwisseling met mijn kinderen te vieren bij hun vader. Lekkere hapjes op tafel en spelletjes doen: wat veel van jullie ook hebben gedaan! Leuk om te zien op instagram welke spellen er voorbij kwamen. Welke spelletjes hebben jullie gedaan? Bij ons was het Hotel en Qwirkle.

quirkle
Gezellig spelletjes spelen met de jaarwisseling.

Nieuwjaarsdag

Vrijdag uiteraard lekker uitgeslapen op nieuwjaarsdag. Rond het middaguur kwamen de kinderen weer thuis en heb ik samen met de jongste lekker staan sporten in de woonkamer. Even wat spieropbouwende oefeningen om het jaar mee te beginnen! Maar goed, ik was de enthousiast en had de rest van de dag pijn in mijn nek bij de schildklier. Vervelend, maar geen zware terugval. We deden samen een spelletje, ik rommelde wat in het huishouden en daarna wandelden we naar opa en oma om nieuwjaar te wensen. En om nog wat lekkere hapjes te eten! Gezellige start van het nieuwe jaar.

sporten
Benen in de lucht en met een grote knuffel de schuine buikspieren trainen. Ik kan dit!

Ik ben moe maar tevreden. Zie een beetje op tegen de thuisschoolperiode maar aan de andere kant blijft dat toch ook historisch en wat een feestjes zullen we gaan vieren voor elk ‘klein’ dingetje dat weer kan straks?

Lees ook: Keek op mijn Leven: pfoeh, hoe dan? of Klorofil, jeugdsentiment en zooooo leuk! 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Jeetje, inderdaad best vreemd en schrikken als iemand zo voor je deur staat. En dan zelf nog gaan staan aan het einde van de straat, heel apart van die oplichter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.