Keek op mijn Week: kinderfeestjes stress, juffencadeau en vooral rust…

Zou hier graag een spectaculair weekverslag schrijven. Het was een prima week hoor, deze laatste voor de zomervakantie. Maar vanwege de longvliesontsteking moest ik vooral rust houden. Kreeg een paar keer verhoging en dan weet je: hop koorts onderdrukkende medicijnen er in en veel plat…

puzzelen
Weekend… even lekker puzzelen in mijn Denksport boekje.

Terrasje gepakt

Zaterdag heb ik uitgeslapen, de bedden van de kinderen afgehaald, wat huishoudelijke dingen gedaan… Uiteraard ook nog even achter de laptop gezeten om te werken aan mijn weekoverzicht. Verder was het heerlijk weer en heb ik ’s middags lekker op een terras gezeten met een glaasje ijsthee. ’s Avonds begon ik op Prime aan de Step Up dansfilms. Zag dat er 5 op staan inmiddels en ik kijk graag romantische, positieve films.

hoop bier
Van Brouwerij Hoop kreeg ik een regenboogfles met kersenbier toegestuurd om te proeven. Lekker fris!

Bedden verschonen

Zondag wederom uitgeslapen. De pijn is gewoon minder als ik veel rust neem. Lekker uitgebreid gedoucht met de body scrub van Kneipp die nog niet op was, daar word je huid heel zacht van. Ik voerde de volgende etappe van het bedden verschonen uit. Heb deze klus over meerdere dagen verspreid, zodat het niet in 1x te zwaar is. Spul in de wasmachine dus, wassen wegvouwen om de wasmand leeg te maken. Puzzeltje in mijn Denksport puzzelboek gemaakt. Siësta gehouden. Wat werk gedaan achter de laptop (geen mail, alleen werken aan mijn weekoverzicht). Mijn WordPress loopt vaak vast op afbeeldingen etc als het een groot artikel is, dus dat vraagt veel extra tijd. Had gehoopt dit met mijn wifi-booster op te lossen, maar helaas het probleem blijft. Nog een Step Up film gekeken. Dus tja… lazy Sunday. Niet heel spannend.

bloemen
Er werden bloemen bezorgd… eigenlijk niet voor mij, maar ik mocht ze toch houden <3 Prachtig!

Fysio en bij mijn ouders eten

Maandag startte ik mijn dag bij de fysiotherapeut. Hier kreeg ik wederom een massage om de pijn te verlichten. Met een longvliesontsteking heeft ze verder weinig ervaring, dus ze zou kijken of haar collega’s misschien nog tips hebben. Het hielp in ieder geval wel. Ik haalde een heerlijke spitskool stamppot en een bak salade bij de groentenboer en thuis ging ik aan de slag. Nadat ik mijn moeder nog even gebeld had, die vandaag een ingreep had. Verder was de kwartaalaangifte weer gedaan en heb ik de Belastingdienst netjes de BTW weer betaald en mijn AOV verzekeraar gebeld voor een update naar aanleiding van alle scans vorige week.

Tijdens mijn siësta luisterde ik nog even naar Synctuition, wat gewoon erg relaxt is. Verder veel zakelijke dingen weggetikt, want de business liep vandaag als een trein en ik had allemaal fijne telefoontjes met goed nieuws en leuke dingen. Daardoor voelde ik me zo goed, dat ik op de fiets naar mijn ouders ben gegaan! Ik wilde het avondeten regelen om even te kijken of alles goed was met mijn moeder. Bovendien is het wel zo gezellig om af en toe bij je ouders te eten, ik heb ze tenslotte nog. Omdat ik zoveel leuke dingen te vertellen had, ging mijn long wel weer branden en ben ik na het eten snel naar huis gegaan om op de bank te ploffen.

@marstyle78

##unboxing wij kregen een perspakket met ##hint ##partygame ##spelen ##vakantie leuk!

♬ Tequila – Jax Jones & Martin Solveig & RAYE & Europa

Branden

Dinsdag liep het qua werk lekker en kreeg ik veel gedaan: het was facturen dag. Altijd leuk als je die kunt versturen. Dingen waarbij focus nodig was, lukte niet vanwege de pijn dus ik hield het bij ditjes en datjes. Had deze dag 2 siësta’s nodig, de ontsteking brandde behoorlijk en ik had flink verhoging. Mijn dochters bleven daarom nog een nachtje bij hun vader slapen. Toch was het afgezien daarvan een prima dagje. Er kwam een tof perspakket binnen met het party spel Hint van Asmodee en ik nam daar een TikTokje mee op. In de avond nog maar weer een Step Up aangezet. Toch mooi als er meerdere films van zijn, haha. Niet nadenken, lekker bankhangen.

zeemeeermin cake
Eén van de leuke cakejes die mijn dochter op haar kinderfeestje heeft gemaakt: met een zeemeermin. Erg leuk!

