Keek op mijn Week: Happy Spirit Days, Ikea, Sharknado, zwemdiploma, Jurassic World en meer dino’s

Een gezellig en druk weekje was het weer. Op mijn blog organiseerde ik een winweek om alle mooie acties voor jullie even te bundelen in een feestelijke week. Ik leerde mijn kalmte te bewaren bij tegenslagen bijvoorbeeld op de route naar de Happy Spirit Days, keek leuke filmpjes, sprak af met Martine, ging naar de wimpersalon… En daarna waren de kinderen weer bij mij en was ik daar druk mee. Als trotse mama genoot ik van het afzwemmen van mijn oudste dochter <3

Happy Spirit Days

Zaterdag was ik uitgenodigd voor de Happy Spirit Days in Blaricum. Een Zen-festival met allerlei alternatieve kraampjes en workshops. De vriendin met wie ik zou gaan moest helaas cancelen en ik kon verder niemand vinden die met me mee wilde. Daarom ging ik alleen. Zonder zenuwen. Als mijn vroegere zelf dat toch eens kon zien! En de persoonlijke overwinningen volgden elkaar nog verder: de N11 was afgesloten en ook de A27 bleek dicht… Een flinke omweg was noodzakelijk en daardoor zou ik mijn eerste workshop om 10.15 uur niet redden. Ruim een half uur te laat arriveerde ik bij het festival. Vroeger stond dit garant voor stress, maar wonderbaarlijk genoeg wist ik nu mijn kalmte te bewaren. Ik had me voorgenomen om gewoon een leuke dag te hebben en te zien wat er op mijn pad zou komen.

Het weer zat mee en het zag er gezellig uit. Veel kraampjes waren niet bepaald in mijn comfort zone, maar de sfeer was top en er waren ook dingen die mij juist wel erg interesseerden. Zoals de Food Trucks  😆  in een roze caravan verkochten ze de heerlijkste koffie en bij een andere truck kocht ik eerst een vullende smoothie en later een vegan happy belly burger. Nom, nom, nom! Er waren overal zitplekjes gecreëerd waar je lekker kon uitpuffen, rondkijken en kwebbelen met andere bezoekers. Zo kwam ik Marije van Gaafvoormama tegen, leuk want haar zie ik niet zo vaak!

Ecointention en een ligconcert

Bij je toegangskaartje zaten 3 workshops in en ik bezocht er (vanwege mijn late aankomst) 2 die heel inspirerend waren. Hans Andeweg van Ecointention (Mind Moves Matter) sprak over het creëren van je eigen meevallers. Heel interessant, en passant werd ook meteen de ‘black hole’ theorie uitgelegd.  Ik vond het mooi om te zien hoe je de door jou gewenste toekomst kunt aantrekken, maar hoe dat tegelijkertijd samenhangt met het oplossen van zaken uit je verleden. Er was niks zweverigs aan ook, dit werd juist onderbouwd met onderzoek en natuurwetenschappelijke modellen. De andere sessie die ik bijwoonde was het ligconcert door Leona Leppers die intuïtief de harp bespeelde. Hierbij lag je met je ogen dicht op een yogamatje en kon je jezelf laten meevoeren op de muziek. Weer eens wat anders en mooi om mee te maken.

