Keek op mijn Week: spelen, scancoaching, studiedag en Fitfair

Gas terug nemen, hoe doe je dat? Ik voelde me in het weekend al aardig overprikkeld en kreeg maandag van Scancoach Marieke een keiharde waarschuwing. Zelfzorg en gas terug nemen, drukte ze me op het hart. Hoe dan? Dacht ik. Dit zijn net de allerdrukste weken van het jaar, ik wilde doorbikkelen en gas erbij tot de kerst…

30 seconds

Ouderwets spelletjes spelen

Zaterdag voelde ik me al erg moe en besloot ik bij het wakker worden eerst via With Love een romantische feelgood film te kijken. Eentje over een cupcake bakwedstrijd. Loved it. Dan stap je al met een fijner gevoel uit bed. Hoewel… ik had tussendoor gewoon even een bakkie koffie gehaald om tijdens de film op te drinken.

 

Ik had voor deze dag allerlei plannen, maar ik voelde me ook erg moe. Wel een paar uurtjes achter de laptop gezeten, maar vooral administratie gedaan en geen teksten geschreven. Gunde mezelf een leuke avond en besloot me aan te melden voor een activiteit bij NMLK. Spelletjes doen in Alphen a/d Rijn. Een superidee want het was ontzettend gezellig met de 7 nieuwe mensen die ik leerde kennen! We speelden 30 Seconds, dat had ik al een keer gespeeld en je trivia kennis is daarbij van belang. Daarna gingen we over op Codenames, waarbij je creatieve code woorden moest bedenken om de kleur van jouw groepje zo snel mogelijk weg te spelen. Hilarisch! Een ontzettend leuk spel om met z’n 8en te doen. Daarna leerde ik nog het spelletje Regenwormen: simpel en je moet hoofdrekenen en je strategie met de dobbelstenen daarop afstemmen. Erg leuk, veel gelachen en het werd dus een latertje.

codenames

Escape Room in Zandvoort

Zondag reed ik met vriendinnen naar Zandvoort. We kozen de A4, maar dat bleek met 2 afgesloten rijstroken geen heel snelle route. Gelukkig was het voor Escape Room Zandvoort geen probleem dat we iets later aankwamen dan geplant. Ik was uitgenodigd om voor mijn blog een verslag te schrijven en die kun je dus binnenkort online verwachten. Wij deden de Grand Prix escape room in Formule 1 thema, heel toepasselijk voor 2020 natuurlijk. Helaas zijn we niet ontsnapt, maar we hadden wel erg veel lol in het puzzelen. Deze escape room zit bovendien vlakbij het strand, dus eenmaal uit de kamer hebben we nog even geluncht in een strandtent met uitzicht op zee. En het was STRALEND weer!

 

Scancoaching

Maandag was Zierikzee mijn bestemming. Ik had een afspraak bij scancoach Marieke van Echt Scherp, waar ik nog een keer een demo kreeg. De scancoaching software heeft een upgrade gehad en Marieke mag zich inmiddels gediplomeerd scancoach noemen. Ik vond het fijn om haar weer even te zien en blijf me verbazen over de resultaten die zo’n koptelefoon kan ‘uitlezen’. Alles was weer erg raak, maar ik ben vooral geschrokken van de grote hoeveelheid ‘rode driehoekjes’. Die rode driehoekjes op je lijf geven een overprikkeling aan. Nu voelde ik me best gestresst en had daarom in het weekend al bewust offline tijd genomen, maar dat was duidelijk niet genoeg…

Alles wat stress geeft moet ik proberen te vermijden, rust nemen en vooral dingen doen waar ik heel erg blij van word. Marieke, die eigenlijk altijd heel lief en zacht overkomt, werd ook best even streng. “DOE DAT ECHT! Anders val je vandaag of morgen om…” Confronterend. Ook de andere punten die de software wist te benoemen, trouwens. Van kindbesluiten tot punten waar ik nu mee worstel. Veel stof tot nadenken weer. Ik heb het gesprek opgenomen en inmiddels al een paar keer teruggeluisterd.

just dance

Just Dance 2020

Dinsdag stond er gelukkig al een moment voor mezelf ingepland. Een massage van de fysiotherapeut om mijn schouders los te maken. Daarna ging ik bij mijn vader op de koffie om hem het opgenomen gesprek van maandag te laten horen. De vorige keer na de scancoaching was hij al erg nieuwsgierig naar wat daar dan uit komt, dus vandaar. 

