Keek op mijn Week: broerzus date, op mijn kids passen, healing en lekker bezig

Het wordt weer herfstig. Terwijl ik dit schrijf en naar buiten kijk, zou ik niet zeggen dat ik afgelopen weekend nog lekker bij mijn broer in de tuin heb gezeten. Druk weekje was het weer. Lees je mee?

dressoir
Ziet er lekker clean en opgeruimd uit zo met het nieuwe dressoir.

Er kwamen weer allerlei perspakketjes binnen deze week. Erg leuk. Betalende opdrachten waren fijner geweest uiteraard, maar een ommezwaai van je bedrijf kost nu eenmaal tijd. Ik ben zeer geïnspireerd om andere ondernemers te cheerleaden bij hun marketingcommunicatie en hoop snel mijn naamsbekendheid zodanig uit te breiden, dat er meer opdrachten binnenkomen. Het is altijd een stuk makkelijker om een ander te helpen of te verkopen, dan om dat voor jezelf te doen. Krijg al allerlei leuke reacties op de tips die ik ondernemers geef op mijn blog van mensen die daar geïnspireerd in hun eigen bedrijf mee aan de slag gaan. Supertof!

tropical zoo
Tropical Zoo knutselwerkje afgemaakt en netjes neergezet.

Opruimen

Zaterdag maakte ik een voortvarend begin met het opruimen en uitzoeken van mijn kasten. Netjes de papiercontainer aan de weggezet ook, zodat de hele voorraad oud papier die ik in de kasten tegenkwam daar ook weer mooi bij kan. Veel zooi in de vuilnisbak. Wat spullen op de verkoopsite. Dittemedatjes op andere plekken. Even bedenken of dat wel handig is en toch weer terug. De pissebeddenplaag op mijn bovenverdieping weer aangepakt met de stofzuiger. Tropical Zoo knutselwerkje van mijn dochter afgemaakt, zodat de toekan nu op een standaard staat. Beetje bloggen. Beetje de was doen. Lezen in het Dagboek van Grace. En genieten van Netflix. Ik keek onder meer Wu Assasins. 

ontsnapt uit de escape room
Ontsnapt uit het uitlegavontuur van een kwartier. Even de gameplay onder de knie krijgen.

Escape Room voor 2

Zondag had ik een date met mijn broertje. Hij was zo lief om me te helpen met het reviewen van Escape Room the Game voor 2 spelers. We speelden eerst de introductiegame en daarna de ontsnapping van Prison Island. Grappig om zo samen te doen en best wel heel erg moeilijk. We hebben toch even gespiekt om uit een bepaalde puzzel te komen, ik beken het maar. Mijn schoonzus bakte nog een lekker eitje voor me en ik heb daar gezellig in het zonnetje geluncht. Lekker zondagje hoor!

Fanllory Sheetmasker

Daarna boodschappen gedaan en thuis verder met het uitruimen van de kasten en het schrijven van een artikel voor de blog. Ondertussen een lekker Fanllory sheetmaskertje op dat ik voor mijn blog heb gekregen. Heerlijk, je krijgt daar zo’n fijn zacht huidje van. Kalmerende oppepper. Dit was het Bio-cellulose intensive treatment mask met aloë vera dat de huid kalmeert als deze in de zon heeft gezeten, en dat had ik natuurlijk bij mijn broer gedaan. Er zit bruine algen extract in dat de huid steviger maakt en rimpels voorkomt. Heel goed, heel goed. Naast hydratatie en verzorging kan ik zeker wat vertraging van het huidverouderingsproces gebruiken. Zo zaten er nog wat ingrediënten in die diep in de huid doordringen, volgens het persbericht, en daardoor dus mijn huid weer een beetje in topconditie brengen. Hoe dan ook: het sheetmasker voelde verfrissend en mijn huid was daarna lekker zacht. Is ook eigenlijk wel lekker makkelijk dat je niet met crème hoeft te klooien. Je pulkt de laagjes eraf, strijkt het masker goed glad op je gezicht en klaar. Wekkertje gezet. Sheetmasker in de prullenbak, warm washandje voor de restjes en ik straalde als een… nou ja, als iemand die een fijn maskertje op haar toet heeft gehad. Was gewoon lekker. Me-time!

