Keek op mijn Week: zo druk als een klein baasje met allemaal koffiedates en calls, nieuwe bril na oogcontrole

Geen kinderen in het weekend en de geplande filmploeg van Nationale Nederlanden cancelde vanwege de lockdown. Ik kon dus een beetje relaxen en beginnen aan Heartland seizoen 4 en Emily in Paris. Stilte voor de storm want de rest van de week stond vol met afspraken. Bruis van de ideeën alleen waar is de tijd om ze uit te voeren?

groene hart catering
Lekkere maaltijd van Groen Hart Catering.

Opruimen en bloggen

Zaterdag sliep ik eerst alle vermoeidheid er uit en keek ik daarna wat afleveringen Heartland vanuit mijn warme bed. Omdat het kan. Lekker met een bakje koffie erbij, heerlijk. Grappig, want ik raakte met iemand aan de praat die me heeft uitgenodigd om á la Heartland zelf eens een keer een paardencoaching workshop voor mijn blog te volgen. Lijkt me superleuk! Ik heb nog nooit op een paard gezeten, maar gelukkig is dat voor deze training ook niet nodig. Verder mijn huis opgeruimd en aan de blog gewerkt. Koken hoefde niet, want ik had bij Groene Hart Catering een heerlijke verse Indische maaltijd besteld waar ik uiteindelijk 2 dagen van heb kunnen eten. En lekker dat het was!

typediploma
Yay! Het typediploma van LOI Kidzz kwam binnen!

Deadline

Zondag wederom lekker in bed wat serietjes gedaan. Tussendoor even een eitje gekookt voor een fijne breakfast in bed. Zo fijn om even niets te hoeven. Legde tussendoor wat Wordfeud woordjes en werkte mijn mail bij. Wat 5-december-cadeautjes besteld. ’s Middags moest ik wel achter de laptop, want ik had een deadline maandag en moest die dag veel buiten de deur zijn. Beter om het op zondag in orde te maken dus. Verder heb ik op veler verzoek eindelijk actie ondernomen om mijn dateverhalen te kunnen delen: in romanvorm. Zo kan ik er van alles bij verzinnen, de ervaringen van anderen er moeiteloos tussendoor gooien en ook uit eigen ervaring putten. Toch makkelijker als niemand weet welk deel echt gebeurd is en wat er verzonnen was. Stuur dus vooral je eigen bijzondere verhalen in! Iedereen kan wel wat romantiek in het leven gebruiken toch? Sommige dingen zijn te grappig, bijzonder of mooi om niet te delen. Wie weet kunnen de mensen die al jaren een relatie hebben hier inspiratie uit opdoen om hun eigen liefdesleven op te krikken?

Daily’s Rivium en de sauna Thermen 5 mei

Maandag lekker druk. Ik reed naar Daily’s Rivium in Capelle a/d IJssel waar ik een afspraak had met Miranda. Gezellig gebrainstormd over de mogelijkheden om daar samen een coronaproof event neer te zetten. Voor mijn lezers, voor ondernemers uit de regio of misschien voor bloggers? Daar gaan we nog even wat dingen voor uitkristalliseren. Heb in ieder geval genoten van een heerlijk gezond broodje hummus.

 

Einde van de middag had ik een afspraak in Leiden bij Sauna Thermen 5 mei. Ben jij daar al eens geweest? Ik had een tijdje terug een plan aangeleverd voor een samenwerking en dat gingen we nu bespreken. Concreet kan het nog niet worden, vanwege de aangescherpte maatregelen. Wel mocht ik iets proeven van de nieuwe menukaart en van de wellness gebruik maken. Dat vond ik met mijn longklachten best even spannend, maar er waren max 15 mensen op maandagavond en er mogen 30 personen binnen. In elke cabine of bad mag je met maximaal 2 of 3 mensen. Heerlijk rustig en heel fijn. Tot mijn blijdschap ontdekte ik dat ik kan zwemmen zonder pijn. Wel kreeg ik op een bepaald moment toch last van longpijn en een bijbehorende hyperventilatie aanval, maar toen had ik er al een paar fijne ontspannen uurtjes op zitten. Lekker stomen, bubbelen, zwemmen en genieten van de warmte met buiten guur en herfstig weer.

platform z
Superleuk! Matthja van Platform Z stond aan de deur met een cadeautje, omdat de openingsavond van het seizoen naar 2021 verplaatst is.

