De corona ervaring van… verpleegkundige Marjanne

COVID-19 is een dusdanig raar virus, dat een besmetting op 1001 verschillende manieren kan verlopen. Verpleegkundige Marjanne, 48 en voorheen gezond, heeft 8 maanden later nog last van wat het virus met haar lichaam heeft gedaan.  In de hoop dat lotgenoten steun hebben aan haar verhaal en om meer bekendheid te krijgen voor langdurige klachten bij voorheen gezonde personen, deelt ze graag haar corona ervaring.

corona ervaring
Foto: Shutterstock

Het is maart 2020… de maand waarin de wereld veranderd.

Ik voel mij wat grieperig, maar niet zo heftig dat ik mij moet ziek melden. Ik moet af en toe hoesten. Met name wanneer ik op bed lig hoor ik diepweg een piepje in mijn longen met ademhalen. Dit lijkt na een tijdje weer over te gaan. Terugkijkend voelde ik mij deze maand niet echt fit, maar ook niet ziek.

Vreselijk moe…

Eind maart zit ik op een familiefeestje.  Ik geef aan mij zo vreselijk moe te voelen. Ik ben niet verkouden. Ik hoest niet. Voel echter wel wat pijn op mijn linker schouderblad. Ik vertrek eerder dan gepland en eenmaal thuis gekomen, blijk ik verhoging te hebben.

Corona huiduitslag?

De volgende dag meld ik mij ziek. Ik blijk gordelroos op mijn schouderblad te hebben. Is dit corona huiduitslag? De huisarts heeft nog naar mijn longen geluisterd, maar kon geen aanwijzingen vinden voor vastzittend slijm of een ontsteking. Op dat moment zei ik nog: “Jeetje wat vreemd, want ik hoor toch echt steeds een piepje wanneer ik op bed lig.”

Pijn op mijn schouderblad

De koorts zakt weer wat af. Maar begin april begint de pijn in mijn schouderblad weer op te komen. Het is een scherpe stekende pijn die ik niet kende. De koorts kwam terug. Het hoesten begon ook weer. De huisarts stuurde mij door voor een check en een dubbele longontsteking vanwege Corona was de diagnose.

Het was kritiek voor mij. Ik zat op het randje van wel of niet naar het ziekenhuis voor een opname op de covid-afdeling. Gelukkig zakte de koorts met een piek van 39,9 dat weekend naar 38,7… Ik kon thuis uitzieken.

8 maanden verder

Momenteel (oktober 2020, dus 8 maanden verder) werk ik sinds 1 maand weer volledig. Dat lukt, maar ik merk ik dat de vermoeidheid en spierpijn mij nog steeds kunnen overvallen.

Ik ben 48 jaar en verpleegkundige, zonder onderliggende klachten.

Ben altijd gezond geweest, dus vertel mij niet dat het gewoon een griepje of zo is. Dat doet pijn! Een reïntegratie en hersteltraject van zoveel maanden, waarbij ik nog steeds niet mijn oude zelf ben, is geen uitzondering.

Groet Marjanne

Dankjewel Marjanne voor het delen van je verhaal! Wat mooi dat je inmiddels toch alweer als verpleegkundige voor 100% kunt meedraaien op je werk. Ik hoop dat de vermoeidheid snel zal verdwijnen en wens je veel sterkte toe.

Je lijf krijgt van corona toch een hardere optater dan van een normale griep of longontsteking. Ik herken de aanhoudende vermoeidheid en het onbegrip van mensen die denken dat je ‘maar even moet doorzetten’. Terwijl dat doorzetten resulteert in een keiharde terugval en schade berokkent, waardoor het herstel nog langer duurt. Gelukkig krijg ik zelf goede begeleiding van de covid-19 fysiotherapeut en haal ik veel tips uit de Facebookgroep met ‘Corona patiënten met Langdurige Klachten’.  

Lees ook:

Liep jouw corona-besmetting ook anders dan waar men in de publieksvoorlichting mee komt? Wil je het delen? Je mag je verhaal (kan ook anoniem) mailen naar blog@marstyle.nl

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Renata Feyen zegt:

    Pf, dat wil je toch echt niet meemaken – das best een heftig verhaal hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.