De swipe tips van dating coach Mariëlle

In het kader van ‘teach what you preach’ stort ik mij maar weer eens op de datingapps. Het wordt tijd om afscheid te nemen van mannen die geen relatie willen en waar ik dan toch vervolgens weer een jaar aan vast zit. Dit patroon is inmiddels zo herkenbaar dat je zou denken dat ik hem nu toch eens zou moeten kunnen doorbreken.

Gastblog door bewegingscoach Mariëlle van Bewegeluk

swipe tips dating coach
Foto: Shutterstock

Begrijp mij niet verkeerd. Dit zijn leuke mannen. Hele leuke mannen zelfs. Er is spanning, we doen leuke dingen, ik en hij zitten nergens aan vast maar het brengt niet direct wat ik eigenlijk voor ogen heb. Met deze gedachten had ik de ideale haat- liefde app weer eens gedownload. Dit keer alleen met een andere strategie. Een strategie waarmee ik nu eindelijk voor verder dan alleen vannacht, geluk wilde halen. Je moet er dagen voor swipen bij het leven maar daar was hij… Mijn ideale man.. 

>> Lees ook: ik herkende het minderjarige zoontje van een vriendin op Tinder

Mijn ideale man wil huisje, boompje, baby…

Met mijn ideale man gaan we voor huisje, boompje, baby. Hier draaien we ook niet meer omheen als hij afschrikt dan is het niet de juiste man. We hoeven niet meer 6 maanden te wachten om dat duidelijk te maken. Die tijd is geweest. Ik hoef dit allemaal ook niet direct in de eerste 6 maanden te bewerkstelligen, maar het moet wel helder zijn dat we samen gaan voor hetzelfde doel. Ik merk dat er verlangen is gekomen naar verbinding, echte liefde en samen kijken naar de toekomst. 

Had je mij dit 5 jaar geleden gezegd dat had ik je voor gek verklaard maar inmiddels is het verlangen daar en wil ik ook al die cliché dingen. 

>> Lees ook: ik stond in de Telegraaf met dateleed en dít gebeurde

Samen naar tante Co enzo

Ik wil hand in hand door het bos lopen, ik wil samen naar de verschrikkelijke verjaardag van Tante Co. Ik heb geen tante Co, maar als ik die zou hebben zou ik er samen heen willen om in de auto te klagen dat we er naar toe moeten. Ik wil samen in diezelfde auto ruzie maken over de route en het achterlijke rijgedrag van mijn partner om het vervolgens aan het eind van de rit weer goed te maken. Ik wil een man die voor mij klaar staat en zeurt over het feit dat hij mijn haren overal door het huis heen vindt, om vervolgens vol liefde het doucheputje leeg te halen. Ik wil samen een Ikea kast in elkaar zetten, om tot de eindconclusie te komen dat we dit de volgende keer niet meer samen moeten doen. Ik wil samen dromen over de toekomst met dat enorme huis en die 6 kinderen. Om daarna te beseffen dat 6 kinderen wel heel veel is, dus dat 2 kinderen ook wel echt meer dan genoeg is en dat een klein huis dan ook wel prima is. 

Weten wat je wilt is stap 1

In mijn training zeg ik dan altijd: je moet eerst weten wat je wilt om vervolgens de juiste zoekopdracht uit te zetten. 

Vergelijk het met google. Als je een gele bank wilt kopen, ga je niet zoeken naar een roze stoel. En zo werkt het wat mij betreft in de datingwereld ook. Als je een man wilt waar je een serieuze toekomst mee kunt opbouwen, moet je die man die op zijn profiel heeft staan dat hij alleen seks wil heel snel naar links swipen. Hoe leuk hij er ook uitziet en hoe verleidelijk het ook is om er écht maar één keertje mee af te spreken. Bovenstaand gedeelte schrijf ik vooral aan mezelf, maar mocht jij je erin kunnen vinden dan is dit mijn advies:

Het begint dus met uit te zoeken wat je wilt. En als dat iemand is tegen wie je aan kunt kruipen, seks mee kunt hebben en weer lekker verder kunt gaan dan is dat ook helemaal goed. Ik heb het jaren zo gedaan en er altijd van genoten, dus niks mis mee. Maar ga voor datgene wat je graag wilt en luister dan vooral ook naar dat diepere stemmetje. Voor mij was het echt een uitdaging in het begin, om hardop uit te spreken dat ik graag een relatie wilde. Ik was toch die happy single die haar leven prima op orde had en die man eigenlijk helemaal niet nodig had? Sinds ik het hardop ben gaan uitspreken merk ik dat ik ‘meestal’ ook andere keuzes maak. Met de nadruk op meestal..