Kinderfeestje

Woensdag mocht mijn dochter trakteren op school. Vandaag gaf ze haar kinderfeestje. Ik kan dat voor het eerst niet zelf organiseren, maar gelukkig pakt haar vader dit op met zijn zus die als eerder voor onze oudste een LOL Surprise Kinderfeestje had gedaan. Wel had ik er vooraf flink wat stress van om de genodigden te regelen. Je staat tenslotte niet meer op het schoolplein met de andere moeders omdat dat dit jaar niet meer mag. Van de 4 kindjes hadden er 3 afgezegd. Er bleek bovendien nog een ander feestje, dus ik die moeder gebeld zodat wij andere kindjes konden vragen, maar uiteindelijk bleken zij (wegens ook een afzegging) dus toch weer een kindje ‘weggekaapt’ te hebben. Pffff… wat een stress kan je daarvan hebben, want het was natuurlijk allemaal redelijk last minute van ons. Dat weet ik ook wel. Daarom nog een rondvraag in de klassenapp gedaan welke kindjes er geen andere plannen hadden en het leuk zouden vinden om cupcakes te versieren. Er reageerden al snel 3 kindjes die vorig jaar ook op het drakenfeestje van mijn dochter waren en zo had ze vandaag toch een gezellig partijtje. Waar ik niet bij was, maar dus toch veel stress van had. Ook vanwege de traktatie die hier in huis lag, maar die de ex vanwege mijn ziek zijn alsnog even bij de supermarkt óók moest inslaan. Nou ja, eind goed al goed: blije kindertjes!

woordpuzzel
Lezen is niet altijd even leuk met dyslexie, maar mama helpen om haar lettercode puzzel in te vullen wel…

Juffencadeaus

Donderdag was zo’n dag waarop je de hele dag druk bent en uiteindelijk toch net niks hebt gedaan… Hoewel, de was lag weer schoon en opgevouwen in de kast. Ik leverde een leuke preview aan van een blogartikel dat pas na goedkeuring gepubliceerd mag worden, was erg trots op mijn werk en hoop dat het snel online mag. Het was gezellig in de auto naar school omdat ook het buurmeisje mee reed en ik dus 3 kinderen kon knuffelen en een fijne schooldag wensen, onderweg werd er gezellig gekletst.

Mijn dochter en ik gingen de bestelde juffencadeaus ophalen bij restaurant De Munt. Ik had een Tikkie gestuurd in de klassenapp en zo’n beetje iedereen deed mee. Dit om de juffen echt iets leuks te kunnen geven namens alle kinderen uit groep 4 (voor groep 6 deden andere moeders het). Speciaal voor de staycation kregen ze een cadeaubon om te kunnen lunchen / dineren / terrasje pikken aangevuld met wat muntjes van naastgelegen populaire ijssalon De Zoete Inval. Eigenaresse Mariska had alles leuk ingepakt, met ijssnoepjes erbij en confetti enzo. Erg leuk en we hopen dat het de juffen lekker mag smaken! Ben alleen vergeten er een foto van te maken…

Daarna door naar de Jola Mode waar dochterlief haar verjaardagsoutfit mocht uitkiezen. Ze dook direct achter de lego-tafel na een paar rekken doorspitten. Veel in haar maat was al uitverkocht. Al snel had ik toch een rok gevonden die ze geweldig vond en daar vonden we een luchtige blouse bij met jaguars erop in jungle thema. Ze dook de paskamer in en voelde zich heel chique. Genieten voor mama. Mijn kleine meisje wordt al groot… bijna 8 jaar!

Later die middag had ik nog een gezellige videocall met Esther, die me zou willen helpen met de blog om zo ‘het vak’ te leren: teksten schrijven, hoe werkt wordpress, hoe werkt PR en hoe werken bloggers. 

pizza
Voordeel van grote kinderen: mama hoeft niet te koken vanavond.

Start van de zomervakantie!

Vrijdag bracht ik voor de laatste keer dit schooljaar de kinderen naar school. Daarna stond ik nog even te kletsen en toen bedacht ik me dat ik een afspraak had bij de fysio. Oeps, handdoek vergeten… Maar gelukkig was ik op tijd. Deze keer 10 minuutjes op de loopband en dat ging op het eind toch wel weer pijn doen op mijn rug en borst. Daarna mocht ik dan ook op de tafel om de spieren nog even los te masseren. Verder kreeg ik nieuwe oefeningen en bespraken we de verruimde vergoeding voor post-corona fysiotherapie

Om 12 uur was het dan zover: ZOMERVAKANTIE! Eindelijk mochten we als ouders weer het schoolplein op om toch de juffen en de meester nog even te bedanken voor de goede zorgen tijdens dit rare schooljaar. 

aquabeads

Thuis mocht de doos van Aquabeads open die voor mijn blog is bezorgd. Lekker creatief knutselen terwijl ik fotografeerde voor de review die hiervan komt. ’s Avonds maakte dochterlief pizza’s omdat ik best moe was. We keken gezellig Bibi en Tina op Prime met een pizzaatje en dat was een heerlijk begin van de zomervakantie.

Hebben jullie iets speciaals gedaan om de start van de vakantie te vieren?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.