Mandala maken en Numerologie

De stand van Sense of Colors trok mijn aandacht door het mooi gekleurde papierwerk. Alles handgemaakt door de standhouder: van mooie opschrijfboekjes tot windlichten met verwisselbare omtrek. Ik mocht een krachtkoek proeven bij Biobite, helemaal vegan en vol langzame koolhydraten. Ik vond hem erg lekker. Ook mijn creatieve mens werd gevoed van Atelier ‘ietsvanels’. Hier stonden allemaal bakken met gevonden spulletjes klaar en er lag een groot wit doek op de grond met een kanten kleedje er op gelijmd. Als je wilde mocht je erbij komen zitten en de mandala uitbreiden met spulletjes en verf. Erg leuk om te doen en ik heb gezellig zitten kletsen met Els, die ook kinderfeestjes geeft in haar atelier (zit in Alkmaar). Toen ik langs Key4Life Numerologie liep, was haar tafeltje toevallig net leeg en besloot ik spontaan aan te schuiven voor een consult. Heel bijzonder want numerologe Ineke Sampers wist mij te vertellen dat door mijn geboortedag mijn intuïtie zeer sterk ontwikkeld is en ik er eigenlijk vaker op zou moeten vertrouwen en meer mee zou moeten doen. Het verbaasde haar ook niet dat ik als blogger graag dingen deel, omdat ze direct een groot enthousiasme zag en nog veel meer dingen die ik door praktijkvoorbeelden kon bevestigen. Hoe bijzonder dat de cijfers van mijn geboortedag blijkbaar zo’n duidelijk stempel drukken op wie ik ben. Het klopte allemaal als een bus, heel wonderlijk. Ik zou me hier graag verder in verdiepen en het verder ontwikkelen van mijn intuïtie heb ik vaker teruggekregen en is iets waar ik graag mee aan de slag wil, maar hoe? Dat weet ik dus even niet. Ik ben niet zweverig, maar ben er van overtuigd dat ik juist door mijn nuchterheid er iets mee zou kunnen bereiken voor mezelf en voor anderen.

Iemand van mijn lezers toevallig ervaring met het ontwikkelen van je intuïtie? Ben heel benieuwd hoe jij dat hebt aangepakt? 

Ikea

Om meer te doen met mijn spontane ingevingen, besloot ik op de terugweg maar even te stoppen bij de Ikea. Ideaal voor een goedkope avondmaaltijd en een bezoek aan deze winkel stond al een tijdje op mijn ‘dat wil ik nog even doen’ lijstje sinds de verhuizing. Het werd een lange dag, want ik was er natuurlijk niet zomaar uitgekeken. Nachtkastjes, lijsten voor de eenhoornposters op de kinderkamer, lade indeel bakken, een rekje voor de douche… Ik heb na een spirituele dag heerlijk materialistisch gedaan. Oh en ik kwam ook thuis met 3 mooie planten voor de feng shui ofzo.  😀

Sharknado

Zondag was het vaderdag. Ik pakte zijn favoriete 8.6 in een papiertje met een dropveter eromheen en we keken gezellig Sharknado op Netflix. Een uitermate FOUTE FILM. We genoten ervan om alle foutjes en foute acties op te sporen met elkaar. Deze film kwam als suggestie toen we zochten op Jurassic Park. Dat is namelijk zijn echte Vaderdagcadeau: een avondje bioscoop met mijn broertjes en mijzelf naar de nieuwe Jurassic World. Maar dit was ook leuk, mijn moeder had lekkere toostjes in huis en we konden wel een middagje bankhangen gebruiken.

jurassic world

Koe op de weg en Jurassic World

Maandag heeft mijn vader de nieuwe fiets van de oudste in elkaar gezet. Ik vertrok naar La Place voor een koffiedate met Martine. Dat was nog even spannend, want er liep een koe op de rondweg. Met mijn auto zorgde ik ervoor dat de koe omdraaide, maar uitstappen durfde ik dan weer niet. Wat moet je eigenlijk doen als je een koe vangt? De politie bellen en wachten op een veewagen? Gelukkig stopte er een busje achter mij waar meerdere mensen in zaten. Dus ik ben doorgereden. Bij La Place was het gezellig en ik profiteerde van wat fijne kortingen dankzij de app op mijn telefoon. Wat minder fijn was: alle toiletten bleken verstopt! Je mocht dus eigenlijk niet naar de wc en ze hadden instructies gekregen om bezoekers door te sturen naar de McDonalds… zit je dan in werkoverleg… Ik  moest heel nodig, maar gelukkig kon ik in het naastgelegen hotel. Pffff… de Mac had ik echt niet gehaald, bijzonder klantonvriendelijk ook om je betalende klanten door te sturen naar een naastgelegen restaurant. Verder was het erg gezellig om even bij te kletsen dus plakten we er meteen een lunch aan vast 😎