huiswerk en gamen

Op mijn eigen kinderen passen

Maandag was een lekker drukke werkdag. Vol inspiratie aan de bak en veel zaken afgehandeld. Zo had ik die middag alle tijd om op mijn eigen kinderen te passen. Na een kindloos weekend besloot ik dat ik die 1,5 uur dat ik ze bij me zou hebben gewoon eens zou inrichten als een moeder die zich niet om haar werk druk hoeft te maken. Schuldgevoel ten opzichte van de portemonnee aan de kant en genieten van de kleine dingen. Even kletsen, samen huiswerk doen, knuffelen en een spelletje spelen. En toen ze weer opgehaald werden keihard verder bikkelen uiteraard. Daarna lekker naar mijn ouders gewandeld, waar ik mocht aanschuiven voor mijn moeders overheerlijke spaghetti. Speciaal voor mij gemaakt, omdat ik dat zo lekker vind. #lovemymom

Toilet metamorfose

Daarna was ik van plan om nog even te gaan werken, maar ik kreeg ineens een geweldige ingeving. Het toilet kreeg een metamorfose! Op verschillende blogbijeenkomsten heb ik van verfmerk Flexa allerlei verfmaatjes gekregen, pas kreeg ik er ook eentje toegestuurd van de nieuwe kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn. Hoe leuk zou het zijn om daar mijn suffe toilet eens mee op te fleuren? Gewoon, even lekker gek allemaal kleurtjes door elkaar om een klein muurtje wat meer body te geven. Als het niet leuk zou zijn, kan ik het zo weer overschilderen tenslotte. Ik had er helemaal zin in en ging enthousiast aan de slag. Heel leuk om te doen! Denk dat ik er later nog een paar kleurtjes bij doe en het doortrek tot het plafond, maar zo is het ook al een gaaf resultaat.

Knallen! En een healing

Dinsdag had ik er zin in. Het liep lekker qua inspiratie dus ik kon echt even knallen. Had nog wel veel meer mooie artikelen willen schrijven, maar al met al was ik zeer tevreden over mijn productiviteit. Tussendoor steeds een baantje in het toilet geschilderd. Die avond kwamen de meisjes weer thuis en hebben we een spannend hoofdstuk uit Roald Dahl’s Matilda gelezen.

Daarna snel beneden op de bank ingelogd op de healing waar Miranda al mee bezig was. Dat was weer een mooie reis, al merkte ik wel dat mijn hoofd nog iets teveel rommelde met alles waar ik overdag aan had gewerkt. Ga hem op een later moment nog eens afspelen, dan is het altijd weer heel anders. Wel altijd een heel fijn rustmoment. En er was een duidelijke boodschap, die vrijdagavond ook nog eens hout sneed. Hoe bijzonder!

levensweg
Samen een spelletje Levensweg Junior gespeeld.

Nek vast…

Woensdag wilde ik vol goede moed mijn bed uitspringen, maar blijkbaar iets té enthousiast. Een spier in mijn nek verdraaid. Ouch… Ik zou naar de sportschool als de kinderen op school waren, maar dat verliep dus iets anders. De Pees Specialist zit gelukkig in hetzelfde pand en ik kon daar tijdens mijn sportafspraak terecht. Het werd goed los gemasseerd en daarna kon ik mijn nek weer een beetje bewegen. Direct een afspraak ingepland voor de volgende dag om het nog even extra aan te pakken. In de sportschool kon ik nog een goed kwartier cardio doen op de crosstrainer. Ook daar later die week terug voor de volledige workout. Stop… en door! Om maar met Snollebollekes te spreken. 

