Geniet er gewoon van

Soms lijkt het wel alsof je alleen meetelt als je problemen hebt. Vinden jullie ook niet? Als je eigenlijk gewoon een lekker leven hebt, dan is dat voor sommige mensen onacceptabel. En zo zien we op internet de opkomst van allerlei soorten drama. Want het is zo moeilijk als dit of dat… Sommige dingen zijn inderdaad moeilijk. Maar over het algemeen is het leven ontzettend leuk, dus geniet er gewoon van.

boom

Het is toch belachelijk dat jij gaat liggen janken op de bank omdat je kinderen voor het eerst naar school gaan of dat soort onzinnigheden? Bewaar je drama liever voor de gebieden waar het echt om gaat. Ziekte, armoede, misdaad. De écht erge shit. En durf dingen te proberen, dingen te doen die je nooit eerder hebt gedaan. Zorg dat je jezelf (en je kinderen) de ruimte geeft om te kunnen groeien. 

Vandaag luisterde ik een filmpje waarin een dame kaartjes trok voor de boogschutter in de maand oktober. Verder helemaal niet relevant dus, ik luisterde ook maar half. Tot ze iets zei dat mij direct triggerde. Zo erg dat ik haar uitspraak heb opgeschreven: “Don’t mind if stuff works out for you, just enjoy it!

Perfectionisme is verre van mijn ding, dus het resoneerde. Gewoon lekker dingen proberen en daarvan genieten. Of het nu wel of niet werkt, het gaat om plezier hebben, want het leven is maar zo kort. Geniet er gewoon van waar je kunt!

Dat is toch ook wat al die mensen op hun sterfbed nog zeggen als je vraagt waar ze spijt van hebben? Dat ze zich zo druk hebben gemaakt om onbelangrijke dingen en daardoor niet genoeg van hun leven konden genieten. 

Ik vind het belangrijk om mijn kinderen zowel kwetsbaarheid als kracht mee te geven. Als het nodig is, wil ik er voor ze kunnen zijn. Ze moeten weten dat ik me ook weleens rot voel of verdrietig ben. Ze moeten weten over welke onderwerpen ik me zorgen maak. Dat zijn wel echt belangrijke zaken, die er toe doen. Maar je kunt ook van het leven genieten op de punten die wél in orde zijn. Zoals het weer, gezelligheid, je gezondheid…

Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid zijn daarbij belangrijk is. Zodat ze genoeg op zichzelf kunnen bouwen om te genieten van de mooie kleinere en grotere momenten in hun leven. Verantwoordelijk zijn voor je eigen geluksgevoel. Het gaat om de juiste mix van kracht, kwetsbaarheid en positiviteit. 

Hoe lekkerder ik in mijn vel zit, hoe vaker ik berichtjes ontvang of het wel goed met me gaat. Vaag is dat hè? Nou het gaat op de meeste vlakken eigenlijk heel lekker. Ik zit goed in mijn vel, heb klagers uit mijn leven verwijderd (waarom? kijk even dat filmpje van Tisjeboy Jay dat ik op mijn facebookpagina deelde) en er gebeuren gewoon mooie dingen, waar ik door die positieve vibe veel meer oog voor heb. En sommige dingen in het leven zijn gewoon ruk. Maar ik focus liever op de overvloed van zaken die het genieten waard zijn.

Ik zeg het nog maar een keer: ik weet waar ik vandaan kom en ik weet waar ik nu sta. Dat is om in kosmostermen te spreken nogal een energieverschil. Dus ik voel me best happy de peppie dankbaar voor mijn huidige situatie. Yes er zijn tegenvallers, maar als ik de balans op maak zit ik me toch een partij heerlijk te genieten van het leven in tegenstelling tot een paar jaar terug.

Net als mijn dochter ben ik nogal iemand van de intense emoties, dus om keihard te genieten heb ik echt geen pilletjes, drank of whatever nodig. Gewoon inspirerende filmpjes, oog voor de vele mooie momenten en mijn intentie om een leuk leven te hebben, zijn voldoende voor deze ‘high’. Dat ik geen zenuwachtige gevoelens meer ken, helpt ook.

Hoe blijer ik ben, hoe bozer mensen daarvan worden zo lijkt het. Maar dat geeft niet. Ze zitten gewoon op een ander level in de ‘levels of consciousness’ piramide van David Hawkins. Mijn leven kent genoeg uitdagingen, maar mijn consciousness level zit alweer een tijdje op de frequentie boven de 500 in deze piramide. Daar ben ik heel erg blij mee. 

Bovendien heb ik net weer even flink mijn dochters geknuffeld. En vandaag met mijn dochter netjes stilgestaan toen er een rouwstoet voorbij reed. Uitgelegd waarom. Het regent weliswaar, maar we leven en we hebben elkaar… 

Het leven is kort, intens en prachtig. Dus ik geniet er maar gewoon van.

Doe jij dat ook?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Merel (Lotus Writings) zegt:

    Ik probeer te genieten waar ik kan! Wel denk ik dat je nooit mag oordelen hoe een ander situaties ervaart. Dat het jezelf gemakkelijk afging, geldt niet altijd voor iemand anders. De één huilt om de eerste schooldag, de ander omdat de verliefdheid waarvoor de halve wereld waarschuwde inderdaad niet rooskleurig bleek en de derde vanwege een gekneusde teen. Het één is volgens mij niet per definitie erger dan het ander, want hoe je het ervaart kan even intens zijn ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.