Keek op mijn Week: wachtkamers enzo

Mijn week stond in het teken van buikpijn en wachtkamers. Dat ik in de kerstvakantie wat gas terug nam en ging cocoonen, had dus verder niet een mega positieve uitwerking op mijn gezondheid, whahaha. Nou ja, soms loopt het leven zo en dit gaat ook wel weer over. Hopelijk weet ik volgende week meer!

priorat wijn
Het werd tijd om deze fles eens te openen, gekregen van de regio Catalonië, waar ik afgelopen jaar op (wijn) persreis ben geweest. Lekker wijntje hoor!

Kinderverjaardag

Zaterdag mijn lieve meisjes opgehaald bij hun papa en nog even koffie gedaan. Er stond een gezellige kinderverjaardag op het programma en de meisjes hadden er zin in! Ons neefje wilde graag Smartgames hebben voor zijn verjaardag en we hadden samen met zijn andere oom en tante een leuke uitgezocht. Na een paar uur spelen met hun neefjes en de andere kindjes, wilden ze eigenlijk nog helemaal niet naar huis. Thuis hebben we via Amazon Prime Video nog de film van Missing Link gekeken, daar hebben ze een knuffel van maar de film hadden we nog niet gezien.

stofzuigen
De draadloze Rowenta stofzuiger wordt nog altijd goed gebruikt.

Lazy Sunday

Zondag lekker uitgeslapen. Daarna in onze pyjama het Monopoly potje afgemaakt waar we al een paar dagen mee bezig waren. Dat spel duurt zo lang, dat we een paar keer pauze in hebben gelast. Nu kon het opgeruimd worden en weer de kast in. Ik heb gewonnen, yay! Verder hebben we de film Superjuffie gekeken op Amazon Prime. De meisjes kenden het verhaal al vanwege het voorleesboek op school, maar de film ging toch nét even anders dan het boek.

monopoly
Eindelijk het potje Monopoly uitgespeeld!

Huisarts

Maandag belde ik de huisarts vanwege de aanhoudende buikklachten. Op oudejaarsavond vond ik een stuk worm in mijn ontlasting, of in ieder geval iets opvallend wits met iets dat op progglottiden lijkt van een centimeter of 4 lang en 1 cm breed dat ik naar mijn weten niet had doorgeslikt. Nu de vakantie voorbij was toch even laten checken. Mijn klachten werden ook steeds heviger, maar helaas kan ik er behalve paracetamol slikken nog even niet zoveel mee. Ik kreeg een zakje met speciale buisjes mee om de ‘feces’ oftewel poep in te scheppen gedurende 3 dagen. Verder veel bewegen, veel drinken, veel vezels… wat je met andere darmklachten ook moet doen.

feces
Fris verhaal. Drie dagen je poep in een potje scheppen.

Markt 

Dinsdag fietste ik even naar de markt voor wat vers fruit enzo. ’s Middags kwam de schoonmaakster mijn huis weer opfrissen. Zelf zat ik uiteraard druk te typen en doen achter de laptop. Je merkt dat de vakantie weer voorbij is, dus allerlei mailtjes opgevolgd en voor een leuke samenwerking een vliegticket geboekt. Ik ga eind maart Valencia ontdekken, erg fijn vooruitzicht!

wacoal beha
Oh yes, heel blij met dit perspakketje: een mooie beha van Wacoal naar aanleiding van een speciale lingeriefitting.

Cardio

Woensdag kindjes naar school en zelf naar de sportschool. Of nou ja… eerst had ik nog met een paar bekenden staan praten en in de sportschool deed ik vanwege de buikklachten een aangepast programma. Iets meer op cardio gericht zodat alles in beweging blijft. Voor wie denkt dat de fabeltjes over lintwormen waar zijn en je gewicht verliest enzo: dat klopt niet. Mijn gewicht blijft gelijk en mijn eetlust is verdwenen. Met moeite die ochtend een boterham naar binnen gewerkt en voor een goede workout is dat echt veel te weinig. ’s Middags nog wat werk gedaan achter de laptop, totdat mijn oudste die nodig had voor haar typeles en ik met de jongste ging voorlezen – koorlezen – doorlezen in een boek over elfjes.  

vegen
Trots op dit kind! Ze vond het zielig voor de juffen dat alle kinderen vergaten om een taakje te doen, dus heeft zij dit 2 dagen achter elkaar op zich genomen. De juffen waren er blij mee.

Wachtkamerleed

Donderdag poepte ik mijn 3e potje vol binnen de openingstijden van de lokale prikpoli waar ik het in moest leveren. Ik dacht het gewoon af te kunnen geven, maar je blijkt ook voor het afgeven van materiaal in de wachtkamer plaats te moeten nemen. Kleine tegenvaller, want die zat zoals altijd stampvol. Gelukkig was het er wel gezellig!

poep
Als je toch moet wachten, maak je maar even een leuke wachtkamerfoto voor instagram. Toch? Vinden jullie mijn tasje met poep niet enig?

Mijn buikpijn nam in de loop van de dag weer toe inclusief andere klachten, dus ik tempte nog wat, nam pijnstillers en prikte in overleg met de assistente nog een afspraak voor de volgende dag. Verder work, work en werd door mijn dochter voorgelezen uit de Atlas Van Het Menselijk Lichaam voor kinderen over… je spijsverteringsstelsel. Heb ze ook hun Clementoni Lab erbij laten pakken, zodat ze het model van de binnenkant van het menselijk lichaam in elkaar konden bouwen. Zo leren we nog eens wat over hoe dat allemaal werkt tenslotte.

masker
Cheer up time! Shakermasker van Fanllory geprobeerd. Ik ga nog een poging wagen 😉 Voor de gein kun je mijn youtube filmpje bekijken, beautyvlogs zijn toch een vak apart.

Bloedprikken

Vrijdag hield het gezondheidsding me ook weer bezig. Eerst de doktersafspraak, daarna in de rij om door de assistente de ontstekingswaarden te laten prikken en vervolgens door naar de prikpoli… die geen patiënten meer hielp. Ik was te laat. Weer terug in de wachtkamer voor overleg met de arts. Daarna maar even op de koffie bij mijn ouders, de ochtend was toch al bijna voorbij en zo werd het nog een beetje gezellig.

bloedprikken
Bloedprikken in het ziekenhuis, deze speciale assistente mocht de zuster helpen.

Kind gehaald en een snel broodje naar binnen gepropt, zodat we door konden naar de prikpoli van het ziekenhuis. Meteen maar doorpakken anders zit er weer een weekend tussen. Schiet ook niet op. Dochterlief mocht de assistente van de zuster spelen en de buisjes aangeven en later in het schudapparaat doen. Zo maken we er toch iets interessants van, ook voor haar. Ze was allang blij dat ze dit keer zelf geen prik hoefde, haha. Toen grote zus uit school kwam, zijn we nog even bij hun nichtje op visite geweest omdat de meisjes heel graag haar nieuwe kamer wilden zien. Lekker gespeeld samen terwijl ik even bijkletste met mijn broertje.

Weekend! Ik ga een toffe 1-op-1-date met mijn jongste doen, heel veel zin in. Heb jij leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MarjonS zegt:

  Wat vervelend je buikklachten. Hopelijk kom je er snel achter wat de oorzaak is.
  Benieuwd naar je 1-op-1 uitje.
  Wij morgen een jarige, de jongste wordt 6.

  1. Marguerita zegt:

   Gefeliciteerd Marjon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.