Keek op mijn Week: kerstbomen, lekke autoband, kerstborrel

Zitten jullie ook alweer druk in de kerstvoorbereidingen? Ineens gaat het hard, want de kerstvakantie begint alweer bijna… Ik flanste dus weer lastminute een foto kerstkaart in elkaar, nadat we in het weekend ons huis kerstproof hadden gemaakt. De meisjes kregen van de goede Sint hun eigen kleine pencil pine, die ze helemaal zelf hebben gedecoreerd!

Huis kerstproof

Zaterdag haalden de meisjes en ik de nodige kerstversieringen van zolder. De bomen hadden we vrijdag neergezet en toen het spul op bed lag, deed ik er gezellige lichtjes in. Vandaag konden we dus met de decoratie aan de slag. ‘Mijn‘ boom werd wit met lichtroze dit jaar, de meisjes kozen voor een zilveren kleurthema.

’s Middags stonden de mannen van Expert op de stoep met de nieuwe wasdroger. Ze wisten de oude tussen de muren uit te peuteren en de nieuwe netjes te installeren. Daarna draaide ik direct een handdoekenwas, die nu weer lekker zacht uit de droger kunnen komen.

wasdroger
Wasdroger kapot…

Verder keken we een kerstfilm, maakte ik verse tomatensoep en ’s avonds jeugdsentiment: op Netflix stond de filmversie van Jem and the Holograms! OMG JEM! Dat keek ik altijd vroeger! Helemaal excited vertelde ik de meisjes over hun muziekbattles met de Misfits en dat die vast nog wel in de film terug zouden komen. Dat was uiteindelijk… na de aftiteling het geval, haha.

Gummetjes maken

Zondag besloot ik dat quality time met mijn dochters wel zo waardevol is. Dus tipte ik wat Sinterklaascadeautjes van vorig jaar die nog in de kast stonden: Kawaii knutselsetjes om zelf gummetjes mee te maken. Destijds op de Kreadoe gekocht (dit jaar stond die winkel er ook trouwens). Dat vonden ze een leuk idee, dus we gingen aan de slag. Ik deed het magnetron en afgietwerk, de meisjes mochten de gumklei soepel maken en in de malletjes doen. Het resultaat is een leuk voorraadje schattige zelfgemaakte Kawaii-gummetjes. Die waarschijnlijk niet heel lang mee gaan, haha. We keken nog een kerstfilm, chips erbij en samen onder een dekentje op de bank. 

Doorwerkdag

Maandag was doorwerkdag. Ik heb de hele dag achter de laptop gezeten. Wilde eigenlijk nog boodschappen doen, maar bedacht dat het productiever was om een restje op te warmen en gewoon maar even door te gaan. Hatseflats!

Lekke autoband

Dinsdag was druk. Ik pikte mijn dochter op voor de tweede onderzoeksochtend in Waddinxveen bij Praktijk Sherpa. Ze keek hier erg naar uit en had er ontzettend veel zin in om weer aan de slag te gaan met Annelie en Lisanne. Net toen ik de snelweg opdraaide, begon er een lampje op mijn dashboard te branden. Eentje waarvan ik even de betekenis niet wist. Boekje van de auto snel aan dochterlief gegeven, zodat zij alvast naar het icoontje kon speuren. Uiteindelijk vonden we het: de bandenspanning. Nou gelukkig, geen paniek maar ik wilde toch al en route naar Alphen a/d Rijn om de Kippiepan weg te brengen dus daar plande ik direct een bezoekje aan Peugeot achteraan.

peugeot 208
Parelmoerkleur…

Aangezien het druk was bij de garage en ik al een tijd een grotere auto wil (eentje waar 3 kinderen op de achterbank passen en ik iets fatsoenlijks in de kofferbak kan stoppen), besloot ik mijn tijd goed te gebruiken. Even zien of ze nog iets moois hebben staan op kenteken. Terwijl ik mooie auto’s aan het kijken was, hoorde ik dat het iets langer ging duren: mijn band bleek lek… Door een spijker gereden. Dus er moest een prop in. Maar goed dat ik direct ben langsgegaan!

