Keek op mijn Week: broerzus-date, uitslag, kerstvieringen en The Witcher

De laatste week voor de kerstvakantie is altijd een beetje gek. Voor mijn dochters waren er verschillende kerstvieringen deze week en ik ging met de jongste mee op schoolexcursie. Het weekend zonder mijn kinderen gebruikte ik om lekker bij te komen, Virgin River te bingewatchen en op date te gaan met mijn broertje. Even uitrusten voor de grote kerststress toestanden!

eten
Broer-zus-date!

Naar aanleiding van een lezersvraag:

Dit is een prachtige schoolposter met schrijfletters. Veel plezier met het inrichten van de kinderkamer!

Jumanji met mijn broertje

Zaterdag was huishouddag. Geen kinderen, dus op mijn gemak opruimen, het aanrecht schoon en de wasmachine aan. Ik startte mijn dag met een romantische kerstfilm via With Love. ’s Avonds heb ik met mijn broertje een mixed grill gedeeld bij Amigos en daarna reden we naar Pathé in Utrecht Leidsche Rijn voor Jumanji! Ik had voor mijn blog vrijkaarten ontvangen en wij houden allebei erg van dit soort films. We hebben ontzettend gelachen, écht een grappige film en net zo leuk als het vorige deel met The Rock en Jack Black. Aan het einde ontdekten we dat er nog een deel in het verschiet zit. Ben benieuwd!

jumanji

Cocooning

Zondag was een cocooning dag. Lekker even met mezelf zijn, heerlijk. Heb wat in huis gerommeld en films en series gekeken: Virgin River seizoen 1 was heerlijk kijkvoer. Kan niet wachten op seizoen 2. Heb aan een artikel voor mijn blog gewerkt. Inspirerende filmpjes gekeken op youtube. Huishoudelijke taken… nou dat. Maar bovenal gewoon lekker cocoonen onder een warm dekentje op de bank.

scouting kerstdiner
Wraps en oreo-spinnen hadden ze gemaakt.

Uitslag en kerstdiner

Maandag reden mijn ex en ik samen naar Praktijk Sherpa voor de voorlopig uitslag van het onderzoek van onze dochter. Het rapport is nog niet helemaal klaar, maar het was wel heel duidelijk zichtbaar waarom ze vastloopt. Op de WISC-V was tussen de hoogste en laagste score een verschil van zo’n 50 punten te zien, wat natuurlijk extreem is. Logisch dat het kind vastloopt. Er zijn verschillende indicaties voor dyslexie gesignaleerd, maar aangezien dat pas officieel gemeten kan worden na een remedial teaching traject moeten we na de kerstvakantie met school om de tafel. Verder hebben we veel tips en inzichten gekregen in hoe we haar thuis kunnen helpen. En gaan we in het ziekenhuis natuurlijk specifiek doorvragen op het Syndroom van Duane en of er daar mogelijk zaken mee samenhangen.

’s Avonds reed ik wederom naar de ex, maar dit keer om even in te vallen tijdens het scouting kerstdiner. Hij had de kinderen heerlijke hapjes laten maken. De jongste haar Oreo-spinnen waren zeer populair en als eerste op. De oudste had een flinke voorraad gezonde wraps gemaakt, die ook allemaal zijn opgegeten. De andere scouts hadden ook allemaal erg lekkere hapjes en gerechten mee. Samen met een flinke groep andere kindjes, werd mijn jongste officieel als welp ‘geïnstalleerd’ en moest ze de welpengelofte opzeggen. Daarna nog paniek, want één van de meisjes moest met een schroevendraaier uit het toilet bevrijd worden én ik was haar wederom kwijt bij het naar huis gaan… Schrik! Gelukkig belde de ex dat ze al thuis was, terwijl ik overal aan het zoeken was.

Deadlines

Dinsdag zou ik naar de persvoorstelling van de nieuwe Star Wars gaan, maar die moest ik cancelen vanwege een aantal deadlines. Star Wars is leuk, maar naar Amsterdam om de film te zien kost veel tijd die ik even niet beschikbaar had… Daardoor heb ik wel op mijn gemak in de keuken kunnen staan en een heerlijk curry recept uit het magazine van Zorg & Zekerheid gemaakt. Lusten de meisjes toch niet en ik had daar nu echt trek in. Was erg goed gelukt!

tandloos
Woopsie, ineens alweer een hoektand minder.

Kerstboomkapsel

Woensdag lekker gesport en we zijn bij opa en oma op de thee geweest. Opa pompte onze banden op en repareerde de fiets van de kleinste. Op de terugweg hoorde ik ineens een keiharde knal. “Gooien ze nou vuurwerk naar ons?” dacht ik. Maar nee, de band van de jongste was geklapt! Was even schrikken. Gelukkig op loopafstand van opa en oma, dus snel de fiets weer terug voor reparatie en de muppet bij mij achterop gezet. 

Thuis even snel voorbereiden voor de kerstviering van school in de kerk. De oudste wilde liever niets speciaals, maar de jongste kon ik overhalen tot een ‘Poppy van de Trolls kerstboomkapsel’. Leeg flesje op het hoofd binden, beetje schuimgel in de haren, gekleurde lampjes er in en met alle mogelijke haaraccessoires van Zenner en de nodige schuifspeldjes het geheel opgefleurd en vastgezet. Erg tof resultaat en klaar in een klein kwartiertje.