’s Middags was ik bij mijn ex uitgenodigd voor het avondeten. Voor mijn blog hadden we Just Dance 2020 ontvangen voor de spelcomputer die de meisjes bij hun vader hebben. Kon ik bewonderen hoe goed ze de dansjes al onder de knie hadden. Erg leuk om te zien! De jongste zei trots dat papa het zo’n leuk actief spel vond, dat het niet telt als schermtijd. En inderdaad: ze zijn lekker in beweging en hebben er duidelijk plezier in. De eerste maand kunnen ze uit alle liedjes online kiezen, daarna wordt de keuze beperkt tot wat er op het schijfje van Just Dance 2020 staat. 

plaatjes
Samen kaartjes in het LOL Glamlife album doen.

Speurtocht naar kneedgum

Woensdag hadden de meiden vrij vanwege een studiedag. De oudste had die maandag lootjes getrokken met de klas, dus vanwege drukke weekenden en in 2 huizen wonen leek het mij handig om maar direct te beginnen met de benodigde Sinterklaasvoorbereidingen. We reden naar Alphen a/d Rijn omdat ik dacht dat we bij de Action vast wel kneedgum zouden kunnen kopen. Het enige item op het verlanglijstje van haar lootje. Ik had het mis. Ook bij de BigBazar en de Primera daar hadden ze het niet… We kochten wel allerlei andere cadeautjes, maar dus geen kneedgum.

Toen op de koffie bij MyoFX waar ik instructies en een setje kleding kreeg voor de Fitfair in Utrecht later deze week. De meisjes mochten het apparaat ook even proberen. Daarna reden we langs de McDonalds omdat ze zich zo keurig gedragen hadden. Ik was blij dat ik dit keer direct mijn bestelling controleerde en nog even op het raampje van de McDrive kon kloppen om de missende items op te vragen. Meestal kom ik daar thuis pas achter. Thuis ploften we met ons eten voor Elena van Avalor op Disney+. Even bijkomen hoor!

Daarna verzamelde ik de knutselspullen voor de surprise van dochterlief. Zij ging verven, kleine zus pakte onze vers geshopte voorraad decembercadeautjes in en ik dook achter de laptop (voor zowel de surprise als werk). We waren behoorlijk daadkrachtig met z’n drietjes. Om 4 uur stond de oudste aan mijn bureau met de strenge instructie dat we nog even bij de Intertoys moesten kijken voor kneedgum. Er moest ook nog avondeten komen… Kleine zus bleef thuis en ging door met inpakken. Intertoys had helaas ook geen kneedgum meer. Hema ook niet. Trekpleister niet. Onze laatste poging was de Primera in onze eigen woonplaats en YES! Daar hadden ze het! Woohooo! Wat een opluchting zeg. Krijgt het kindje toch wat op het lijstje stond. In de supermarkt scoorden we brood en een pakket voor verse tomatensoep. Kleine zus was best een tijd alleen geweest, maar fanatiek doorgegaan met het inpakwerk. Wat een hulppietje is dit! Die avond waren we bekaf.

surprise maken
Hard werken aan de surprise.

Kindgesprekken

Donderdag was ik erg fanatiek in de sportschool. Hatseflats! Van je dag starten met een training krijg je wel energie. Na het douchen fris en fruitig aan de administratie en die middag hadden we kindgesprekken op school. Eerst even snel limonade bij papa en daarna terug dus. Leuk om te horen hoe de kinderen vinden dat het gaat, wat ze nog willen leren en waar ze trots op zijn. 

myofx
Merkambassadeur op de stand van MyoFX.

Fitfair

Vrijdag pakte ik de trein naar de Jaarbeurs. Vandaag stond ik in een EMS pak op de stand van MyoFX waar sportschoolhouders kans konden maken op een MaxForce. Leuk om mensen te enthousiasmeren, via een tablet te laten testen hoe sterk hun borstspieren zijn en te vertellen over EMS-trainingen. Opdrachten als merkambassadeur vind ik altijd erg leuk om te doen en dit is weer eens een andere branche! Wel vermoeiend altijd op zo’n beurs staan en heel ander publiek dan op de Kreadoe. Gelukkig kon ik aan het einde van de dag lekker bij mijn ouders aanschuiven voor spinazie met een gehaktballetje. De meisjes hadden oma overtuigd hun lievelingskostje te maken en oma weet inmiddels hoeveel extra aardappelen er dan ineens doorheen gaan, bij mijn normaal gesproken niet zo grote eters.

koken
Kijken of oma wel genoeg aardappels in de pan heeft gedaan…

Dit weekend nog een beursdag en zondag bijkomen. Heb jij een leuk weekend gehad?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.