Reisplanning voor 2020

Deze week is de Vakantiebeurs, waar ik me wil oriënteren op een leuke bestemming om met de kinderen naartoe te gaan. De afgelopen jaren was het lastig om actief een vakantie uit te zoeken. Onze laatste ‘echte’ vakantie was all inclusive naar Egypte in 2014 en het jaar daarna een hele week naar een vakantiepark in Zeeland. Zou een hele week weg niet weer eens relaxt zijn?

reisplannen

In 2019 zijn we ontzettend veel weg geweest en daar hebben we van genoten. De kinderen gingen weliswaar een week met hun vader op vakantie, met mij hebben ze vooral erg veel korte trips gedaan: weekendjes en midweken. Vaak waren ze net gewend aan het vakantieritme en dan zat het er weer op. Naast leuke korte uitstapjes, wil ik dit jaar dus ook een paar keer wat langer met ze weg. Even kijken hoe dat bevalt.

Nachtjes in een hotel

Naast 1 of 2 langere vakanties van een week, lijkt het me leuk om wat meer korte trips te doen. En dan niet meteen een heel weekend, maar gewoon hier en daar een nachtje weg in een hotel. Via websites als Vakantieveilingen en Booking.com kun je heel makkelijk een leuke bestemming vinden en boeken tegen een aantrekkelijke prijs. Met mijn ex en de kinderen hebben we voor 2020 afgesproken ook af en toe 1 op 1 dates met papa of mama in te plannen, zonder zus.

De eerste date met mijn jongste dochter is goed bevallen: een nachtje Apollo Hotel IJmuiden Beach. Lekker badderen, wandelen op het strand, samen een spelletje doen, genieten van het eten en kletsen in bed. Je beleeft het toch heel anders als je maar 1 kind bij je hebt, helemaal als je dat snoetje ziet oplichten van plezier. Met de oudste wil ik ook een keer zoiets doen.

Week Kaapverdië

Mijn eerste ‘lange vakantie’ als eenoudergezin zal samen met mijn familie zijn. Vanwege een huwelijksjubileum nemen mijn ouders ons mee naar het zonnige Kaapverdië. We gaan naar het eiland Boa Vista, dat ‘mooi uitzicht’ betekent. Als wij er zijn is het nog niet helemaal het seizoen om walvissen te zien, maar je weet nooit. Ik kijk er in ieder geval naar uit om lekker in de zon te liggen met een boek, met de kinderen in het zwembad te plonsen en spelletjes te doen met de rest van de familie. Even opladen. Misschien iets van een massage boeken… Zalig vooruitzicht!

Stedentrip Valencia

Afgelopen week heb ik een ticket naar Valencia in Spanje geboekt. Ben daar uitgenodigd door een leuke B&B van Nederlandse eigenaren midden in het centrum van de stad voor een Valencia Mindfullness Retreat. Ik mag iemand meenemen, maar het leek me ook weleens goed om eens alleen te reizen. Mijn eigen plan trekken, de laptop mee en genieten van de rust. Bij deze B&B kun je meedoen aan meditaties, een Pilatus of Yoga les of bijvoorbeeld een massage boeken. Een goede plek voor bezinning. Verder wil ik met een Wereldstadsgids bijzondere plekjes ontdekken. Wereldstadsgidsen zijn Nederlandstalige gidsen die in 25 wereldsteden, waaronder dus Valencia, zorgen voor optimaal plezier van je citytrip. Mij lijkt het ideaal als je alleen reist: toch even wat aanspraak van iemand die op de hoogte is van de mooiste plekjes en interessante weetjes van jouw bestemming.

Weekendje Landal

Met mijn kinderen mag ik weer een weekendje te gast zijn bij één van de parken van Landal. Vorige keer in Heideheuvel is ons goed bevallen. Sowieso voldoet deze keten aan alle eisen die mijn meiden stellen aan hun ideale vakantie: niet te ver, een vakantiehuisje, een speeltuin, een leuk zwembad. In de zomervakantie wil ik zoiets een week met ze gaan doen (vakantiepark met mooi zwembad en leuke speeltuin), maar voor die tijd zullen we al een weekend als eenoudergezin genieten in één van de Landal-parken.

Singles reis

Ben jij ook gescheiden en heb je zin om in gezelschap weg te gaan maar heb je even geen relatie? Komende zomer ga ik voor het eerst op singles weekend. Ik ben uitgenodigd voor een all inclusive weekend verzorgd door Solo Amigos! in de categorie 30-49 jaar. Het duurt nog even voor het zover is, maar leuk wordt het sowieso als ik het programma lees. Qua activiteiten kon ik kiezen uit een golfclinic, wijnproeverij, boksclinic, wandelingen, een escape room… Als je voor 1 maart boekt, profiteer je nog van de vroegboekkorting. Er kunnen maximaal 50 personen mee. Lijkt mij echt super dit! Alles verzorgd, leuke dingen doen en je zit niet tussen de stelletjes.

Al best wat leuke trips op de planning staan, dus genoeg om naar uit te kijken. Op de Vakantiebeurs ga ik meer inspiratie opdoen. Ik was altijd van ‘liever veel korte trips dan 1 lange reis’ maar nu de meisjes wat groter zijn, is een iets langere vakantie toch ook wel wenselijk. Dat moet alleen wel goed met hun vader worden afgestemd want je wilt elkaar niet ‘beconcurreren’ met vakanties (precies de reden dat ik afgelopen zomer alleen een nachtje Phantasialand met ze heb gedaan) en er zijn ook nog scoutingkampen en vakantiespelen om rekening mee te houden.

Hoe regelen andere gescheiden ouders dit? Plan je dat al ver vooruit? Loopt je co-ouderschap gewoon door of verdeel je de vakantie in weken?

Verder ben ik heel benieuwd naar jullie ervaringen met georganiseerde eenoudervakanties, want zoiets is misschien ook wel leuk. Wie heeft zoiets eens gedaan? Met welke organisatie?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Joyce zegt:

    Een hoop leuke dingen op de planning Mar! Geniet ervan

    1. Marguerita zegt:

      Thanks, ik heb er zin in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.