Ticket to Ride: topo strategie spelletje

Spoorwegspel Ticket to Ride verveelt niet snel. Wij waren al bekend met Ticket to Ride ‘Mijn eerste Reis’ met iets eenvoudiger spelverloop voor jonge kinderen. Sinds kort spelen we ook grote mensen variant Ticket to Ride Europe. Overigens heb je ook uitbreidingen van New York, Nederland en Japan. Of mini-spellen zoals London. Het bordspel bestaat al 15 jaar! Binnenkort komt er een jubileum editie bij: Ticket to Ride Amsterdam.

ticket to ride

Ticket to Ride Europe kwam begin dit jaar uit. Wij kregen het toegestuurd van Asmodee om de coronatijd door te komen. Met dit bordspel reis je per trein over het hele continent. Je bouwt routes om de punten op jouw bestemmingskaarten te verdienen. Soms is het even spannend, want bij een tunnel weet je nooit hoeveel kaartjes je moet betalen. Voor een veerboot is een zeldzame jokerkaart nodig. Heeft een andere speler de laatste route naar een door jouw benodigde stad geclaimd? Dan bouw je een station om mee te kunnen liften.

ticket to ride europe

Het gaat erom dat je goed nadenkt over de routekaartjes die je wilt uitvoeren en slim speelt om de juiste kleurkaarten te bemachtigen. Langere spoorverbindingen zijn meer punten waard dan korte. Ook komt er een beetje geluk bij kijken.

ticket to ride europe
Op de tuintafel hebben we net wat meer plek voor het grote speelbord.

Je speelt Ticket to Ride met 2 tot 6 spelers vanaf een jaar of 8. Het spel duurt ongeveer een uur. Ons testpanel bestaande uit mijzelf en mijn dochters van 7 en 9 jaar, is inmiddels al een beetje verslaafd. We hadden het spel snel onder de knie, maar het blijft goed opletten waar welke stad nu precies ligt en hoe je deze via jouw wagonnetjes met elkaar verbindt. Met de jongste moeten we af en toe even meekijken om haar route aan te wijzen, maar verder kan ze zonder hulp spelen. Je moet steeds nadenken welke strategie je volgt en het blijft een verrassing welke kaarten (met routes of treintjes) je pakt, daarom blijft dit spel leuk. Echt een fijn spel om samen met de kinderen voor te gaan zitten!

Onze review van Ticket to Ride ‘Mijn eerste Reis’ voor kinderen vanaf 6 jaar lees je hier.

Ook leuk voor tussendoor: Ticket to Ride London

Fabrikant Days of Wonder lanceerde vorig jaar variant Ticket to Ride: London. Dit is een nieuwe en snelle versie van het populaire bordspel. Ga terug in de tijd naar de mode en muziek hoofdstad van de jaren ’70. Spring aan boord van een dubbeldekker bus en scheur door de historische straten van Londen, breng een bezoek aan Buckingham Palace en het British Museum of luister hoe het klokkenspel van de Big Ben over de Thames klinkt. Tijdens deze kortdurende variant racen de spelers tegen elkaar in het Londen van de jaren ’70 om de belangrijkste buslijnen te claimen en hun bestemmingskaarten te voltooien. Dit spel is binnen een kwartier gespeeld.

Welke Ticket to Ride variant heb jij thuis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wat een heerlijk spel is dit toch! Je hebt nu ook de Nederlandse versie en een 2 in 1 kaart van India en Zwitserland, die blijkt ook enorm goed te zijn en niet zo prijzig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.