Keek op mijn Week: bloeduitslag, SOS Box, bruiloftsoutfit, fysio

Het voelt een beetje suf, zo’n weekverslag als je eigenlijk weinig meemaakt. Maar toch, ook al reageert er bijna niemand met een like of een reactie: ik zie hoe vaak het structureel wordt gelezen. Genoeg reden om te blijven schrijven. Heb wel wat minder foto’s gemaakt.

vogeltjes
Lekker in de tuin genieten met mooi uitzicht op de vogeltjes.

Shaun het Ruimteschaap

Zaterdag waren de meisjes nog even bij me. Ik had ze beloofd dat we vanuit het grote bed wakker zouden worden met Sean het Ruimteschaap. Deze film wilde vooral mijn jongste dochter al erg lang eens zien. Uiteindelijk vonden we hem allemaal erg leuk! Daarna rustig ontbeten en om de beurt douchen. De jongste stond er nog onder toen papa met wat lekkers voor de deur stond. Gezellig even koffie gedaan dus en daarna had ik het rijk weer voor mij alleen. Tijd voor het huishouden, wat werk achter de laptop en … mijn bed. Veel pijn en met de kinderen erbij ben je toch druk, hoe zelfstandig ze ook al zijn. Geprobeerd wat te slapen, maar dat lukte niet. Daarom uit mijn raam gestaard terwijl ik naar Abraham Hicks op YouTube luisterde.

aardbeien
Fruit is gezond… de flinke dot slagroom bij de aardbeien niet, maar daar had ik gewoon even trek in.

Nieuwe parasol

Zondag was mijn vader zo lief om mijn oude, kapotte parasol los te schroeven. Ik kreeg het niet voor elkaar. Kippekracht… Blijf veel eieren eten om teveel spierafbraak tegen te gaan. Verder huishouden, knallen achter de laptop en weer plat. Nou eigenlijk 2x plat zelfs. Maar goed, daarna had ik genoeg energie om zelf de nieuwe parasol in elkaar te zetten en vast te schroeven. En lekker in de zon gezeten met een tijdschrift. Ondertussen was ik in de lotgenoten groep bezig met een onderzoekje naar menstruatie na corona. Ik was zelf ongesteld en mijn ervaring komt overeen met wat veel anderen ook zeggen: tijdens je herstel ervaar je meer corona-gerelateerde klachten rondom je menstruatie. Vandaar de extra bedrust. Rust helpt ?.

dekentje
’s Avonds kijk ik meestal tv onder mijn dekentje op de bank. Narcos stond op.

Uitslag bloedprikken

Maandag belde ik de huisarts voor de uitslag van het bloedprikken. Helemaal goed! Dat is superfijn, geen ontsteking meer te meten, geen afwijkingen qua bloedstolling, geen schade aan lever of nieren. Zelfs mijn ijzer is helemaal goed. De klachten die ik nu nog heb komen dus puur door het herstel. Virusvrij for sure! Inmiddels had ik wel veel last van mijn arm die verdoofd aanvoelt en las ik in de lotgenotengroep de tip om daar Vitamine B voor te slikken. Aangezien ik dat nog had staan (over de datum want al jaren onaangeraakt), besloot ik voortaan dagelijks zo’n pil te nemen. Tot mijn verbazing zakte het verdoofde gevoel inderdaad tot aan de pols. Baat het niet dan schaadt het niet, indeed…

folders
Ook niet echt boeiend… op mijn loungebank de reclamefolders doorbladeren…

Facturendag en SOS Box

Dinsdag was facturendag. Even focus op de mailbox. Mijn grootste weerstand zat in de creditfactuur die ik moest sturen vanwege de corona maatregelen. Maar goed, in het kader van je kikkers eten… Verder is er een bedrijf dat inbreuk heeft gemaakt op mijn copyrights en schuld bekende (nadat ik ze vanuit het ziekenhuis een mailtje stuurde) maar nu de besproken schadevergoeding nog steeds niet heeft betaald. Jammer. Ik twijfel nu of ik na de laatste betaalherinnering in zee ga met een incassobureau (wie kent een goed bureau?) of dat ik het alsnog bij een advocaat uitzet en een hogere schadeclaim indien omdat ze deze niet hebben betaald… Je kunt je voorstellen dat mijn energie toen weer behoorlijk op was en ik wederom even plat moest.

