Keek op mijn Week: zoutkamer, tandarts, huisarts, fysio…

Deze week was ik druk met bezoeken aan zorgverleners. Niet echt spannend om te lezen, ik weet het. Krijg inmiddels wel uitnodigingen binnen voor een bezoek aan pretparken die weer open gaan, superleuk natuurlijk. Maar dat gaat nog niet. De aanhoudende vermoeidheid is frustrerend, het mooie weer werkt gelukkig wel positief op ieders humeur!

kamer opruimen
Mijn kinderen waren druk met het opruimen van hun kamer. Veel spulletjes zijn naar zolder verplaatst, waar we de rommel niet zien, haha.

Tuin onkruidvrij maken

Zaterdag was een goede dag. Ik voelde me energiek en heb lekker veel gedaan: de keuken opruimen, wasje draaien, spelletje met de kinderen… Ook maakte ik de tuin onkruidvrij, omdat mijn nieuwe buurvrouw ook lekker bezig is om alles netjes te krijgen. Klinkt alsof ik weinig heb uitgespookt zo hè? Jammer genoeg was het teveel.

sokken
Aardig voorraadje enkeltjes in de prullenbak. Dankzij de ex konden we echter ook een flink aantal paartjes weer compleet maken. Hoe kan dat toch dat sokken zich spontaan over 2 huizen verdelen?

Wie teveel doet, zit op de blaren

Zondag merkte ik dat ik het rustiger aan had moeten doen. Oorpijn, keelpijn en heel, heel erg moe. Terugval. Nee, ik weet het, bij een normale longontsteking ben je ook heel lang moe. Maar daar krijg je dan geen oorpijn, keelpijn enzovoorts van. Na het opstarten van de dag met de kinderen, heb ik dan ook vooral op bed of de bank gelegen.

ticket to ride nederland
Toch even gezellig een potje Ticket to Ride Nederland gespeeld.

Dat vond ik irritant, dus heb met de meisjes nog gezellig een spelletje gespeeld. En patat besteld, scheelt weer wat energie. Daarna bracht ik ze naar hun papa en heb ik zelf nog even de auto onder handen genomen in de wasbox. Ik was er een beetje klaar mee dat mijn lijf niet wilde, dus ik heb even doorgezet en de vogelschijt weggespoten. Hatseflats!

wandelen bodegraven
Ommetje gemaakt met de meisjes. Klein stukje lopen is goed voor je gezondheid.

Rustige laptopdag

Maandag hield ik een rustige laptopdag. Gewoon even werken. Tot ik om 2 uur ’s middags omviel van vermoeidheid en weer even plat moest. Daarna weer door. Al met al toch lekker wat dingen gedaan gekregen, al gaat het nog niet in het door mij gewenste tempo. Melding maken bij de verzekering, laatste gegevens voor de TOZO aanvraag insturen, artikel schrijven, mailbox doorwerken. Na het eten nog even een klein ommetje gemaakt.

watertoren
Uitzicht op de watertoren langs de rondweg.

Zoutkamer

Dinsdag reed ik naar de Halo Clinic in Zaandam. In 2017 was ik ook al eens in deze zoutkamer geweest en nu wil ik gewoon zo snel mogelijk weer herstellen, dus alles wat daaraan bijdraagt is prettig. Lekker even relaxen in een stoel met een boek en af en toe mijn ogen dicht. Toch was het vermoeiend. Je longen gaan hard aan het werk met de heilzame zoute lucht, ik voelde het direct. Ik mag een kuur van 5x doen om het effect goed te kunnen merken en neem tijdens het volgende bezoek mijn kinderen mee.

Op de terugweg reed ik door de Burger King drive langs de snelweg, waar ik in het zonnetje heb gepicknickt. Ha, was ik toch ‘uit eten’! Beetje mannen kijken in de zon. Thuis aan de slag achter de laptop, nog even plat voor het eten en die avond kwamen mijn meiden weer thuis.

burger king picknick
Buiten in de zon lunchen, yay!

