Keek op mijn Week: warm, beautydag, zomerfeest

Warm! Zo kunnen we deze week wel samenvatten toch? Aan de ene kant ging mijn tempo iets omlaag… maar toen het koeler werd, raakte ik enorm geïnspireerd en kon ik lekker doorwerken. De kinderen waren het weekend bij mij en op de allerwarmste dag bezocht ik voor het eerst de sauna. 

bever scouting

Tekenles, Bever Doedag en strandje

Zaterdag staat altijd in het teken van de clubjes van de kinderen. ’s Ochtends volgden ze allebei een creatieve tekenles, waarbij ze heerlijk hebben geverfd en andere technieken leerden. Ondertussen deed ik boodschappen en schreef ik een blog.

Daarna pakte ik de krentenbollen en flesjes water in en reed ik met de meisjes van tekenles naar scouting. Daar lunchten we in het park, want de jongste moest op tijd aanwezig zijn. Vandaag was de Bever Doedag in Leiden waar verschillende scoutinggroepen spelletjes en opdrachten deden omtrent het thema robots.

Back 2 work voor mij en de tuin opknappen, maar mijn oudste dochter had een plannetje. Toen mama gisteren alleen was met haar zusje, mocht die naar het strandje en dat zag zij ook wel zitten. Vanwege de hersenschudding geen schermpjes, dus ik vond het een goed plan. Toen het werk af was en de voortuin netjes, pakten we de tas in en hebben we van de zon genoten. Zij speelde in het water en op het zand, terwijl ik van haar en van mijn tijdschriftje genoot. Lekker zo’n dagje!

Klussen en het zwembadje

Zondag stonden mijn ouders al vroeg voor de deur. Ik stond nog in pyjama Engels ontbijt te maken, haha. Mijn vader was zo lief om het schilderij op te hangen wat mijn oudste de vrijdag ervoor op een kinderfeestje had gemaakt. Vond hem zo gaaf dat ik hem graag in de woonkamer wilde hebben. Ook heb ik nu een plank boven mijn bureau hangen. Superfijn. Tot vreugde van de meisjes hebben opa en oma geholpen om het zwembadje op te zetten. Is nogal een gedoe voordat ie vol zit, maar nu kan hij de hele zomer weer mee! De meiden hebben er de hele dag in gespetterd en veel lol gehad samen. Als goede ruil bood ik mijn oude Senseo aan om tijdens het klussen in hun nieuwe huis te gebruiken. 

Hij hangt! Gemaakt door mijn oudste op een kinderfeestje, ik vind hem zo leuk als contrast op mijn lichtroze muur!

Uitstrijkje, sporten en biosdate

Maandag eindelijk even bijgeslapen, hoewel ik al vroeg mijn bed uit brandde door de warmte. Lekker gewerkt, tot het tijd was om naar de dokter te gaan. Moest mijn controle uitstrijkje laten maken, omdat het een half jaar geleden niet helemaal goed was. Toch even spannend dus de komende paar weken, tot ik de uitslag binnen krijg. Hopelijk is het virus mijn lijf uit en alles okee.

En wat doe je behalve werken nog meer als het zo warm is? Nou sporten natuurlijk! Dus ik ging naar de sportschool waar ik goed mijn best heb gedaan. Zweten, zweten… hahaha. En thuis lekker onder de douche. 

Die avond had ik tenslotte een belangrijke date met één van mijn broertjes. We bezochten voor de blog X-Men: Dark Phoenix en trakteerden onszelf maar meteen op de vip-stoelen in de bioscoop. Gezellig om eens lekker bij te kletsen en een film te zien de we allebei wel konden waarderen.

Bij thuiskomst was het lekker koel en zat ik vol energie, dus heb tot ruim na 12en aan mijn blog gewerkt. Lekker om zo even die werkflow te voelen. Met die warmte overdag is dat toch lastiger.

Wellnessmiddag en een healing

Dinsdag kroop ik in de ochtend achter de laptop om meters te maken. Dat liep lekker, dus die middag kon ik echt genieten van de Wellnessmiddag bij Qbeauty in Almere die ik voor mijn blog mocht ervaren. Samen met Tamara ging ik dus voor het eerst naar de sauna en we kregen een gezichtsbehandeling. Telefoons mogen uiteraard niet mee naar binnen, dus je bent echt, echt, echt helemaal aan het onthaasten. Het was heerlijk!

renovateur behandeling
Een peeling met de Carita Paris Renovateur: pitjes op je huid. En hij is nu (enkele dagen later) nog steeds zijdezacht…

Daarna de files in en een mooie binnendoor route gereden om de ergste opstoppingen te ontwijken. Omdat ik laat zou zijn, mocht ik bij de ex aanschuiven waar we met z’n allen lekker frisse wrapjes hebben gegeten.

