Unieke sporten voor vrouwen

Vandaag de dag doen veel vrouwen aan yoga, jazzballet of pilates. Maar wat als je eens de originele toer op wilt, en een unieke sport wilt beoefenen? Natuurlijk zijn tennis en zumba ook best leuk, maar we gooien het hier over een iets andere boeg. Hieronder hebben we een paar ideetjes geplaatst met iets minder voor de hand liggende sporten. Durf jij de uitdaging aan om er eentje van uit te proberen?

Voetbal

Voetbal is natuurlijk een van de meest typische mannensporten. Maar ook al krijgt vrouwenvoetbal niet evenveel media-aandacht als de mannelijke tegenhanger, zijn er een heleboel vrouwenploegen in Nederland, dus de mogelijkheid is er wel. De KNVB-beker waar amateur- en profteams strijden, heeft bijvoorbeeld ook een vrouwelijke tegenhanger. De KNVB-beker voor vrouwen is opgestart in 1980, bijna een eeuw later dan de mannelijke tegenhanger. Ook beginnen steeds meer vrouwen in het algemeen geïnteresseerd te raken in voetbal. Tijdens het WK in Rusland in 2018 maakten vele koppels van de gelegenheid gebruik om er daarnaast een plezierreisje met hun vriend of man te maken.

Foto: Pexels

Gewichtheffen

Dat er bij het hardlopen en polsstokspringen veel vrouwen zitten, wisten we al langer. Maar bij gewichtheffen is dat natuurlijk wat anders – maar weinig vrouwen tillen 50 kg boven het hoofd. Terwijl gewichtheffen in de sportscholen wel wordt aangeraden voor vrouwen, gaat het hier natuurlijk om kleinere gewichten. Vrouwen die in de atletiek aan gewichtheffen doen heffen natuurlijk een veel zwaarder gewicht op. Er zijn twee verschillende onderdelen – trekken en stoten. De vrouw die in totaal het grootste gewicht tussen beide heeft, en ook recordhoudster is in de +90 kg categorie, is de Russische Tatiana Kashirina. Zij trekt 155 kg, en stoot 193 kg. Geen grapje, dus!

Basketbal

Basketbal was ook altijd een meer op mannen gerichte sport. Er ging ook de legende rond dat als je basketbalde, je veel harder groeide – en als vrouw wil je natuurlijk niet hoger worden dan al de mannen. Heel aantrekkelijk klonk basketballen voor vrouwen dus niet. Deze “urban legend” is natuurlijk al lang de wereld uit geholpen, en vrouwenbasketbal heeft best wel een hoog niveau. In Nederland is er een aparte Liga voor vrouwenbasketbal, en in de meeste landen bestaan er volop mogelijkheden om basketbal te spelen als vrouw. Natuurlijk zullen deze niet het aanzien van de NBA hebben, maar het is zeker een van de leukste teamsporten die je kan beoefenen.

Foto: Pexels

Rugby of American Football

Deze twee sporten mogen niet met elkaar verward worden, ook al zijn ze heel gelijkend. In elk geval worden ze meestal met zeer brede mannen geassocieerd. In Nederland is vooral rugby best wel populair, ook onder de vrouwen. Bij het nationale vrouwenteam in Nederland lopen de vrouwen in een oranje truitje over het veld, net zoals de kleur van het nationale voetbalteam. In de herfst van 2019 was het team van Hong Kong nog op bezoek voor een vriendschappelijke match tegen de dames van Oranje in Nederland.

Foto: Pexels

Golf

Iedereen kent natuurlijk Tiger Woods, maar wie heeft er al eens van Annika Sörenstam gehoord? Zij kan als een van de beste golfspeelsters in de wereld beschouwd worden, en heeft 10 grote kampioenschappen voor vrouwengolf op haar naam staan.

De kampioenschappen worden vaak door golfsters uit Amerika, Australië, Canada en Zuid-Korea gewonnen. Dit ligt er natuurlijk aan dat de sport in deze landen heel erg populair is. Golf is ontstaan in Schotland, maar werd vooral populair in Amerika, waar gedurende decennia de enige kampioenschappen werden gehouden. Maar ook in Nederland zijn er volop mogelijkheden om deze leuke sport uit te oefenen.

Ik heb zelf een paar keer een golfclinic gedaan, dat vond ik heel erg leuk. De meest bijzondere sport die ik heb gedaan was doekgymnastiek. En jij?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.