Tandarts

Woensdag weer druk met homeschooling. Aftellen, na 8 juni mogen de kinderen weer elke dag naar school. Je kunt met dat thuisonderwijs wel wat rustiger de dag opstarten, maar het naar boven en beneden rennen omdat ze iets niet snappen blijft behoorlijk intensief. Gelukkig waren ze tijdig klaar met hun schoolwerk, want we moesten naar de tandarts. Onze gebitjes zijn weer goedgekeurd, yay! Wel kunnen we over een half jaar de eerste doorverwijzing naar de orthodontist verwachten… De meisjes speelden ’s middags gezellig met de buurmeisjes, waardoor ik achter de laptop kon.

tekenen
Ze moesten van mij verplicht naar buiten, weg van de schermpjes. Dus gingen ze tekenen.

Brainstorm

Donderdag wederom thuisonderwijs. Ondertussen focuste ik op een leuke brainstorm voor een origineel klantevent. Ben ontzettend benieuwd wat ze van de ideeën vinden! De mailbox was druk en inspirerend, maar uiteindelijk moest ik toch weer even plat omdat het niet meer lukte.

tomatensoep
Verse tomatensoep gemaakt.

Gelukkig waren mijn dochters zo lief om me te helpen met eten maken en de vaatwasser uitruimen. Gezellig met elkaar in de keuken bezig geweest dus en daarna hadden ze weer pret met de buurmeisjes. Er werd onder andere getekend in de tuin. Blijft toch leuk als ze creatief zijn samen.

tekenen met jill
Deze dames kunnen heerlijk keuvelen met z’n viertjes. Ze hadden er zelf een gezellig muziekje bij aangezet en waren leuk samen bezig.

Huisarts en fysio

Vrijdag vroeg op, kinderen naar school, boodschappen doen en … ik was helemaal kapot. Daar moet ik toch echt aan wennen. Thuis alles opgeruimd en heel even zitten met koffie, want ik moest voor controle naar de huisarts. Had een cadeautje meegenomen om haar te bedanken voor de inzet tijdens de crisisdagen. Vond ze niet nodig. Ik vond het niet nodig dat ik één van die mensen was die zorg nodig hadden, dus tja… Hahaha. Kon ze wel om lachen en ze was er blij mee. Ze zag dat ik er zeer vermoeid uitzag, maar de saturatie was toch netjes met 98%. Heb een doorverwijzing gekregen voor de longarts om een longfunctietest te laten doen.

opdrukken fysio
Om de dag doe ik mijn fysio oefeningen.

Thuis weer aan het werk. Even snel wat eten en door naar de fysio. Advies gekregen over de oefeningen en een fijne massage op de plek van de ontsteking. De spierpijn aan de ademhalingsspieren is daardoor sinds vorige week flink afgenomen, dus dat was fijn. Even ontspannen.

complimentenspel
Deze brief vol complimenten vond ik in de schooltas van mijn dochter. Groep 4 had een complimentenspel gedaan.

En hoppa weer door naar school om de meisjes te halen. Ben erg benieuwd of het continurooster blijft na 8 juni, of dat het toch weer als vanouds wordt qua schooltijden. De meisjes speelden weer leuk met de buurmeisjes en wat is het toch fijn dat ze nu weer meer sociale contacten hebben. Ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling en ze genieten er ontzettend van om samen te spelen.

ijs
Hmmm… bij onze supermarkt kun je nu ijs van De Zoete Inval kopen en dat is zooooo lekker!

’s Avonds nodigde ik de ex uit om te komen eten, want ik had een beetje veel. Scheelde mij ook weer een ritje. En daarna lekker in mijn tuin een drankje gedaan met de buurvrouw. Gezellig!

kaartje trekken
Ik blijf het leuk vinden om zo af en toe orakelkaartjes te trekken.

Dit weekend geen kinderen. Dus het wordt werken, iets in mijn huishouden gedaan krijgen, voor de tv hangen en slapen. Proberen om wat teksten te schrijven en vooral uitrusten voordat de drukte weer begint. Realiseer me vooral hoe dankbaar ik mag zijn dat ik elke dag een lichte verbetering merk qua gezondheid. Sommige mensen moeten altijd, elke dag dealen met een lichaam dat niet (meer) kan wat hun hoofd wil. Mijn hoofd wil ook niet meer zo scherp en gefocust zijn als voorheen, ik hoop dat ook dat met de tijd herstellen zal.

Geniet jij ook lekker van de zon?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.