Keek op mijn Week: nachtje Amstelveen, tand plakken, loslaten…

Poolen, dat had ik nu al jaren niet gedaan! Ik heb het tijdens ons nachtje weg aan mijn dochter geleerd. Fijn om ook met de oudste 1-op-1 tijd te hebben. Ondertussen maakte de jongste een nare val, waarbij er een stuk van haar voortand afbrak. Ai…

grand hotel amstelveen

Grand Hotel Amstelveen

Zaterdag pakte ik de Osprey Transporter weer in en haalde ik mijn oudste dochter op bij haar vader. We hadden een nachtje weg gewonnen in Grand Hotel Amstelveen. Niet ver rijden, maar wel echt even weg. Samen een avontuur beleven. We hadden een prachtige Art Suite met kunst in Oosterse stijl. Een suite is altijd net even groter en luxer dan een gewone hotelkamer, we hadden dus een bad én een aparte douche. Zie ook onze roomtour op youtube. Er komt nog een review online.

Dit hotel ligt naast een bowlingcentrum waar het tijdens ons bezoek vanwege een miss-verkiezing heel erg druk was met tiara-dragende meisjes. Grappig om te zien, compleet andere levensstijl dan de mijne. Wij besloten een potje te gaan poolen. Dochterlief had dit nog nooit gedaan en voor mij was het alweer heel wat jaartjes terug zeg maar. Ze vond het erg leuk dit spelletje. En ik ook! Leuk als je kinderen ineens groot genoeg zijn voor dit soort dingen. Daarna lekker samen in bad gegaan, muziek geluisterd en gekletst.

Het hotel had voor ons een diner reservering gemaakt in restaurant Nice, dat tussen de bowling en het hotel in ligt. Wat een lieve bediening! Dochterlief kreeg direct kleurpotloden en een speciale kinderkaart. We hebben heerlijk gegeten. Terug in het hotel maakten we een paar selfies in de speciale selfiespots en kwam er meteen een medewerkster naar ons toe zodat we samen op de foto konden. Daarna lekker de pyjama’s en televisie aan.

Shoppen bij de Makro

Zondag liet ik voor dochterlief het bad weer vollopen. Zelf nam ik ondertussen een douche. Daarna was het tijd voor het overheerlijke hotelontbijt. Ze hebben hier een verse jus d’orange machine, goede koffie én ze bakken je eitje of pannenkoek naar wens. Daarna deden we op onze hotelkamer nog een potje Triominos en Vraag Maar. Na het uitchecken gingen we daar in de lobby mee verder en kregen we nog wat verse jus aangeboden door het personeel. Superlief dat ze steeds zo behulpzaam zijn. Voordat je een wens hebt wordt deze al vervuld, dat kom je weinig tegen maar doen ze hier erg goed.

triominos
Samen een spelletje spelen.

Toen reden we door naar Amsterdam voor een bezoek aan de Makro. Mevrouw is in maart jarig en bij de groothandel kun je ideaal inkopen doen voor een traktatie. Ze had bedacht dat patatbakjes met marshmellows als mayo, chipsfrietjes en snoephamburgertjes wel leuk zou zijn en daar was ik het mee eens. Verder heeft ze op de speelgoedafdeling alvast haar verjaarscadeaus uitgezocht: het Minecraft bordspel en Harry Potter Lego. Zelf scoorde ik nog een koffer met hippe zebra-print. Makkelijk herkenbaar op de bagageband!

makro
Shoppen bij de Makro.

Tand fiksen bij de tandarts

Maandag maakte ik een spoedafspraak bij de tandarts voor kleine zus. Die had bij papa thuis een flinke smakkerd gemaakt en van haar grote mensen voortand was een stukje afgebroken. Opgehaald uit school, gebruik gemaakt van de poetshoek bij de tandarts en er werd vakkundig en snel een reparatie uitgevoerd. Niets meer van te zien!

tand gefikst
De tand ziet er weer gloedjenieuw uit.

Liefdes apps

Verder ben ik einde dag begonnen met de app My Love. Hier speel je op basis van je eigen keuzes een romantisch verhaal. Weer eens iets anders dan een romantische film kijken. Zo werd mijn tienermeisje dat door haar beste vriendin in de steek gelaten werd bij een festival, ineens de manager van een populaire band. En over adult apps gesproken, heb jij wel een vaste liefde? Wil je die relatie opleuken? Download dan Kindu om er achter te komen wat jullie allebei nog eens willen proberen. Als je tig jaar samen bent, kun je hiermee de sleur doorbreken. Happy Valentine!
Ik heb mezelf in de zoektocht naar liefde maar aangemeld voor de Valentijnseditie van Koffietijd. Een blind date lijkt me ook weleens geinig.

valentijnscadeautjes
Foto’s maken met Joey.

Voor het slapen gaan heb ik deze week de meditaties van Dauchsy geluisterd. Rustgevende stem. Ik vind het ook wel geinig om te ervaren hoe dat werkt: motiverende woorden terwijl je zweeft tussen slaap en wakker zijn. Nog niet heel ver met mijn reiki cursus, maar wel op een andere manier aan het spelen met energie en dat is echt heel grappig eigenlijk.

