ZZP Update: hitteplan en SEO challenge

Als ZZP-er werk ik in de zomer gewoon door. Geen weken vrij voor mij, maar ik heb mijn werktempo wel aangepast aan zowel mijn kinderen als de hitte. In huis is het terwijl ik dit schrijf om 10 uur ’s avonds nog 27 graden binnen. Ik hoop dat het wat afkoelt met de deur open… In deze ZZP update vertel ik hoe ik mijn werk indeel met dit hitteplan en de vakantie van de kinderen én hoe ik aan de achterkant van mijn site en mijn SEO werk, mijn eigen digital marketing.

Werken volgens tropenrooster?

Laat ik beginnen met de zomervakantie van de kinderen en mijn freelance hitteplan. Ik ben co-ouder en daarmee 2 vaste dagen in de week ‘kindvrij’. In de praktijk loopt dit tijdens de vakantie iets anders, misschien wel herkenbaar voor andere ouders met co-ouderschap? Voor mijn werk zijn wij al een midweek weggeweest en er staat nog zo’n korte (werk)vakantie op de planning. Daarmee ruilde ik een weekend om met doordeweekse dagen, zodat mijn ex geen vrije dagen hoefde op te nemen en ik in het weekend na de vakantie de wassen kon wegdraaien en gemiste werkuren kon inhalen.

Eén van de doelen die ik regelmatig in mijn zzp-updates benoem, is namelijk het meer quality tijd aan de kinderen besteden als ze bij mij zijn. Voor mijn werk hebben we natuurlijk leuke uitjes, zo vroeg mijn dochter terwijl we afkoelden in de bioscoop of we aan het werk waren… En ja dat was ook werk, maar het echte laptopwerk gaat als ze bij mij zijn toch wat lastiger. Als ze op bed liggen, kan ik wat meters maken.

Nu met de hitte helemaal. Mijn benen zijn opgezet, mijn vingers voelen dik en we zijn allemaal loom van de hitte. Niet koel te krijgen. Helder nadenken is dan lastig, zeker als je ondertussen ook nog de pais en vree en natjes en droogjes moet bewaken van je kroost. Het voordeel als zzp-er dat ik thuis werk en flexibel ben, benut ik deze dagen ten volle. Overdag is het simpelweg te warm (en ik heb geen airconditioned kantoor natuurlijk).

online marketing
Geen koel kantoor met airco voor mij… ik tik dit in mijn pyjama aan de eettafel met 27 graden op de thermostaat om 10 uur in de avond.

Mijn hitteplan bestaat dan ook uit minder achter de laptop zitten, veel drinken, de koelte opzoeken met de meisjes, werken in de koelere avonduren (liefst buiten) en alles wat trager doen. Alleen de hoognodige mails worden verstuurd. En qua artikelen zie ik wel hoe het loopt… ik hoop steeds dat het me lukt iets online te krijgen en tot mijn verbazing gaat dat nog vrij aardig. Maar de langere artikelen kosten me wel veel extra tijd omdat ik gewoon kortere laptopsessies heb.

Hoe gaan de zaken?

