Keek op mijn Week: bandenspanninggedoe, surprise party, regen, Pomsies en koffie met een rietje

Hoe bizar: was het in het weekend nog stralend mooi weer weer, halverwege de week kwam me toch een partij regen naar beneden vallen. Ik heb weer van alles gedaan deze week, maar ook wat plannen gecanceld. Zo heb ik de Trademart toch maar overgeslagen om mezelf niet zo opgejaagd te voelen en werd het Broers en Zussen evenement van Elma van Vliet door een sterfgeval verplaatst. Treurig, helaas gebeuren die dingen ook in het leven.

brick king winkel
Helpen met cadeautjes inpakken bij de Brick King in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Sporten en kinderverjaardag

Zaterdag was het geweldig weer. In de ochtend ging ik naar de sportschool om mijn lijf in ‘hot mommy 2.0’ shape te krijgen, zoals een vriendinnetje grapte na het lezen van mijn vorige weekoverzicht. Tja, die vetmassa moet toch weer in spiermassa veranderen. Al is het maar voor mijn eigen gezondheid, dus ik heb alle adviezen van de trainer keurig opgevolgd. En geen chips gegeten… Weegschaal heb ik nog steeds niet gekocht, dat komt wel. Alleen is het wel lastig om meteen te meten of ik al een kilootje kwijt ben. Haha.

Die middag haalde ik de meisjes op voor een kinderverjaardag. Bij de Brick King mochten de meisjes van Martine zelf de cadeautjes voor hun neefje inpakken. En ze vielen in de smaak! We hadden samen gedaan met mijn broer en schoonzus, zodat we meer Lego konden geven dan elk apart. Op de verjaardag zelf genoten we buiten in het zonnetje en heb ik me aardig in weten te houden met snacken van lekkere dingen. Bovendien stonden er genoeg gezonde hapjes op tafel, nom nom nom.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#spierpijn dus lekker #wandelen op advies van de sportschool #geenfitgirl #lazysunday

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Wandelen, puzzelen, Netflix

Zondag was ik vroeg wakker. Ik ben er maar uit gegaan en achter de laptop gekropen om zonder afleiding in de mailbox en whatsapp door te kunnen werken. Dat liep lekker en toen mijn artikel af was en ingepland, besloot ik het advies van mijn trainer op te volgen. “Als je erg last van spierpijn hebt, even gaan wandelen om je spieren los te maken. Dan heb je er minder last van.” Ik had erg last en heb een rondje om de Reeuwijkse plas gelopen. Druk daar op zondagochtend, het was ook stralend weer. Bij thuiskomst wilde ik niet direct weer achter de laptop kruipen, maar gewoon eens een zondag niks doen. Dus met een puzzelboekje in het zonnetje in de tuin en Netflix. Pas in de avond ging de laptop weer aan. Heerlijk zo’n rustig schermloos dagje. En natuurlijk een goed gevoel omdat ik het meer sporten en bewegen zo toch doorzet. Later die week schreef ik dit artikel om me eens te bezinnen op het vaker inlassen van zo’n rustdag.

Even langs de pinautomaat… dat kan in ons dorp dus alleen tijdens winkelopeningstijden… weer wat geleerd… En bedankt plofkraakhooligans. Grrr.

Lazy workday

Maandag merkte ik toch dat ik zondag wel erg vroeg was opgestaan. Daarom bleef ik lekker lang liggen en deed ik al mijn leeswerk vanuit bed. Toch handig die smartphones. Ik start mijn werkdagen eigenlijk altijd met het lezen van mijn mails en het doorklikken naar interessante artikelen uit mijn bloglovin overzichtje. Even zien wat de ‘concurrentie’ zoal doet. Deze dag dus even vanuit bed in plaats van achter de laptop en na die relaxte start hard aan de bak. Het is september en alle bedrijven gaan weer vol gas campagnes uitzetten, dat merken wij bloggers aan onze ontplofte mailboxen.

Yay, een persoonlijk record gebroken voor de maand augustus! Uiteindelijk werden het 15.033 unieke bezoekers in mijn WordPress app.

Wimpers, bandenspanning en een kopje soep brengen

Dinsdag had ik ook zo’n lekkere start: mijn afspraak in de wimpersalon was vandaag. De finishing touch voor de al eerder genoemde ‘hot mommy 2.0 look’, zeg maar  😆 . Erg gelachen met Mariëlle weer en dat doet een mens goed. Thanks! Ondertussen kreeg ik een appje binnen dat er de volgende dag een surprise party voor mijn jarige schoonzus werd georganiseerd en of ik erbij wilde zijn. Nou, ja natuurlijk! Ze verdient een leuk feestje dus ik appte even met mijn andere broer om samen een cadeautje te doen en heb dat meteen met de boodschappen gehaald. Ik houd van spontane acties.

wimpers
Wimpers weer netjes dankzij Star Lashes.

Hoe werkt dat met die bandenspanning?