Daarna kon ik bij de ex thuis aanschuiven voor de lunch en ook mijn andere meisje even knuffelen. Ondertussen vulden we samen nog een paar vragenlijsten in, die weer ingescand en door moeten. Volgende week de uitslag…

Cursus Instagram

Thuis moest ik nodig aan het werk. Snel de mailbox door en daarna op Zoom inloggen, voor een Mastermoves call over Instagram van I am Social. Veel bruikbare tips gekregen van Anne-Monique, helemaal omdat ik ook nog even ‘live’ in de call mijn vragen mocht stellen. Nu nog even tijd reserveren om dit in de praktijk te brengen qua hashtag-voorbereidingen. 

 

Van Glade kregen we heerlijke geurkaarsen toegestuurd, met… mijn naam erop <3 Superleuk!

 

Kerstborrel

Woensdag sporten. ’s Middags poffertjes op het menu omdat de dames allebei een speeldate hadden. Dat was erg gezellig. De kleintjes gingen beneden aan de knutsel met Tropical Zoo, de grote meiden speelden boven. Einde van de middag mocht ik ze naar hun papa brengen, zodat ik door kon naar de kerstborrel van Platform Z. Dat was ontzettend gezellig! Je moest allemaal een kerstcadeau meenemen voor onder de boom. We speelden een muziekbingo die genoeg gespreksstof gaf. Ondertussen lekkere soep en broodjes. Wie bingo had mocht zijn eigen kerstpakket uitzoeken onder de boom. Erg leuk!

Proefrit maken

Donderdag nam ik de meisjes uit school me naar de Peugeot-dealer. Toch maar even met z’n drietjes een proefritje maken in die leuke auto die ik gezien had. Net even een maatje groter, dus voor de kinderen ook wat meer comfort achterin. Zo vaak komen ze niet bij een autodealer, dus dat vonden ze wel leuk. Er stond een grote leeuw in de showroom en de vragen van de jongste, leverden ons uitleg over de ‘leeuwenkrassen’ in/bij de verlichting van de nieuwste modellen op. Kijk, dat zijn nou geinige weetjes!

peugeot leeuw
De leeuw in de showroom temmen.

Daarna nog even boodschappen gehaald, pizza’s gemaakt en griezelen voor de televisie met De Griezelbus van Paul van Loon. Die was toch best een beetje erg spannend, dus die nacht lag er een klein meisje in mijn bed. Daar heb ik uitgebreid naar liggen staren, blijft toch mooi een slapend kind. Hoe groot ze ook al zijn. 

Kerstkaarten schrijven

Vrijdag waren we het huiswerk van de oudste vergeten… Oeps! Gelukkig kon ik het met de lunchpauze nog even nabrengen. De jongste nam een gezellige speeldate mee en ook nu werd er weer met de Tropical Zoo geknutseld. Daarna verkleedden ze zich als tovenaar en ontdekkingsreiziger/bioloog en speelden ze vader- en moedertje en werd er nog een spelletje uit de kast getrokken. Heerlijk als ze samen zo zoet zijn dat je er geen omkijken naar hebt.

gamen
Gezellig samen gamen bij de kerstboom.

Toen de oudste thuis was, hebben we samen de eerste lading kerstkaarten geschreven. Alles in de buurt werd direct bezorgd en zo konden we ook mooi het nieuwe huis van mijn nichtje bewonderen. Na het eten bracht ik de kinderen weer naar hun vader en hebben we de kerstvakantieplanning doorgenomen. Nog 1 weekje school…

Weekend… heb jij leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. melaniegunther1982@gmail.com zegt:

  En heb je de auto gekocht?

  1. Marguerita zegt:

   Bijna… stay tuned

 2. MarjonS zegt:

  Gezellige week weer, speeldates, gummetjes knutselen.
  Onze dochter 4 dagen ziek dus hopelijk dit weekend wat beter… maar daarom weinig plannen. Zelf alleen straks naar een brunch bij een jarige vriendin thuis.

  1. Marguerita zegt:

   Oh beterschap! Hopelijk knapt ze snel weer op… altijd naar, ziek zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.