Vorig jaar in de zomer viel het aantal beschikbare opdrachten me niet eens tegen. Het is ook nu wel rustiger qua mails (en ik doe er langer over om ze te beantwoorden), maar qua opdrachten valt het me niet tegen. Grote opdrachten via mijn online marketing bureau zijn er nu veel minder en voor andere bloggers is het ook wat rustiger, maar mijn eigen blog krijgt allerlei aanvragen. Zowel rechtstreeks van online marketeers als via influencer marktplaatsen. Heel leuk, maar het vraagt uiteraard wel om dedicated schrijftijd! Die probeer ik zoveel mogelijk in te plannen op de dagen dat de meisjes bij hun vader zijn. Genoemde omzetdoelen uit mijn vorige zzp-update verwacht ik deze zomer niet te halen, maar mijn minimale target gaat wel lukken mits ik zelf voldoende vaart er in houd om de aanvragen voor mijn eigen blog ook af te handelen. De bedragen die mij daarin geboden worden vertonen bovendien een stijgende lijn. Ook dat heeft te maken met je eigen online marketing waardes. Ik zat net even stilletjes te juichen na het zien van een voor mij persoonlijk beste aanbod ooit. Mijn hitteplan en dedicated tijd voor de meisjes zitten me wat in de weg, maar het loopt (tis niet dat ik compleet stagneer) en ik krijg ook wat beter betaalde opdrachten en daar gaat het om. Vergelijk het maar even: 1000 euro is 10 opdrachten van 100 euro, of 7 opdrachten van 150 euro, bij 200 euro 5 artikelen schrijven of bij 250 euro 4 en… nou ja, reken maar uit. En hoe beter ik voor mijn gevoel betaald krijg, hoe meer ik mijn best op een artikel doe. Zo werkt het voor mij in ieder geval. Heb jij dat ook?

internet marketing
Met z’n allen tegelijk achter de schermen bezig aan je SEO: wel zo gezellig!

SEO Challenge

Qua reviews is het overigens wel iets rustiger in de zomermaanden, dus ik kan de achterstanden een beetje inlopen. Heb wel wat dingen liggen, maar voor de fotografie daarvan is het momenteel veel te warm. Ik doe nu liever water kleinere klusjes dan ploeteren met de spiegelreflexcamera en nadenken over reviews. Niet minder nuttig overigens: ik doe voor mijn eigen digitale marketing mee aan de SEO Challenge van Linda en Joyce. Een speciale ‘achter de schermen’ uitdaging om je website aan de achterkant te optimaliseren. Mijn SEO verbeteren was één van de doelen die ik voor mezelf geformuleerd heb in de vorige ZZP update en deze challenge is hiervoor een geweldige stok achter de deur. Mocht je nog mee willen doen dat kan! We zijn nu een kleine week bezig met elke dag 1 opdracht. Google Analytics, Google Search Console, je doelgroep en de gratis cursussen van Yoast doorlopen zijn allemaal punten die aan bod kwamen. En die normaal gesproken blijven liggen. Het is erg leuk om er met heel veel andere bloggers tegelijk mee bezig te zijn en ik ben ook elke dag benieuwd welke opdracht ze nu weer bedacht hebben. Voor mij werkt het als een goede stok achter de deur! Bovendien is het heel eenvoudig om een opdracht later in te halen, alles blijft online staan dus je kunt eraan werken wanneer het jou uitkomt. Ideaal om straks in de drukke wintermaanden de achterkant van mijn site op orde te hebben én hopelijk beter te scoren in zoekmachines. Hoe meer bezoekers en hoe beter mijn achterkant, hoe meer SEO-waarde en hoe hoger de tarieven die ik geboden krijg. Zo werkt dat nu eenmaal. Linda en Joyce: ontzettend leuk gedaan en een flinke motivatie en inspiratie voor mij persoonlijk. Nu ik mijn doelgroep (Hannah uit de Luizenmoeder) bij het schrijven in het achterhoofd houd, is het ook een stuk leuker en gezelliger om de woorden te vinden die ik wil overbrengen en rolt het wat makkelijker uit de vingers.

Krijg jij nog werk uit handen met deze hitte? Werk je ook op een wat lager tempo? Heb je wel aaneensluitend een week vrij genomen? Of houd je het net als ik bij af en toe een dagje (maar dan wel 1 of 2x per dag de mailbox doorlopen)? Ben heel benieuwd hoe jij het hoofd koel houdt en jezelf door de zomer loodst?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 8 en 9 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen voor leergierige kinderen.

Maxaro – Sanitair voor een complete badkamer

Recente Blogs

Reacties

  1. rachel zegt:

    hier werken wij gewoon door ook met onze 2 bedrijven!! we hebben eigenlijk niks aangepast en gaan gewoon door zoals altijd 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.