Als peuter was ik verslingerd aan dit boekje!

Toen ik nog een heel klein meisje was, ergens tussen de 2 en 4 jaar, was ik weg van 1 bepaald boekje. Altijd moest persĂ© dit boekje worden voorgelezen. Liever geen andere boekjes. Ik kende het uit mijn hoofd, dus oh wee als mama een woordje verkeerd zei! “Zo gaat het niet!” riep ik dan boos, waarop ik haar corrigeerde.

Het is geen bekende titel en je kunt het ook nergens meer kopen, ik was weg van het Pixiboekje ‘Oom Otto maakt een loopje’. Mijn moeder heeft het al die jaren bewaard… Net als de rest van de verzameling van vroeger trouwens, waar nu de kleinkinderen in lezen.

Mijn moeder heeft alle Pixiboekjes van vroeger nog bewaard.

Tussen 1971 en 1996 lagen de Pixiboekjes in de winkel, ik denk dat ze toen een gulden per stuk kostten. Het was een leuk klein cadeautje. Als we met mijn moeder mee gingen boodschappen doen, liepen we langs de boekhandel en we hoopten altijd dat we er naar binnen zouden gaan. Dan kregen we soms zo’n leuk boekje cadeau! En wat hebben we er veel in gelezen…

Mijn lievelingsboek als peuter en kleuter. Je ziet dat hij veelvuldig gelezen is 😉

Pixi boekjes weer verkrijgbaar

Na een hele tijd (sinds 1996 dus 20 jaar) verdwenen te zijn, heeft uitgever De Vier Windstreken in 2016 deze kleine boekjes weer op de markt gebracht. Echt jeugdsentiment! Wie ze niet kent: dit zijn dus volwaardige prentenboeken van 10×10 centimeter met 24 pagina’s en een buigbare kaft. Ze kosten anno 2017 € 0,99 per stuk en zijn vanwege die prijs ontzettend leuk om te sparen, te trakteren of weg te geven. De verhaaltjes zijn bedoeld voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.

Gezellig samen lezen.

Nieuwe series boekjes

Ik ben niet de enige die er goede herinneringen aan heeft, want de uitgever vertelde mij dat de boekhandels ze massaal inkopen. Wij ontvingen enkele boekjes uit de eerste 3 series (Klassiek, Sprookjes en Pixi-pret), maar dit voorjaar komen de volgende 2 al op de markt: boekjes over Lente & Pasen en Ridders & Prinsessen. Echt leuke kleine cadeautjes!

Wat vinden mijn dochters ervan?

De meisjes vonden het ontzettend leuk om allemaal kleine nieuwe boekjes te hebben. Mama moest ze stuk voor stuk voorlezen en de sprookjes – vooral Doornroosje – waren favoriet. Ook de spelletjes op de achterkant van het boekje vallen in de smaak. Mijn kleutertje sleept de boekjes het hele huis door. Ik heb er al een paar onder haar dekbed teruggevonden… Boekjes zijn nu eenmaal altijd fijn. We hebben er ook een aantal aan Esther meegegeven voor op vakantie, haar mening lees je binnenkort. Kijk voor meer informatie op www.pixiboeken.nl.

Ken jij de Pixi boekjes nog van vroeger?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sabrina zegt:

  Dat is echt keus sentiment! Favoriet was met een eendje dat niet naar binnen kwam. Ik had er best een aantal. Helaas niet bewaard.

 2. Volgmama zegt:

  Wij hebben er ook een aantal. In Duits en Nederlands. Kinderen vinden het super leuk en ideaal als kort verhaaltje voor het slapen gaan.

 3. Ilse van Kreanimo zegt:

  Zo leuk hĂš, dingen van vroeger.

  Ik kende deze boekjes helemaal niet!
  Ik heb wel vorige week mijn dochters een doos Barbie spulletjes van mezelf van vroeger gegeven…

 4. Meinke zegt:

  Wat leuk, ik heb afgelopen vakantie in Zwitserland twee van deze boekjes gekocht (lekker voor mijzelf). Kan ik mijn Duits een beetje oefenen…
  veel leesplezier, lieve groet Meinke

 5. Mom zegt:

  Nostalgie, je was 2 jaar en kroop dan altijd lekker op schoot..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.