Keek op mijn Week: biosdate, lenzenles en CuliRun

Leuk weekje dit, ik kreeg allerlei mooie privéberichtjes van lezers. Dat is echt zo fijn! Mijn dochter is begonnen met de lenzenles. Hopelijk heeft ze het snel onder de knie, maar ze is al fanatiek aan het oefenen. Highlight van mijn week was de CuliRun die door verschillende Bodegraafse ondernemersverenigingen werd georganiseerd. Met 160 man hopten we van restaurant naar restaurant en ik heb heel veel ondernemers gesproken die ik nog niet kende.

tas
Vind ik zo ineens een cadeautje… Thanks schoonzus, voor de leuke tas!

Oma jarig

Zaterdag was mijn moeder jarig. We fietsten naar de bloemenwinkel en kwamen daar ons nichtje tegen die ook met haar ouders een cadeau voor oma ging halen. Ra ra waar houd oma heel erg van? Verder maakten we bij de HEMA een cadeaubon op en koos dochterlief hier een toffe knalgele sweater uit. Zo gaaf! Bij oma hebben de nichtjes gezellig met elkaar gespeeld en wij konden lekker kletsen. Lekker patatjes gegeten en met de discolampen die opa op de fiets had gemaakt weer naar huis. ’s Avonds mochten ze opblijven voor Vampieren in de nacht. Lekker onder een dekentje in het grote bed gekeken.

aquarellum
Schilderen met de aquarellum.

Bioscoopdate: Onze Jongens in Miami

Zondag besloot ik de laptop lekker uit te laten. Gewoon een spelletje Cluedo Live spelen met mijn kinderen en een boek lezen. Dat eerste vonden de dames nog wel leuk, maar toen werd het ‘jullie ook niet op een schermpje’ toch wel even penibel. Gelukkig vonden ze in de kast al snel de Aquarellum die ze van Sinterklaas hadden gekregen. Helemaal nieuw én creatief. Ze hebben heerlijk samen zitten schilderen en experimenteren met de inkt. Daarna – eerst diep zuchten – werden de verkleedkleren benut en mocht ik een goochelshow en toneelstuk bekijken. Uiteindelijk besloot ik Jurassic Park 1 op Prime aan te zetten en die hebben we onder het eten voor de helft gezien. De film bleek toch wel erg spannend. Bij papa konden ze verder kijken, maar hij heeft hem na wat spannende momenten toch maar uitgezet begreep ik.

toveren
Tovershow aan huis.

Zelf pikte ik mijn schoonzus op voor een gezellige bioscoopdate. Voor mijn blog had ik kaarten gekregen voor Onze Jongens in Miami! Superleuk en we kwamen nog wat bekenden tegen. Veel gelachen. Een echte stripshow bezoeken zou niks voor mij zijn, voel me dan waarschijnlijk veel te opgelaten, maar in de bioscoop was het leuk om te zien.

selfie
Naar Onze Jongens in de bios, girls night out.

Wimpers

Maandag zat ik al vroeg in de wimpersalon om de boel bij te laten werken. Even een momentje voor mezelf, voordat de drukte van de werkdag begon. Het was lekker druk in mijn mailbox, maar maandagochtend vroeg valt het altijd nog mee. Daarna flink doorgegaan en een hoop todo’s afgevinkt.

Work, work, work

Dinsdag ook een werkdag. Weinig over te vertellen: ik zat achter de laptop, ik zat aan de telefoon. Teksten schrijven, SEO in orde maken, foto’s uploaden, filmpjes uploaden, zoekwoordenonderzoek, maandafsluiting met alle bonnetjes en facturen naar de boekhouder. The usual. Het was zeker geen saaie dag. Tussendoor nog even verder gelezen in Alles is Onderhandelbaar waar ik een review over mag schrijven. Dus tja. En in de avond kwamen de meisjes weer thuis.

Wel heel bijzonder was dat er deze avond weer een cosmic healing van Miranda was, waarvoor ik me had aangemeld. Je ‘betaling’ was een daad vanuit liefde voor iemand anders. Voor deze healing hoefde ik niets te doen, behalve in mijn bed te liggen om het afgesproken tijdstip. Ik sliep al bijna toen ik het voelde: een krachtige bron die je als het ware optilt en meevoert. Blijft waanzinnig bijzonder dit. Tijdens de healing voelde ik me verschillende keren zo ‘opgeplukt’ en zelf deed ik eigenlijk niets behalve liefde en dankbaarheid sturen naar Miranda en haar cosmische team. 

lip booster
De chilipeper lipgloss van Catrice geprobeerd… hot hot hot…

Lenzenles

Woensdag kids naar school, mama naar de sportschool. In de middag hadden we een afspraak staan bij de opticien voor de ‘lenzenles’. Dochterlief kreeg haar lenzen en de instructie hoe ze in te doen. Ze heeft goed geoefend, maar het lukte nog niet helemaal. Wel kan ze al met de lens haar oogbol aanraken. We kregen de testset lenzen mee naar huis. Nu is het een zaak van net zo lang oefenen tot het haar zelf lukt om de lenzen in te zetten. Ik zou de lenzen ook voor haar kunnen inzetten, maar het is natuurlijk veel enger om iemand anders zijn vinger richting je oog te zien komen dan die van jezelf.

