Nieuw schooljaar, tijd voor eenhoorn dekbedovertrekken

Een nieuw schooljaar is gestart en niet alleen heb je dan de nodige schoolspullen zoals een agenda, de juiste maat gymschoenen en een frisse nieuwe schoolbeker nodig, het is ook fijn om de slaapkamer van je kind weer op orde te krijgen. En een kleine make-over te geven. Troepjes op het bureau uitzoeken, doekje erover én een nieuw dekbedovertrek dan ziet het er alweer heel anders uit!

smulderstextiel kinderbeddengoed
Joepie, eenhoorns op het nieuwe dekbedovertrek!

Het nieuwe dekbedovertrek was hier de ‘final touch’. Mijn dochters delen een slaapkamer en eigenlijk zijn hun kaptafel (kregen we van de buren, gaf ik eerder dit jaar een makeover met een likje roze Rust Oleum verf) en bureau vrijwel altijd een rotzooi. Papiersnippers, stiften en troepjes op het bureau. Make-upresten, scrunchies (die ik steevast haarwokkels blijf noemen), armbandjes en parfummetjes slingeren permanent op de kaptafel. Een doekje erover halen lijkt soms onbegonnen werk.

smulderstextiel kinderbeddengoed
Eerst even uithangen en laten luchten aan de waslijn, vond het wel een vrolijke foto zo van mijn trappengat.

Ook de vloer was altijd met speelgoedpoppetjes en accessoires bezaaid, maar daar vond ik een oplossing voor. Alle kleding van beide dames samen in de grote kast op mijn kantoortje. Dat maakte de kasten in het stapelbed vrij voor de bakken met speelgoed van de dames. Geen puf om het uit te zoeken, maar wanneer je het in de kast gooit is het toch uit zicht tenslotte.

online shoppen
Nieuw schooljaar, nieuw beddengoed! Lekker online shoppen met z’n drietjes.

Beddengoed uitzoeken

De laatste stap om er weer een leuk plekje van te maken, was nieuw beddengoed. Dat is overigens ook een leuk én nuttig sinterklaascadeautje. Wij mochten iets uitzoeken in de webshop van Smulderstextiel, waar ik zelf eerder dit jaar al een mooi pauwen dekbedovertrek vandaan had. We klikten door naar de het kinderbeddengoed, waar je ook kunt aanvinken dat je alleen maar overtrekjes met dieren erop wilt zien. En dat wilden ze. We schreven een kladblaadje vol met welke overtrekken de meisjes leuk zouden vinden (voorletter ernaast) en de prijs. Uit die hele lijst maakten we een selectie. We waren er best even mee bezig, want we wilden eerst ALLES bekijken. En toen kwam deze mama nog met criteria ook: het moet wel bij jullie goud, wit en roze kamertje passen… waarmee de dolfijnen en de tijger van de lijst verdwenen. Vervolgens vond ik het ook nog fijn als ze allebei hetzelfde dekbedovertrek zouden kiezen, omdat ze tenslotte op 1 kamer liggen samen. Dus werd het een dekbedovertrek van Snoozing Kids dat ze als allereerste hadden aangewezen: eentje met een eenhoorn erop in magische sferen!

Snoozing dekbedovertrek Wonderland

Het gekozen dekbedovertrek met eenhoorn erop draagt de naam ‘Wonderland’ en kost 29,95 euro bij Smulderstextiel. Dit overtrek is volgens de verpakking anti-huistofmijt, werkt temperatuur regulerend en is ademend (oftewel luchtdoorlatend). Het is een duurzaam product van 100% katoen gemaakt. Fijne informatie voor ouders, maar de kinderen zijn vooral heel gecharmeerd van de eenhoorn. Ik dacht met 2 dezelfde overtrekjes ook ruzies te voorkomen, maar helaas zit er iets kleurverschil in waardoor de dames onenigheid kregen. (Ze wilden allebei die met de groene onderkant, want dat lijkt meer op gras.) Laat je je kinderen allebei iets anders kiezen, heb je daar uiteraard geen last van.

Sinterklaas is daar geoefender in en liet de meisjes ook meteen een mooi badlaken uitzoeken. De ene koos een ‘night horse’ en de ander ging voor een tafereel met dolfijnen. Die krijgen ze op 5 december dus cadeau. Smulders heeft ook hier een enorm assortiment aan mooi bedrukte strandlakens in allerlei maten. Van die dingen die je altijd wel kunt gebruiken, helemaal als ze herkenbaar zijn om je eigen plekje aan het water makkelijk terug te vinden.

Ik was daarmee nog niet uitgeshopt. Over één van hun oude hoeslakens is glitterslijm gegaan. (Slijm is hier in huis nu verboden, het is ook al eens over de bank gegaan.) Vreselijk spul dat je er nooit meer uit krijgt. Daarom bestelde ik direct nieuwe kraakwitte hoeslakens van satijnkatoen mee. Lekker glad voelt dat aan! En voor mijn eigen nieuwe Emma Matras hoofdkussens bestelde ik van datzelfde satijnkatoen extra kussenslopen in zwart en wit. Zo kan ik 4 kussens op mijn bed neerleggen in plaats van de standaard 2. Foamkussens om op mijn zij te slapen en microfiber kussens om lekker op mijn rug televisie te kijken.

smulderstextiel eenhoorn

>> Lees ook: een dekbedovertrek als beterschapscadeau

De slaapkamer van de meisjes is in ieder geval weer klaar voor een nieuw schooljaar (en ik hoop dat het netjes blijft…) en ik ben heel blij met de hoeslakens, kussenslopen en sinterklaaspresentjes.

>> Lees ook: wat kies ik voor kinderdekbed?

Hoe vaak zoek jij een nieuw dekbedovertrek voor de kinderkamers uit?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.