Kledingtips voor het WK 2018 in Rusland

In 2018 wordt het WK voetbal gehouden in Rusland. Ga je een wedstrijd bijwonen en heb je geen idee wat je moet aantrekken, dan moet je vooral verder lezen. En nee, Nederland speelt niet mee maar het is wel een event waar je bijvoorbeeld met zakenrelaties zou kunnen afspreken. Zo kom je makkelijker met elkaar in contact. Een goed excuus om Rusland eens te bezoeken…

russisch bruidspaar
IvaFoto / Shutterstock.com

De temperaturen in Rusland

Rusland is een enorm land met verschillende klimaten. Welke kleding je mee moet nemen om je goed op het klimaat voor te bereiden, hangt dus af van welke wedstrijd je gaat bezoeken en waar deze gespeeld wordt. In het noorden van Rusland is het meestal het koudste. Nu wordt het WK natuurlijk tijdens de zomer gehouden waardoor je hier tijdens de meest aangename periode verblijft. In het midden van Rusland kunnen de temperaturen flink stijgen. Het is dan ook aan te raden om luchtige kleding mee te nemen, je goed in te smeren en veel water te drinken. In het zuiden van het land krijg je te maken met een subtropisch klimaat, terwijl de temperaturen langs de Noordelijke Ijszee nauwelijks boven het vriespunt uitkomen in de zomer. In deze regio is het erg verstandig om warme kleding mee te nemen waarbij mutsen en handschoenen geen overbodige luxe zijn. De algemene regel is dat hoe meer je naar het oosten gaat, hoe minder regen er valt, waarbij de kust van de Grote Oceaan en de bergen bij Mongolië de uitzondering zijn.

russische klederdracht
Sergei Butorin / Shutterstock.com

Hoe kleden de Russen zich?

De Russen kleden zich tegenwoordig een stuk moderner dan vroeger. Je zal hier dan ook zeker mensen gekleed zien gaan zoals je dat in Nederland ook tegen kunt komen. Toch vinden mensen, vooral vrouwen, het ontzettend hip om een traditionele draai aan hun outfit te geven. Rusland is steeds meer verwesterd en men denkt dat de Russen nog graag een stukje cultuur en traditie willen vasthouden door bepaalde elementen aan de kleding toe te voegen. Denk aan een lange taillerok of een sjaal als hoofddoek. Wanneer je naar het WK voetbal 2018 kijkt, zal je ongetwijfeld een kijkje kunnen nemen in de wereld van de modetrends in Rusland.

Shopping Mall Gum in Moskou, the place to be. f11photo / Shutterstock.com

Zakendoen in stijl

Ga je naar Rusland om (ook) zaken te doen, neem dan je beste pak mee. De Russen zijn een vriendelijk doch formeel volk. Het zal dan ook niet gewaardeerd worden als je zaken komt doen in een spijkerbroek en t-shirt. Alles draait om respect en status. En respect en status straal je in de zakenwereld uit door het dragen van een pak met een stropdas. Zonder deze nette uitstraling, zal het moeilijk worden om een goede indruk op je (potentiële) zakenpartner te maken. Als extra tip: trek wel tijd uit voor een bespreking met een zakenpartner in Rusland. Eten en drinken is namelijk onderdeel van een bijeenkomst en bespreek verder geen gevoelige onderwerpen zoals religie en politiek, ook niet als je zakenpartner er zelf over begint.

Echte WK kleding

Voor Nederlanders is het een sport om zo opvallend mogelijk uitgedost naar een voetbalwedstrijd van ons nationale elftal te gaan. Nu spelen we zelf niet op het WK in Rusland, maar misschien heb je wel een ander team gekozen om aan te moedigen. Draag kleding in de kleur van het land en kies een grappige hoed of een andere opvallende accessoire. Soms ontstaat er een hype op het gebied van accessoires. Tijdens het WK in 2010 in Zuid-Afrika was er bijvoorbeeld de hype met de Vuvuzela. De Vuvuzela is een soort hoorn of toeter met een heel kenmerken geluid. Tijdens de wedstrijden gonsde het stadion van het geluid van de populaire Vuvuzela. Zelf heb ik een tijd lang het Bavariajurkje gedragen, ook handig met andere oranje feesten. De tijd zal het leren of er ook in Rusland een dergelijke hype ontstaat. Wat zal dit keer dé musthave gadget zijn?

Ga jij het WK volgen nu Nederland niet meespeelt?

Afbeeldingen: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.