Terug naar Tinder

Terug naar waar dit verhaal begon. Ik zat dus al ruim een week op Tinder te swipen en daar zag ik hem die ideale man. Het was de ideale man die ik eerder zonder twijfel naar rechts zou swipen, maar nu paste hij niet in het doel dat ik voor ogen had. Het was namelijk de ideale man voor mij, vijf jaar geleden. Na een paar seconden twijfelen had mijn rechterwijsvinger toch een moment van verstandsverbijstering en BOEM, we waren een match. 

Te mooi om waar te zijn

In mijn beeldscherm verscheen Jason. Jason was too good to be true. Echt oprecht mijn ideale droomman, in elk geval wat betreft uiterlijk. Ik besefte mij direct wel dat ik misschien heel even in mijn valkuil aan het stappen was en dat dit misschien niet direct het huisje, boompje, baby verhaal zou gaan worden. Maar in mijn verdediging.. Ik zit al weken alleen thuis, kom niet veel verder dan de dansschool en weer terug naar huis dus een kleine misstap was best geoorloofd in deze tijden. Ik elk geval dat maakt ik mijzelf op dat moment even wijs.

Maar deze keer ging er toch ook direct een soort van alarmbel en ik besloot om Jason even door de google image search te halen. 

Het goede nieuws was dat mijn ideale droomman wel bestaat. Het slechte nieuws was, dat hij alleen niet 60 km verderop woont maar 13 uur vliegen. Wat ik toch een lichtelijk verschil vond.
En gezien mijn droomman ook opeens een andere naam had en spontaan Nederlands bleek te praten kan ik nu eindelijk zeggen dat ik ook eens een catfish heb gehad op Tinder. Ervaring rijker, illusie armer.

Patronen doorbreken kost tijd

Ik besef mij nu dat ‘teach what you preach’ makkelijker gezegd dan gedaan is. Veel van de dames die ik tegen kom, doen het al jaren op de manier zoals ze het gewend zijn en/of aangeleerd hebben. Patronen doorbreek je niet door een enkele training dat heeft tijd nodig.  

Ik ben inmiddels al jaren bezig met dit onderwerp en ook ik betrap mijzelf er nog regelmatig op dat ik weer even terug ben gevallen. 

Ik zeg dan ook altijd in mijn trainingen als dating coach dat ik niet direct het ideale voorbeeld ben, maar dat ik inmiddels wel zo diep hierin ben gedoken dat ik je in elk geval kan helpen, om je eigen patronen te ontdekken en de eerste stap te zetten om deze te doorbreken.

Van beweging naar liefde

Stappen zetten is letterlijk wat je bij mij doet want alle oefeningen in mijn trainingen zijn door middel van beweging. Je bent continu in de actie en leert door te voelen, ervaren en te luisteren naar wat je lichaam je vertelt. Je zult zien dat dit je veel meer informatie gaat opleveren dan wanneer je het alleen verstandelijk en vanuit je mind benaderd. 

Interesse gekregen na mijn verhaal? Misschien omdat je het herkent of misschien herken je mijn verhaal helemaal niet maar loop je er wel tegenaan dat het niet goed lukt op relatiegebied. Dan kom ik graag met je contact. 

Korting op ‘Liefde is Bewegeluk’

Op mijn website www.bewegeluk.nu is alle informatie te lezen over mijn training Liefde is Bewegeluk. Mijn nieuwe training start in januari 2021 en boek je nu via Marstyle dan ontvang je maar liefst 15 euro korting! Gebruik hiervoor de kortingscode: Marstyle

Bedankt voor je verhaal Mariëlle! Ik had ook een keer een match bijna een match met Hugh Jackman, maar heb de catfish in kwestie toch maar gerapporteerd. En met een onwijs lekker ding, die een hijger bleek te zijn zodra hij mijn nummer kreeg. Bah! Direct geblokkeerd die creep.

>> Lees ook: Lily stuurt een piemelfotootje terug

Heb jij al eens met een catfish (nep profiel met foto van een ander) te maken gehad?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.