Excursie met groep 4/5

Donderdag voelde een beetje chaotisch. Eerst kids naar school, boodschappen doen en werken. Toen snel naar school omdat ik zou rijden met een groepje kinderen tijdens een excursie naar de Marnix Academie in Utrecht. De kinderen waren erg moe door de kerstviering de avond ervoor, het was dus lekker rustig in de auto. Al hielp de stapel Donald Ducks ook mee.

Normaal gesproken ga ik niet mee met excursies omdat ik niet zo goed tegen veel prikkels kan. Ik onthoud dat nog maar even voor mezelf. Vroeger moest je gewoon stil zijn als de meester of juf aan het woord was, tegenwoordig worden ‘erdoorheen tetterende kinderen’ nauwelijks gecorrigeerd. Zat al tandenknarsend mijn best te doen om niet zelf in de opvoedrol te schieten. Dat waren dus al erg veel prikkels.

Vervolgens moesten de kinderen in groepjes aan een zoekopdracht werken achter de computers. Teamwork is nog wel een uitdaging op die leeftijd en iets op internet zoeken moet je ze ook nog een beetje uitleggen. Het was erg rumoerig en net als ik konden bepaalde kinderen daar ook niet tegen. Een paar werden dwars en weigerden mee te doen. Anderen gingen in de weerstand omdat ze er geen zin in hadden.

excursie
Opzoeken wat het suikerfeest is, bij welk geloof dit hoort en hoe ze dit vieren.

En waar het mij dan lukte om zowaar 3 kindjes van een groepje samen te laten werken, zag ik ineens de moeder van het 4e kindje iets noteren op het antwoordblad… Daar kan ik dus ook niet tegen, curling gedrag. Dus ik snauwde boos dat de kinderen hier toch waren om iets te leren, dus waarom schrijft zij dan iets op het antwoordblaadje? Er zaten notabene nog 3 kinderen in het groepje die ook prima kunnen schrijven. Fonetisch okee, maar daar gaat het niet om: ze kunnen het zelf! Afijn, het curling-antwoord was nog fout ook dus ik gaf het blad aan de andere kinderen zodat zij het juiste antwoord dat ze zelf hadden gevonden samen konden opschrijven.

Ik heb geen vrienden gemaakt, maar kom op: je kind zit daar om iets te leren. En de opdracht was om het als groepje te doen. Als hulpouder moest je ze ondersteunen met het zelf zoeken naar antwoorden én met het groepsproces. Afijn, het was een interessante opdracht voor de kinderen maar veel te hectisch om er echt goed aan te kunnen werken. Dat vonden overigens alle kinderen die ik in de auto had ook, ze waren blij dat het rustig was en ze hadden een gezellig gesprek met elkaar over wat ze later willen worden. 

Daarna nog even wat pakjes opgehaald, waarbij de Primera flink naar de witte wijn rook… Eén van de pakketjes met – ik gok – een kapotte fles wijn lekte vloeistof. Even stressen voor de medewerkers. Mijn pakketten waren gelukkig hoog en droog. Daarna parkeerden we thuis waar een verschrikte buurvrouw bij een behoorlijk rokende auto stond met haar kinderen. Even geholpen met ‘wat nu?’ want dat is natuurlijk flink schrikken! De hoeveelheid rook nam gelukkig snel af en ze was lid van de ANWB. Geen vlammen gezien, dat scheelt.

Start van de kerstvakantie!

Vrijdag was gelukkig de laatste schoolochtend. De oudste had ’s middags ook vrij. Ik zag tot mijn blijdschap een mooi bedrag van de Belastingdienst op mijn rekening staan. Verrekening van de toeslagen van 2018. Superfijn zo vlak voor Kerst!

Na de lunch zijn we begonnen aan ons Puzzelpost mysterie. Bekijk ook de winactie mocht je deze hebben gemist. De meisjes hadden al vrij vlot de eerste aanwijzing gevonden, we liepen echter na een paar puzzels vast bij het gebruik van het decodeerapparaat – waar we een code van moeten vinden om deze te kunnen gebruiken. Daar gaan we dus later mee verder. Ook hebben we nog een andere hint gevonden waarvan we even niet weten hoe deze toe te passen. Lekker uitdagend breinvoer dus! Erg leuk om de verschillende items en hints met elkaar te combineren. 

fanllory masker
Kerstpakket van Fanllory: een shakermask voor een fijn me-time beauty momentje.

 

koorlezen
Samen koorlezen in één van de boeken uit de Boomhut-serie. Zo trots op mijn meiden! Elkaar helpen <3

Na het werken aan deze blog plofte ik op de bank: The Witcher staat per vandaag op Netflix en die wil ik dus echt heel graag zien! Inmiddels heb ik de eerste 4 afleveringen gezien en echt genieten inderdaad. Als je van GoT, LOTR en andere fantasy series houdt, een aanrader. 

Verder zijn we druk aan het voorlezen – koorlezen – doorlezen en hebben we de nodige plannen voor de kerstvakantie! Wat ga jij dit weekend doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Een gezellige week wel met de kerst activiteiten en school uitje. Ik begrijp je volledig. Ik kan daar ook slecht tegen, het is en blijft iets van de kids en niet moeders die het werk doen.
    Fijne vakantie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.