Keek op mijn Week: nachtje IJmuiden, beautymomentjes en Vakantiebeurs

Voor het eerst ging ik dit weekend 1-op-1 een nachtje weg met mijn jongste dochter. Hoe heerlijk om even tijd met z’n tweetjes door te brengen. De meisjes zitten zo dicht op elkaar qua leeftijd en zijn vaak dikke vriendinnen, dat je soms vergeet dat het ook twee individuen zijn. Verder veel balans gevonden deze week tussen drukte en rust, wat erg fijn was.

apollo hotel ijmuiden seaport beach
Plopsa Webdeals 728x90

Nachtje IJmuiden

Zaterdag haalde ik mijn jongste op voor ons nachtje weg samen. Via Vakantieveilingen had ik een kamer geboekt bij Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach. De gewone kamers waren al op, dus voor 35 euro extra deed ik een upgrade naar een suite. Zoveel flexibiliteit in data hebben we nu eenmaal niet. Het stormde enorm in IJmuiden, maar het was heerlijk om er even samen uit te zijn. Uitwaaien op het strand en naar de kitesurfers kijken, samen in bad kletsen, lekker eten en in bed Vampieren in de Nacht kijken. We gingen tegelijk onder de wol.

apollo hotel ijmuiden seaport beach
Geslaagd moeder-dochter-tripje!

Strand en lunch

Zondag liet ik wederom het bad vollopen, zodat we nog een keertje konden. Mijn dochter werd stralend wakker, dat was een leuke verrassing! Daarna uitgebreid ontbijt, nog even chillen op de kamer, spullen inpakken, uitchecken en nog even naar het strand. Het waaide nog steeds heel hard dus we deden onze sjaals om de oren, maar na een korte strandwandeling bleek de wind toch te hard om lang te blijven. Ik vroeg mijn meisje of ze nog wilde shoppen in de Beverwijkse Bazaar, maar ze ging liever lunchen bij La Place boven de snelweg en nog even bij opa en oma op visite. Daarna deed ik een Netflix-marathon Messiah en The Gifted. Kon het niet uitzetten, te spannend… (Grappig The Gifted detail: bestemming Göbekli Tepe kun je op de Vakantiebeurs ook vinden!)

apollo hotel ijmuiden seaport beach
Leunen op de wind.

Wimpers

Maandag zat ik al vroeg in de wimpersalon. Daarna boodschappen gehaald en mijn vader kwam nog even snel op de koffie. Die had de klapband van mijn jongste gerepareerd en kwam de fiets terugbrengen. Superfijn! Ik belde de huisarts voor de uitslag van al mijn onderzoekjes, maar er werd niets gevonden behalve een verhoogd vetgehalte in mijn bloed… Bizar, want ik had zelf duidelijk iets gezien wat er niet hoorde én veel buikklachten gehad. Nou ja, gelukkig maar. Deze week niet zo’n last gehad dus ik hoop dat het klaar is.

perspakket Catrice
Ik kreeg een tof perspakket met de nieuwe collectie van Catrice en nam er een filmpje mee op.

Bijkletsen met een vriendin

Dinsdag luisterde ik met een half oor naar een Mastermoves call over Mindset, terwijl ik een technisch issue met mijn website tackelde. Vormde direct ook inspiratie voor een blog. Die middag deed ik thee met een vriendin die worstelt met haar gezondheid, lastig om vaker af te spreken omdat ze niet heel lang kan zitten maar daardoor hadden we elkaar weer veel te vertellen.

Daarna lekker verder gewerkt en ik was nog maar net klaar met mijn eten of mijn lieve dochters stonden alweer voor de deur. Knuffeltijd! We bespraken onze reisplannen het komende jaar en de oudste had zelf ook bedacht wat er op haar wensenlijst staat: logeren bij familie. Ik zei dat ze dat zelf mocht regelen, dus er werd druk geappt met verschillende tantes. Moest wel even de timing managen, want ik wil haar zelf ook graag nog zien, hahaha. “Je dochter kan wel doorpakken hoor, ze lijkt op jou” werd er ondertussen naar mij geappt. Hahaha.

