Droom je van jouw artwork in een kinderboek?

Ben jij grafisch vormgever of kunstenaar? Droom je ervan om jouw artwork terug te zien in een kinderboek? Is zichtbaarheid of een uitgever spontaan aanschreven een dingetje waar je tegenaan loopt? Ik ontving zojuist een persbericht van uitgever De Vier Windstreken met een mooie kans voor de creatieve, ondernemende lezer van mijn blog over de Pixi Award. Is het iets voor jou?

pixi award

Droom jij van een carrière als kinderboekenillustrator? Lees dan even verder, dit is echt een gave kans om op een laagdrempelige manier je zichtbaarheid te vergroten. Volgend jaar kan er een Pixi-boekje in de winkels liggen met jóúw illustraties! Het verhaal is er al, maar ze missen bij De Vier Windstreken de illustraties nog. Iedereen mag inzenden.

>> Lees wat wij van de Pixi-boekjes vinden.

Het beeldloze verhaal:

Muis vraagt aan Leeuw waarom hij de koning van de jungle wordt genoemd. Leeuw noemt van alles op; hij brult het luidst, hij is het grootst, het engst en het mooist. Maar de andere dieren, Gorilla, Olifant, Krokodil en Papegaai, bewijzen meteen dat hij ongelijk heeft. Is Leeuw dan toch niet de koning van de jungle? 

Wat moet je doen?

Voor de illustratiewedstrijd maak je één spread en twee vrijstaande illustraties bij het verhaal. Jij mag zelf kiezen bij welke tekstdelen je de tekeningen maakt. Houd daarbij rekening met de plek van de tekst op de pagina (die indeling is al voor je gemaakt).
Maak de illustraties niet groter dan een A4 en zorg in elk geval voor 1 cm afloop. Je mag zelf kiezen welke technieken en materialen je gebruikt. De illustraties mogen niet eerder zijn gepubliceerd. Het verhaal download je hier.

pixi boekjes

Wat kun je winnen?

Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury onder leiding van de wereldberoemde auteur en illustrator Hans de Beer. Deze jury kiest de tien mooiste inzendingen uit; dat zijn de genomineerden!  Zij krijgen een (digitale) masterclass van Hans de Beer over het maken van een prentenboek én hun illustraties worden tentoongesteld in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. De jury kiest uit de genomineerden de enige echte winnaar. Hij of zij wint een geldprijs van € 250. Het boekje van de winnende illustrator komt in een display te zitten samen met boekjes van Hans de Beer over Kleine IJsbeer en Marcus Pfisters De mooiste vis
van de zee. De winnaar krijgt ook 100 exemplaren van zijn eigen Pixi-boekje. En er wordt ruimschoots aandacht aan het werk van de winnaar besteed op verschillende beurzen en op social media.

  • Mail dan vóór 4 november 2019 één spread en twee vrijstaande illustraties met de bijbehorende tekst naar nathalie@vierwindstreken.com.
  • Op 9 december 2019 maken ze de top tien bekend en op 20 januari 2020 onthullen ze de winnaar!

Voor iedereen die mee gaat doen: heel veel succes! Ik weet dat veel van mijn lezers waanzinnig mooi artwork maken, wie weet is dit jouw kans?

En als je eens wilt brainstormen over jouw eigen marketingcommunicatie en zichtbaarheid, let me know. Marcom brainstorms zijn een nieuwe dienst waar ik meer mee wil doen. Back 2 my roots.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.