Luizenmoeders opgelet

De scholen zijn begonnen en daarmee ook het luizenseizoen… IEKS! Deze zomer had mijn dochter een flink grote teek op haar hoofdje, dus ik moet zeggen dat wij daarna de haren regelmatig hebben uitgeplozen. Gewoon om te controleren of er geen rode kring was ontstaan. Ze klaagde ook een keer over jeuk, waarna ik haar dikke haardos met de luizenkam heb doorgewerkt… 

Hop voor de tv en niet miepen… Want het duurt lang om luizen te pluizen als je alle plekjes wilt meenemen met de luizenkam. En zo’n lange zit, vindt mijn dochter niet zo leuk. Ik wees haar er op dat het nog vervelender zou zijn, wanneer ik daadwerkelijk een luis had gevonden. Gelukkig was ze schoon. Na een aantal luizenepidemieën hoop ik die krengen nooit meer tegen te komen. Met ons vrouwenhuishouden is je complete avond gevuld met kammen als het raak is. 

Op school zullen de luizenmoeders ook weer aan de slag gaan. Tijdens de zomervakantie krijgen veel kinderen te maken met hoofdluis. Die kriebelbeestjes zijn namelijk echte waterratjes! In het zwembad kun je dus zomaar besmet raken. Luizen kunnen meerdere uren onder water overleven en houden ze zich stevig genoeg vast om niet los te laten! Hierdoor komen veel kinderen na de vakantieperiode met hoofdluis naar school en verspreidt hoofdluis snel in de klas.

Luizenmiddel zonder pesticiden

Om ons te helpen bij de preventie stuurde het merk XT Luis ons wat producten op. Zo zijn we goed voorbereid mochten we te maken krijgen met luizen in de klas of met luizen in ons eigen haar. Ik heb eigenlijk altijd een flesje in huis sinds het ons eerder is overkomen, dus heel erg fijn dit! Nog fijner is dat XT luis behandelt én beschermt door een unieke formule zonder pesticiden. Hoofdluizen en eitjes worden in 1 behandeling van 15 minuten gedood met XT luis Once. Lekker snel! Voorkomen is echter nóg beter en daarvoor kregen we XT luis Protect & Go (op waterbasis) die preventief werkt. 

Ik was zelf nog niet bekend met dit merk, maar vind het voor de kinderhoofdjes een fijn idee dat er niet al te chemische middelen in zitten. XT Luis Once bestaat uit twee zeer effectief samenwerkende stoffen: Penetrol en Dimeticon. Penetrol (eenolie) opent de eitjes van de luizen, zodat de welbekende stof Dimeticon kan binnendringen en de eitjes vernietigt voordat ze uitkomen. Dimeticon doodt niet alleen de eitjes, maar ook de luizen. Dubbel grondig en veilig in gebruik, zeggen ze. Gelukkig hebben wij de producten nog niet nodig gehad en dat hoop ik zo te houden.

Wel ben ik heel benieuwd of jij er ook op voorbereid bent? In mijn kennissenkring weten ze dat ik na de eerste dramatische keer (toen de kindjes nog naar de gastouder gingen en heel klein waren) altijd spul in huis heb en dus de persoon ben om even te appen bij het ontdekken van een plaag na winkelsluitingstijden.

In principe volstaat een luizenkam. Die zitten ook altijd bij zo’n shampoo in de verpakking. Kammen, kammen, kammen is het devies wanneer je de klos bent. Maar die eitjes pak je nog net even wat effectiever aan met een shampoo zoals die van XT Luis. En het is gewoon een vies idee, dus je wilt er snel klaar mee zijn.

Ben jij voorbereid? Of meer het type ‘ik weet wie ik moet appen als de winkels dicht zijn’? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.