Vakantiebeurs

Woensdag stond de Vakantiebeurs op mijn programma. Superleuk! Ik had een afspraak staan met de Wereldstadsgidsen, kwam allerlei bekenden tegen, zag talloze mooie bestemmingen en gaaf gestylede stands, woonde een Pinterest presentatie bij van iemand die bij mij aan de kerstdis had gezeten, drukte gratis wat foto’s af in de stand van Kruidvat en kletste met een paar andere bloggers bij tijdens de borrel van I love Griekenland.

luizencheck

Ondertussen kreeg ik een mailtje van de juf dat er neten waren gevonden en of ik mijn kind wilde behandelen. Gelukkig had ik nog genoeg luizenspul in huis. Na de files kon ik fijn aanschuiven bij mijn ouders die het eten klaar hadden en met de meisjes Scrabble hadden gespeeld (leuk spel blijft dat). Daarna zet ik thuis het luizenprotocol in gang. Zelf niets gevonden gelukkig, maar toch het kind in kwestie preventief behandeld en met de luizenkam in de weer geweest bij mijzelf en haar zus. Rond 9 uur plofte ik op de bank en was ik er wel weer even klaar mee. Tijd voor The Magicians op Amazon Prime.

ontstopper
Jup… ontstopper… hoort er ook bij, de wastafel loopt nu weer netjes door.

Yahtzee!

Donderdag vroeg ik me af hoe ik als moeder toch al dat huiswerk van mijn kinderen moet bijhouden. Ben ik de enige voor wie het gewoon allemaal een beetje overwhelming is? De jongste zit nu in het ‘aanloop naar eventuele dyslexie toets’ traject en we krijgen van de juffen de ene ‘ze loopt achter’ en ‘dit is niet gehaald’ mail na de andere. Ondertussen is de IB-er een plan aan het maken voor remedial teaching en is er op meer zaken actie nodig. Ze moet dus eigenlijk veel oefenen met lezen, maar ook de tafels automatiseren lukt niet. In social schools poppen er ook oefeningen om online spelling te verbeteren op en oh ja, ik heb ook nog een andere dochter met huiswerk (volgens social schools, maar niks in de schooltas) en iets van werk. En werk is als zzp-er ook een neverending story want je bent nooit klaar en de meeste mensen mailen heel druk juist op het moment dat ik mijn kinderen uit school heb gehaald.

Vandaag zette ik mijn beste beentje voor met één dochter aan de typeles, zodat ik met de ander kon koorlezen. Daarna deden we een potje Yahtzee voor het oefenen van de tafels en rekenen in z’n algemeenheid. Ik had geen zin om na het verplichte lezen ook nog tafels te stampen. Mijn kinderen uitdagen vind ik heel leuk, thuis verplicht schooltje spelen niet. Dochterlief wilde geen tafels oefenen, dus het spelletje Yahtzee was niet heel gezellig. En toen moest ik alweer aan het eten beginnen… ’s Avonds nog even preventief met de luizenkam in de weer. Dag voorbij. Sfeer nog enigszins gezellig gelukkig. Pffff…

Sporten

Vrijdag paste ik de anti-roos shampoo tip die ik kreeg van blogger Judith toe: dan verwar je roos niet met neten en het schijnt preventief te werken. Nog steeds niets (behalve roos) ontdekt gelukkig, maar de luizenmoeders hadden bij mijn kind toch alarm geslagen dus better be safe than sorry. Het grote voordeel is dat ik nu eindelijk weer haar haren mag invlechten, toch nog even dat lieve kleine meisje zo. Ik vind het fijn om de haren van mijn meiden te doen, maar ze doen het vaak liever zelf. Daarna door naar de sportschool waar ik een nieuw schema kreeg. Na de eerste thrusters schoot de kramp al in mijn bovenbenen…

 

Thuis snel douchen en nog even aan de slag met een artikel dat bijna klaar was, de mailboxen en een start gemaakt met alle SEO tips die ik gisteren in de call met Martin van Fellmedia weer gekregen heb. Mijn meta omschrijvingen invullen is een monsterklus die opgepakt moet worden onder andere. En ik wilde ook iets doen met de Pinterest tips van Maarten van de Pinfluencers. Je kunt er maar weer druk mee wezen…

Ga jij dit weekend iets leuks doen? Toe, vrolijk me op en laat een reactie achter, hahaha.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.