Reparatie zolderluik

Dinsdag bracht ik voornamelijk achter de laptop door. Er moest van alles uitgewerkt worden, ik wilde artikelen schrijven en kreeg wat leuke belletjes. Ondertussen kwam iemand namens de woningbouw mijn zolderluik repareren. Ik kan weer bij mijn spullen!

Maatjesproject en Hekserij voor kinderen

Woensdag deed ik koffie bij De Munt. Ik heb me aangemeld als vrijwilliger voor het maatjesproject om iemand uit mijn woonplaats te kunnen coachen. De dame die de intake deed, blijkt een lezeres van mijn blog te zijn. Superleuk en onverwachts! Er moesten de nodige papieren worden ingevuld en ik kon mijn vragen stellen. Ben benieuwd aan wie ik gematcht zal worden.

De oudste had een speeldate, dus ik had alle tijd voor mijn jongste dochter. Was ook even nodig, want de meester mailde ons dat ze klaagt over wazig zicht in de klas. Gelukkig was er voor deze week al een afspraak bij de opticien ingepland, maar omdat ze ook over hoofdpijn etc klaagt heb ik voor de zekerheid ook het ziekenhuis gebeld en onze afspraak vervroegd. Vorige keer keek er een oogarts mee om te zien of er geen zenuwbeschadigingen zijn, even uitsluiten dat er niets anders aan de hand is. We aten samen spekpannenkoeken met stroop en gingen daarna aan de slag met Het Heksenhandboek. De opdrachtjes uit het boek inspireerden haar en ik had weer een blij kind. Fijn zo even saampjes.

Nieuwe bril uitzoeken

Donderdag dronk ik wederom koffie bij De Munt. Dit keer had ik een afspraak met Get Big Marketing. We waren zakelijk aan elkaar gekoppeld door het influencer bureau waar ik sinds kort aan verbonden ben, omdat we soortgelijke dingen voor ogen hebben maar elk een andere expertise. Los met de techtalk dus en plannen gemaakt voor een mogelijke samenwerking.

de munt
Wederom een werkbespreking bij De Munt.

Voor ik de kinderen uit school haalde weer even plat zoals elke dag deze week. Uit school direct door naar Van Dam voor onze oogcontroles. Bij ons allebei zijn de ogen iets achteruit gegaan helaas. Voor mijn dochter betekende het echter een halve dioptrie verschil ten opzichte van haar huidige sterkte, wat verklaart waarom ze wazig ziet. Geen bolling op de oogdruk te zien gelukkig, maar toch verstandig om in het ziekenhuis alle waardes te laten controleren. Omdat het rustig was in de winkel, hebben we direct maar brillen gepast. Deze heeft ze al 4 jaar tenslotte. Zuslief was een beetje een stoorzender, dus die stuurde ik naar oma en opa voor een kopje thee. Konden wij rustig bekijken welk montuur het mooiste stond en de glazen laten aftekenen. Omdat ze op school echt last heeft van het veranderde zicht, leek het me verstandig direct de bestelling maar te plaatsen. Afhankelijk van de resultaten in het ziekenhuis, kunnen we de glazen altijd nog iets aanpassen als dat nodig blijkt. Ze straalde bij het montuur dat het mooiste staat en genoot ook van het lezen van jullie reacties op instagram en facebook, dankjewel daarvoor!

Bij opa en oma kregen ook wij daarna een lekker bakje thee en kon ze erover vertellen. Er bleek voor de meisjes echter nog iets belangrijkers… een verzoek aan oma of we nog een keer spinazie mogen komen eten én het trekken van Sinterklaaslootjes. Doen we thuis voor het eerst dit jaar. Ja, een beetje vroeg maar de meisjes zijn slechts de helft van de tijd bij mij en moeten ook voor school allebei een surprise met gedicht maken. Een grootste viering zit er niet in, dus we maken de kleine momenten nog specialer.