In de avond stond er in de besloten groep van Spiritueel Leiderschap weer een mooie healing voor ons klaar door Cosmic Healer Miranda. Met aandacht gevolgd uiteraard en tijdens de healing stroomden dan weer de tranen over mijn wangen, dan weer voelde ik me super happy de peppie met een big smile. Ik zag mijn ‘levensmissie’ voor me, maar het was ontzettend verwarrend. Heb even geen idee wat ik daarmee moet. Parkeren en nog verder nadenken… Ze trok bovendien nog een kaart voor me en dat was die van ’transformatie’. Wat weer bizar was, aangezien dit zowel via de business reading van trainer Kelly als uit de Scancoaching bij Marieke kwam. Moet duidelijk door een stuk persoonlijke pijn heen om te veranderen in iets nieuws. Maar wat?

speeltuin
Tijdens de wandeling voltooien de nichtjes een ‘missie’ in de speeltuin, 2 minuten en daarna zou het schip zinken. Werkte prima om ze mee te krijgen, haha.

Huis kijken

Woensdag werkte ik lekker door. De dag liep wel prima eigenlijk. Mijn nichtje kwam bij ons spelen en mijn ouders kregen de sleutel van hun nieuwe huis. Einde van de middag liepen we daar met z’n viertjes naartoe om het te bekijken. Mooi hoor en wat werd er al hard geklust. Met mijn eigen meiden ging ik daarna eten bij de snackbar, zodat we op hun verzoek het toetje op het terras van de ijssalon konden nemen. Thuis nog even onze guilty pleasure ‘First Dates’ aan. En met de dames op bed verder achter de laptop. Fijn om je werktijden flexibel in te kunnen delen.

pastasalade
Ik experimenteerde met een koude pastasalade die best lekker was: nectarine, komkommer, tomaat, macaroni en salami mét uiteraard mijn retegoede olijfolie voor de nodige smaak. Lekkerrrr!

Focus

Donderdag was lekker productief. Ik kon projecten afronden, previews aanleveren, opdrachten uitzetten en mijn flow vasthouden. Er was familie uit het buitenland over, dus mijn ex belde of hij de meisjes uit school kon halen. Zo had ik ineens een paar uurtjes extra werktijd beschikbaar en dat geeft behoorlijk wat lucht. Omdat ik achter de laptop had geluncht, besloot ik in de middag mezelf heel even pauze in de zon met een tijdschrift te gunnen. Daarna weer door. Ook nog gewerkt aan mijn ‘Masterplan’ voor Spiritueel Leiderschap. Steady as she goes deze dag…

Verder ontdekte ik dat er wel erg veel wespen in het kozijn naast het raam in mijn werkkamer kropen, dus heb ik de woningbouw gebeld. Volgende week komt hopelijk de ongediertebestrijding even langs. Best bizar, want het is een kunststof kozijn. Normaal gesproken kunnen wespen daar helemaal niets mee. Mogelijk dat ze door de afwatering naar boven kruipen en er een nest in de dakgoot zit? 

Zomerfeest op school

Vrijdag liep het werk soepel alleen lukte het me niet om winnaars te loten, wat dus dit weekend gaat gebeuren. De jongste bouwde een paleis voor haar knuffel Pino en de ongediertebestrijder kwam langs. De afwateringsgaten van mijn raamkozijn zijn schoongespoten en het bleek om eenlingen te gaan. Omdat ik niet weet waar het wespennest zich dan bevindt, kon hij verder niets. Maar mijn raam kan gelukkig weer open!

Eind van de middag gingen we naar school voor het Zomerfeest op het plein. Vanwege het 45-jarig bestaan van de school was dit extra feestelijk aangekleed en we hadden ook beter weer dan vorig jaar. Er was een springkussen, een rad van fortuin en heel veel lekkere hapjes en drankjes. En zon! zelfs de ijscoman kwam nog langs. Ik moest zelf erg lachen om de actie van enkele leerlingen die hun juf aan de man wilden brengen en daar hele acties voor op touw hadden gezet met oproepjes voor alle single papa’s. Nu de Luizenmoeder niet meer met nieuwe seizoenen komt, moet je dit soort schoolpleinvermaak ook wat dichterbij zoeken tenslotte. De juf in kwestie kon er zelf gelukkig ook om lachen. De kinderen vermaakten zich opperbest en hebben er weer van genoten. Bijna zomervakantie nu, nog 3 weken!

Wat gaan jullie dit zonnige weekend doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.