Thuis liet ze nog even aan haar zus zien hoe ze had geoefend. We oefenen dit alleen bij mij thuis, omdat ik zelf al ruim 20 jaar lenzen heb en haar vader niet. De lenzen hebben allemaal nog geen haast, dus we nemen er rustig de tijd voor en ze vindt het zelf gelukkig erg interessant. Niet naar je vinger kijken, in de spiegel of in de verte kijken, zorg dat je iris in het midden van je oogje zit, houd je oog via je wimperhaartjes open zodat ie niet dichtschiet… Ik coach haar er doorheen en we zien hoe het gaat. Veel volwassenen durven geen lenzen in te zetten, dus als je 7 bent hoeft het allemaal niet meteen.

seo call
Achter de laptop voor de Mastermoves SEO call.

SEO call, gesprek op school, CuliRun

Donderdag was druk, drukker, drukst. Lekker schrijven, andere werkzaken afhandelen en in de middag aanschuiven bij de SEO Call van Martin Vellinga bij Mastermoves. Hij heeft me geholpen om de TF en CF van mijn website wat meer in balans te krijgen en gaf me in deze call nog wat goede tips omtrent handige tools en websites die ik zou kunnen gebruiken om artikelen te optimaliseren en mijn site naar een hoger niveau te trekken. Fijn, maar ook pittig want ik wil ook steeds nieuwe artikelen publiceren.

knutsel
Bij hun tante thuis aan de knutsel.

Daarna de kids uit school gehaald en bij mijn schoonzus gebracht. Wij hadden een gesprek op school over het plan van aanpak voor dochterlief. School heeft dat gelukkig al in gang gezet en het heeft effect. Ze heeft nu succeservaringen, waardoor alles soepeler loopt. Daarnaast zijn ze gestart met BOUW! – een computerprogramma voor kinderen die mogelijk dyslexie hebben –  heeft iemand daar ervaring mee?
Dochterlief krijgt naast aangepaste toetsmethodes nu 3x in de week remedial teaching met dit programma en we krijgen voor thuis ook inlogcodes. Het schijnt een visueel erg aantrekkelijk programma te zijn, dus ik ben benieuwd. Ons meisje had er al enthousiast over verteld, dus we hopen dat die motivatie blijft. Fijn dat er met haar klasje van 17 kinderen ook genoeg ruimte is voor wat meer 1-op-1 begeleiding! Binnenkort volgt de uitslag van de CITO-toetsen en we zijn erg benieuw naar de resultaten daarvan: is het de verwachte terugval door de leesproblemen, compenseert ze met intelligentie, stond er teveel druk op omdat het toch een toetsmoment is, of zat ze lekker in haar vel door de extra aandacht op school en trekt dat de scores omhoog? Geen idee…

Kinders weer opgehaald bij hun tante, door naar huis en daarna wandelen richting opa en oma. Ook voor de kinderen een druk programma dus, eerst bij hun tante spelen, dan bij opa en oma eten en tegen bedtijd kwam onze vaste oppas een verhaaltje voorlezen.

puha

Te voet naar opa en oma was voor mij handiger vanwege de CuliRun deze avond. Deze werd georganiseerd door ondernemersvereniging Happy Businness Time en ‘mijn’ vereniging Platform Z voor zzp-ers deed dit jaar ook mee. Wat een te gekke avond was dit! Erg geslaagd! We werden ontvangen voor een borrel met een bite in discotheek de Pûha, waar we met alle 160 deelnemers van een bandje genoten en instructies kregen. Er waren 6 deelnemende restaurants: Bij Robbert, Anders, De Buren, De Munt, Restaurantje aan de Rijn en Amigos. Ieder kreeg een brief met daarop 3 restaurants en een tafelnummer. Elke gang at je in een ander restaurant met andere disgenoten. Tussendoor kon je nog een shotje Jägermeister of wijntje nemen op het plein, waar vuurkorven stonden en de band weer speelde. Het was erg gezellig en veel ondernemende mensen uit mijn eigen regio gesproken. Een kennis probeerde nog een blind date voor me te regelen met een vrijgezelle vriend, maar niets meer van gehoord dus ik denk dat ie er niet zo’n zin in had. Hahaha. Ontzettend gelachen in ieder geval. Het was een heerlijke avond en zelf mocht ik Bij Robbert het voorgerecht nuttigen (sushi en kalfstartaar), bij De Munt kreeg ik het hoofdgerecht (ossenhaas en zalm van de barbecue) en voor het toetje schoof ik aan bij De Buren (heerlijke kleine zoete hapjes).

Gewoon … een vrijdag

Vrijdag was gewoon een vrijdag. Ik voelde hem ’s ochtends nog best wel zitten en ben blij dat ik op loopafstand van het centrum woon *insert grin*. De meisjes stonden met goede zin op en één van de dames vertelde enthousiast dat ze bij oma wel 6 porties spinazie had opgeschept. Ik verwacht een groeispurt, haha. Boodschappen gedaan, lekker gewerkt en … een schooltas uit school gehaald. Het bijbehorende kind ging bij een vriendje spelen. ’s Middags mijn meiden nog even goed geknuffeld en daarna weer naar papa gebracht. Ik hield een bingewatch marathon Locke & Key op Netflix. Spannende serie! Aanrader! Wel een mega cliffhanger aan het eind van seizoen 1…

Fijn weekend iedereen, doe je voorzichtig met die storm?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.