Busy day

Dinsdag kon ik onafgebroken doorwerken. SEO aan de achterkant van mijn site op orde brengen. Smush draaien. Uitgebreid telefonisch overleg. Artikelen schrijven. Heen en weer mailen. Afspraken plannen. Het liep als een trein vandaag en ik kon veel taken afvinken. Met focus doorgewerkt tot etenstijd. Alleen bleek de magnetronmaaltijd die ik daarna wilde opwarmen er eentje te zijn waarbij ik niet had opgelet: zat feta in. Gatver! Ik haat kaas. Iemand die deze diepvriesmaaltijd wil hebben? Griekse aardappels met groenten en dus feta, van Aviko. Kom maar halen, ik hoef er niets voor. Weggooien is ook zonde. Snel een pizza besteld (zonder kaas, kan prima via de Thuisbezorgd app) en de bezorger stond tegelijk met mijn kinderen voor de deur. “Moet je nog eten mama?” Jup.  

Sporten

Woensdag had mijn trainer een leuk schema in elkaar gezet. Lekker gesport dus: beetje squats doen, beetje hardlopen, crunches, enzovoorts. Na schooltijd kocht ik nog een paar pakjes stroopwafels bij mijn dochters. De scouting clubactie is weer begonnen. Vorig jaar hadden ze de prijs voor de meest verkochte pakjes gewonnen, daarom hadden ze er dit jaar niet zo’n zin in om langs te deuren te gaan. “Kan een ander kindje winnen.” Wel wisten ze bij de opticien nog een pakje te verkopen en via de app aan hun oma en tantes. Eens kijken of ze dit weekend de straat door willen, want bij ons in de buurt wonen veel fans van de Markus stroopwafels. Vorig jaar hebben ze niet voor niets zoveel verkocht… Bovendien vind ik het opvoedkundig ook nog wel wat hebben: ondernemerschap stimuleren.

zelf fietsen
Door het raam gluren als ze weer thuis komt.

Staking

Donderdag was groep 6 vrij vanwege een stakende leerkracht. Geen Webwinkel Vakdagen voor mij dus. Dochterlief had gehoopt dat er iemand kwam spelen, ik had in de klassenapp aangeboden dat er 3 kindjes welkom waren. Dacht gaan we iets leuks doen, museum of pretpark ofzo. Niemand wilde. Ga je meteen aan jezelf twijfelen… Ben ik zo’n naar mens waar je je kind niet wilt brengen? Mijn dochter ligt toch wel goed in de groep? Maar goed, de meesten zullen het fijn gevonden hebben om wat 1-op-1 tijd met hun kind te hebben.

Dochterlief had zonder kameraadje geen zin om met mij op pad te gaan. “Ik blijf liever thuis mama, dan kun je werken.” Ik heb haar lekker laten chillen op de bank en aan de typecursus gezet. Het leek haar ook wel wat om even bij oma op visite te gaan. Aangezien ik ging werken, vond ik dat een mooi moment om ‘mijn kind los te laten’. Fiets uit de schuur, mobieltje mee. “Ga maar zelf en app als je er bent.” Pff… best spannend. Wij fietsen niet zoveel, drukke weg over en we wonen ver van school. Maar in groep 6 moeten ze dit soort dingen toch ook alleen kunnen. Met oma had ze geappt dat het goed was. Daar heeft ze spelletjes gedaan met opa en oma en mocht ze blijven eten. Ze stuurde ook netjes een appje dat ze weer naar huis ging. Trots dat ze dit zelfstandig heeft geregeld! (Maar oh wat vond ik het spannend.)  

tekenen op de lightpad
Verjaardagskaart voor oma maken op de lightpad.

Cocktailtje met Bobby’s

Vrijdag stond er een afspraak die werd gecanceld. Daardoor had ik mijn handen vrij voor administratie, de vaat en de was. Winnaars loten, dit weekoverzicht tikken, mails beantwoorden. Ik haalde de nodige ingrediënten in huis om een cocktail te kunnen maken met de fles Bobby’s Dry Gin die ik heb gekregen en ging daar ’s avonds mee aan de slag. De meisjes gingen aan de knutsel, omdat oma dit weekend jarig is. Verder hebben we meegezongen met gekke liedjes en First Dates gekeken. 

Proost! Op het weekend. Heb jij leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lori zegt:

  Wat een druk weekje weer, leuk ff met je oudste in hotel! En blind date daar ben ik wel benieuwd naar, ik zie je al zitten bij koffietijd?gosh (hier ook weer koosmanloos naja komt morgen in mijn weekoverzicht..). Your not alone, haha. Liefssss

 2. MarjonS zegt:

  Wat leuk een nachtje weg en goed van je dochter alleen op de fiets naar oma.
  Volgens mij een fijne week.

  Ons weekend bestaat vandaag uit het kinderfeestje van onze bijna 9 jarige dochter.

  1. Marguerita zegt:

   Oh wat leuk, wat gaan jullie doen? Ik heb ook inspiratie nodig voor de 9-jarige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.