Omdat ik die ochtend de indruk had dat de banden van mijn auto aan de voorkant wat zachter werden. Én omdat mij verteld was dat je eigenlijk elke 2 maanden even je banden op moet pompen, belde ik de Peugeot garage of ik even langs mocht rijden. Sinds mijn Sinterklaasavontuur durf ik dat niet zelf meer te doen. Ik zat nog maar net lekker te whatsappen met mijn blogvriendinnetjes (alweer 100 gemiste appjes verder, zo gaat dat)… of de monteur vroeg of ik even mee wilde lopen. Wat mij verteld was over de bandenspanning? Nou ja, bij de aankoop van de auto werd mij geadviseerd om dat elke maand even te doen he, banden oppompen. En bij de laatste onderhoudsbeurt zeiden ze eens per 2 maanden. De auto is tenslotte pas net een jaar oud. Nou blijkt er dus gewoon een lampje in mijn auto te zitten hè. Een lampje dat gaat branden als het nodig is! BIZAR. Nooit geweten. Mijn bandenspanning was nog helemaal toppie en nu weet ik waar dat lampje zit. Weer iets geleerd! Wat een eyeopener. Dankjewel Peugeot-monteur, scheelt me een hoop zorgen. Voortaan ga ik op dat lampje letten. En verder was het heerlijk weer en had de radio allemaal lekkere nummers om heel hard mee te brullen, dus het autoritje naar Alphen was verder niet vervelend ofzo. Maar toch… deze nieuw vergaarde kennis gaat mij tijd en stress schelen.  🙄  Heeft jouw auto ook zo’n bandenspanningslampje?

soep jumbo
Een ontzettend lekker soepje uit het versschap bij de Jumbo. Kaiserbroodje erbij en klaar.

Kopje soep met een rietje

Afijn. Ik kon er de humor wel van inzien en wipte die middag nog even langs bij een vriendinnetje die 3 huizen verder woont om er samen om te lachen. Ze was een beetje ziek en kon moeilijk eten, dus ik besloot om spontaan mijn verse paprikasoep van de Jumbo met haar te delen. Was meer dan genoeg. En daar moesten we dan weer samen erg om lachen toen ik even later weer aan de deur stond met een unicornbeker vol soep met een rietje. Ach, je moet een beetje zuinig zijn op vriendinnen en ze had me fantastisch kapseladvies gegeven vorige week, dus tijd voor payback. Beterschap Gea!

Sportschool, surprise party en poffertjeskraam

Woensdag startte ik mijn dag al vroeg: ik sliep met mijn raam open en rond een uurtje of half 6 begon het flink te regenen en onweren. Niet normaal hoeveel er naar beneden viel. Ben uiteraard blijven liggen tot de wekker ging, maar man man… wat ging het tekeer. Met de kids op school ging ik naar de sportschool waar ik van een medesporter hoorde dat bij haar in de straat het toiletpapier al langsdreef… Bizar zoveel regen viel er. Uit school ging ik met de jongste bij mijn ex het huis op z’n kop zetten op zoek naar haar bril. Hij kon hem maar niet vinden. Ik trouwens ook niet, dus met een geleende handdoek ging ik op blote voeten terug naar de auto: enkeldiep in het water! Gelukkig had ik de muppet die ochtend regenlaarzen aangedaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#lekkerweertje enkeldiep naar de auto in #bodegraven #bizar #welgrappig

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Eind van de middag bezochten we de surprise party van mijn jarige schoonzusje. Erg gezellig en gelukkig was het toen lekker zonnig. De meisjes hebben samen met hun nichtje enorme bellen gemaakt in de tuin en daarna gezellig een potje maden gezocht onder de graspollen…  😯  🙄  😆  Ach ja, ze waren er zoet mee. Daarna bezochten we de poffertjeskraam die altijd in september in ons dorp staat. Lekker buiten in het zonnetje de dag afgesloten dus!

Bril gevonden!

Donderdag bleek de bril van dochterlief gelukkig gevonden in de sporthal. Vergeten op te zetten na de gymles. Wat was ik enorm opgelucht! Ze heeft hem wel nodig op school nu ze in groep 3 zit. Verder heel hard gewerkt en ik was ’s middags dan ook helemaal op. Heb brainless op mijn telefoon gezeten tijdens de zwemles van de jongste en was erg blij dat we bij mijn ouders mochten aanschuiven voor spinazie met een gehaktbal. Dat eten de meisjes heel graag en ze hadden aan oma gevraagd of het mocht deze week, grote zus bleef daar fijn uitpuffen van de dag tijdens de zwemles.

Na een vraag op facebook: de collectie van NOP Kidswear kun je o.a. hier kopen. NOP is de grote broer/zus van Noppies, het babymerkje waar ik enorm fan van was. De kidswear collectie is lekker stoer, maar wel met diezelfde zachte stofjes die we al kennen.

Koffie met een rietje

Vrijdag dronk ik mijn koffie met een rietje. ’s Ochtends bezocht ik namelijk de tandarts om een gebroken vulling te laten repareren. Ik durfde het niet aan zonder verdoving en ja… dan kun je dus ook niet goed eten of drinken daarna. Gelukkig viel het bezoekje door de verdoving reuze mee. En ’s middags bezochten we de verjaardag van mijn tante.

poffertjeskraam bodegraven
Traditie: in september naar de poffertjeskraam!

Oh en een vriendinnetje stuurde mij deze geweldige diepte investering toe:

Allemaal even aanschaffen via deze affiliate link graag.  😎  😆  Kwam niet meer bij van het lachen. Ze zei *bluf* als je hem in je weekoverzicht meeneemt. Hehe. GOTCHA!

Hoe was jouw week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Amanda zegt:

    Hahahaha!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.