Het goede nieuws is dat ik een éénoudervakantie heb geboekt voor de zomer! Woohooo! Toch een soort spannend, ben heel benieuwd hoe het is om met andere alleenstaande ouders vakantie te vieren. Wel iets om naar uit te kijken.

Ook nam ik een filmpje op met verwenpakket de SOS Gift Box, waarover ik nog een blog ga schrijven. Allemaal fijne producten, zoals maskertjes, tijdschriften en een tof t-shirt. Blijmaker!

Daarna was ik uitgenodigd om bij de ex te komen eten. Heerlijke verse curry! Heb daar met de meisjes even gekeken welke kleding te klein is en of ze overal nog voldoende van hebben. Kreeg een tas vol sokkenweesjes mee om te zien of die bij mij thuis compleet gemaakt kunnen worden, dus we hebben wat te doen. Verder keken we nog even de persconferentie: yay, 8 juni mogen de kids weer volledig naar school!

ticket to ride nederland
Ticket to Ride Nederland is ook erg leuk! Het was zo warm dat de meisjes tussen de beurten door af en toe even door het zwembad renden om af te koelen.

Sunshine studiedag en bruiloftsoutfit

Woensdag maakten we de tuin klaar voor het zwembadje. Mijn vader kwam langs met een apparaat om deze op te blazen. De meisjes hadden vrij vanwege een studiedag, dus lekker relaxt. ’s Middags konden de meisjes dus lekker spetteren. Ook speelden we Ticket to Ride Nederland, die we van hun papa hadden meegekregen. Deze kun je alleen spelen in combinatie met het basisspel (zoals Ticket to Ride Europe). Heel leuk: weer andere plaatsen om qua topo te leren en net weer iets andere spelregels.

badje
Zwembadweer!

Verder kwam mijn bestelling van My Jewellery binnen. Ga daar nog over bloggen met een winactie erbij. Heb een outfit besteld voor de bruiloft van mijn broer en schoonzus. Mits deze dit jaar door zal gaan, want dat is nog even de vraag. Een anderhalve meter feest is natuurlijk niet zo gezellig. Hoe dan ook, een leuk jurkje en een mooie ketting en ik heb direct even gekeken of het past. (Is een maat S, dus ik vond het even spannend.) Moet nog wel gestreken worden, maar hij past en ik ben er blij mee. Heb verder nog niets in mijn kast met een open rug, dus even zien wat je daar beha-wise onder kunt dragen…

jurkje
Hardroze jurkje voor de bruiloft van mijn broer (mits ’t doorgaat) meteen maar even gepast.

Verjaardag en scoutingblouses

Donderdag startten we de dag rustig op omdat we in de middag een drukker programma zouden hebben. Er werd wat in de zon gezeten en in het zwembadje gespeeld. Ondertussen kon ik wat werk doen achter de laptop. En daarna even plat op bed om de pijn te laten zakken. Toen waren we fris en fruitig om een staande receptie kinderverjaardag bij een speeltuin te doen. Gezellig! Spelen in de speeltuin is altijd een feestje. Daarna reden we naar opa en oma, want oma had weer eens badges op de scoutingblouses van de meisjes gemaakt. We deden gezellig een bakkie, zodat de meisjes konden knutselen. Daarna fijn samen gegeten in de tuin. Oma verwende haar kleindochters met haar befaamde tovertoetjes. Lekker hoor met dat mooie weer!

zwembad
Spetter, pieter, pater…

Fysio en pubquiz

Vrijdag wederom zo’n fijne relaxte uitslaapdag: geen school. De meisjes besloten hun kamer op te ruimen. Of nou ja, in ieder geval om hun speelgoed uit te zoeken en voor een deel naar zolder te verplaatsen. Ik deed wat werk tot het tijd was om naar de fysiotherapeut te gaan. Dit keer geen oefeningen (ik doe ze om de dag), maar de zere plek van de longontsteking op mijn rug werd gemasseerd. Ging erheen met pijn en na de behandeling was ik even pijnvrij! Hoe fijn is dat?
’s Avonds keken de meisjes weer The Voice Kids terwijl ik meedeed aan de pubquiz van Reiscreaties. Helemaal leuk en zowaar eindigde ik dit maal op de 177e plek! Woop woop!

Jij leuke plannen dit weekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Ik weet vaak niets te schrijven, maar vind het leuk om over je week te lezen. Je hebt zo’n ander leven dan ik, en je stukjes lezen lekker weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.