Fysio, call en klassenfeest

Vrijdag met mondkapje op ‘getraind’ bij de fysio. Ik dacht dat ik wel lekker in de weer kon met wat apparaten en werd daar die middag door mijn lijf weer voor afgestraft. In mijn hoofd voel ik me al zoveel beter, maar ik voel me deze week toch wel behoorlijk teleurgesteld in mijn lijf. Dingen waar ik voor april dit jaar niet eens over hoefde na te denken, zijn nu nog steeds ‘te veel inspanning’. Ik vroeg aan mijn huisarts of ik in aanmerking kom voor de griepprik, iets dat het Longfonds aanbeveelt aan mensen die een corona-longontsteking hebben gehad en nog steeds verzwakt zijn. Hiervoor heb ik echter een indicatie van de longarts nodig, dus die ga ik volgende week maar weer even bellen.

fiets
Superlief, we konden een fiets overnemen van plaatsgenote Rieke. Deze is 24 inch en wordt binnenkort nog even nagelopen door opa. Dankjewel, we zijn er ontzettend blij mee!

Daarna onder meer een call met Loyal Influencers over contracten, komende campagnes en hoe het allemaal werkt om met een influencer bureau samen te werken. Erg leuk, heb er heel veel zin in. Gaat nét weer even iets anders dan de samenwerkingen die ik tot nu toe had. Verder lekker gewerkt.

Mijn jongste dochter ging uit school lekker aan de slag met haar surprise. Mijn huis zag er sinds de avond ervoor al uit als 1 grote knutselontploffing van glitterlijm, crêpepapier en kartonnen dozen… Ik heb het creatieve proces vanaf de bank maar even rustig bekeken. Haar zus had het ondertussen erg leuk op het klassenfeest van groep 7. Verschillende moeders en vaders hadden dit opgezet met lekkere hapjes, een speurtocht en gezelligheid. Op de klassenapp kwamen leuke foto’s en filmpjes voorbij met juichende kinderen. Erg leuk gedaan dus!

’s Avonds keken we gezellig het Jeugdjournaal en First Dates. Daarna de meiden naar bed en speculeerde ik er vrolijk op los bij The Masked Singer. Dit weekend maar weer even lekker rustig aan doen met de meisjes.

Overigens heb ik afgelopen week ook de complete Netflix serie Emily in Paris uitgekeken. Heerlijk!

Hoe is jouw weekend?

*Steun mij met je aankoop bij Bol.com.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ik vind het knap dat je in bed series kunt kijken. Ik krijg het dan altijd zo warm, en krijg helemaal een lamlendig gevoel. Dus ik doe dat eigenlijk nooit.

 2. Simone zegt:

  Heerlijk als ze zo lekker creatief knutselen. Leuke nieuwe bril ook!

 3. racheltjuh zegt:

  herkenbaar!! je week ziet er wel lekker gezellig uit verder 😀

  1. Marguerita zegt:

   Was ook zeker gezellig inderdaad. Soms spreek je niemand en nu had ik de hele week afspraken.

 4. Frederique zegt:

  Oeh ja herkenbaar, er zijn echt te weinig uren in een dag. Wij zijn vorige week verhuisd dus dit weekend was voor mij echt een rustweekend al heb ik tussendoor toch gewerkt aan mijn blog en aan wat freelance klusjes maar dan wel op een zen-mode-tempo wat al veel scheelt 🙂 En wow, zijn ze nu al bezig aan hun surprise? Succes met de longarts, hoop dat je de prik krijgt!

  1. Marguerita zegt:

   Dan kan ik me voorstellen dat je even rustig aan doet. Na een verhuizing moet er vaak nog van alles gebeuren. Even uitpuffen is dan zeker op z’n plaats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.