’s Middags hadden de meisjes gezellige speeldates en bezocht ik met de jongste onze opticien voor de oogcontrole. Zij had van de juf ook speciale leesstrookjes mee gekregen, die we samen uitprobeerden op een Geronimo Stilton boek. De oudste wilde tijdens haar 1 op 1 moment graag een potje Stratego doen. Gezellig!

stratego spelen
Samen een potje Stratego.

Nog meer fysio

Donderdag terug naar de fysio. Dit keer voor Shockwave therapie en het kraken van mijn rug. Had die ochtend nog veel pijn aan de verrekte spier, maar dat verdween in de loop van de dag. Heel blij mee! Daarna lekker gewerkt en 1001 dingen tegelijk gedaan. Voelt altijd fijn als er een hoop van het lijstje gestreept kan worden.

pictionary air
“Jullie zien toch dat het een zaag is!” Uhm… nee, wij zagen het niet. (Woordgrapje, goed hè?)

Met de meisjes samen koos ik weer een reviewproduct uit om deze middag mee aan de slag te gaan. Het werd Pictionary Air dat is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. Was alleen een uitdaging om foto’s te maken omdat mijn eigen telefoon tijdens het spel in gebruik was. Gelukkig hebben de kinderen ook mobieltjes. Grappig spelletje voor een feestje of als opening van je teamvergadering of vrijdagmiddagborrel. binnenkort volgt de review.

Op Netflix keek ik deze avond Er ist Wieder Da. Bijzondere film, erg goed gemaakt. Wel een aanrader om met je mannelijke wederhelft te kijken ook, die gaat ‘m ook boeiend vinden. Meestal zit ik tijdens een film nog lekker op social media, maar bij deze film bleef ik gefascineerd kijken wat er gezegd en gedaan werd.

opticien oogcontrole

Paniek om de sleutels

Vrijdag ging het tot mijn opluchting helemaal prima in de sportschool. Zelfs de thrusters gingen goed! En het was gezellig. Ook belangrijk. Bij thuiskomst was ik precies op tijd voor een Mastermoves call over webinar software. Fijn om even wat uitleg te krijgen over het hoe en wat. Ik wil nog een webinar gaan geven, maar het programma dat ik daar de eerste keer voor gebruikte is meer geschikt voor online meetings dan voor wat ik er eigenlijk mee wil. In de middag keek ik met mijn dochter en haar speeldate een interessante natuurdocumentaire op Disney+ tijdens de lunch, waarna zij samen fijn gespeeld hebben. Ik stortte ik me ondertussen op een LinkedIn marketingactie.

call volgen
Snel wat kennis opslurpen in een call over webinar software.

Tot de wekker ging: tijd om de oudste van school te halen… maar PANIEK! De kinderen hadden mijn sleutelbos meegenomen naar de speeltuin en waren die kwijtgeraakt. Waar je natuurlijk altijd pas achterkomt op het moment dat je weg moet. Snel overal gezocht op de route van huis naar speeltuin en niets gevonden. I was pretty upset. Mijn fietssleutel zat er ook aan. Ik zag in mijn hoofd al behoorlijk wat doemscenario’s zich afspelen. Wachtend op het schoolplein had ik de rust om het even in de buurtapp te gooien. Bij thuiskomst waren de kinderen eerder uitgestapt om op het fietspad te zoeken en ontving ik een appje van een buurvrouw dat ze gevonden waren. HAAAAAAAAAAAAAAA! Opluchting. En daarna pas kan je om jezelf lachen en zien hoe belachelijk en nietszeggend je megagrote doemprobleem eigenlijk was, nu de sleutels terecht zijn. In mijn hoofd was het HUGE. In werkelijkheid was het binnen een half uur opgelost. Waarna ik op het jeugdjournaal de klimaatprotesten zag. Reality check noted.

Druk weekend voor de boeg, jullie ook?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Kenny zegt:

    Leuk geschreven weer!

  2. MarjonS zegt:

    Hier een rustige zondag dus heerlijk leuke (o.a. Van jou) lezen.
    Gisteren gingen de kinderen met omi naar Weert kermis en gingen vriendlief en ik eerst uur wandelen. Om daarna lekker te eten bij de wok ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.