’s Middags moest ik onverwachts de meisjes even uit school halen, lekker even een uurtje  bijgekroeld en uiteraard werden de fietsjes volop gebruikt. En ’s avonds stond er een date met mijn vader en mijn broers op het programma: voor Vaderdag naar Jurassic World in de bioscoop. Ontzettend gezellig, het was een film vol actie en we hebben in de auto ook erg gelachen. Zo’n uitstapje met z’n vieren doen we eigenlijk nooit, daarom was het extra leuk.

star lashes salon

Nieuwe salon Star Lashes

Dinsdag stond mijn eerste afspraak in de nieuwe salon van Star Lashes in Woerden. Wat is het ontzettend mooi geworden! Mijn wimpers ook weer trouwens. Op de route lag bovendien de Action, waar ik snel even binnen liep om een slot te halen voor de nieuwe fiets én een kleinigheidje voor haar zwemdiploma (van die duikstaafjes en een knutselsetje). Daarna hup aan het werk en meters maken. ’s Avonds kwamen de meisjes weer thuis en heeft opa nog even snel alle fietsen goed afgesteld.

Fietsles en afzwemmen 

Woensdag wilde mijn jongste haar bed niet uit. Vandaag had ze fietsles op school. Dat vond ik zelf ook nogal een uitdaging nu ik aan de andere kant van het dorp woon, maar anders dan anders is bij kinderen toch een reden om compleet dwars te zijn. Tot we uiteindelijk op de fiets zaten en het hartstikke goed ging, de kleine muppet had er zoveel plezier in dat ze op het schoolplein nog even doorging met rondjes fietsen. Heel blij dat de nieuwe fiets van de oudste op tijd binnen was en dat opa tijd had om alles in orde te maken!

’s Middags was het tijd voor de oudste om nerveus te zijn: afzwemmen voor diploma B! Wat deed ze het ontzettend goed. Opa en oma kwamen kijken en wij moedigden haar uiteraard ook aan vanaf de kant. Gelukt! Ze is helemaal blij met haar zwemdiploma. En ik ook: 1 kind klaar. Pfoeh… We vierden het met patatjes  😀

Yes! #zwemdiploma B in de pocket #feest #zwembaddekuil #bodegraven #trotsemama

Een bericht gedeeld door Marguerita (@marstyle78) op

Geen internet

Donderdag wilde ik even knallen qua werk. Ziggo besloot echter anders: een storing die nog tot de volgende dag zou duren. Heel irritant. Ik zette wat teksten klaar in Word en was aan mijn telefoon gekluisterd voor de mail. Helaas kon ik zonder internet niet alles goed opvolgen en ook de andere dingen op mijn lijstje kon ik niet doen. Daarom heb ik wat Ikea shopsels in elkaar gebouwd, de ramen gelapt en even snel wat gedronken met mijn schoonzus die vergeten Ikea bureaustoeltjes voor me had meegenomen. ’s Middags had de jongste zwemles en dan kan ik toch nooit wat doen. ’s Avonds verplicht voor de tv (die deed het wel Netflix niet).

Koffie en zomerfeest

Vrijdag kwam Liesbeth op de koffie (ja, ik drink wat koffie in zo’n week) en ze had een prachtig veldboeket voor me meegenomen. Helemaal mijn smaak en ik geniet er volop van. Ik houd ontzettend van bloemen <3 ’s Middags deden we thee bij oma en daarna vertrokken we naar school voor het jaarlijkse Zomerfeest. Spelletjes en muziek op het plein, maar vooral gezellig en lekker eten. Elke klas gaf een optreden op de drums, dat was ontzettend leuk om te zien. Zelf mocht ik ook nog even meedoen. Het handige vind ik ook dat je een stempelkaart koopt voor je eten en drinken, de kinderen kunnen dus ook prima zelf hun consumpties halen. Zo schattig saampjes in de rij.

Perspakketjes

Qua perspakketjes was het rustig, omdat ik zelf ook weinig heb aangevraagd. Wil mijn lange to-do-lijst een beetje inkorten, vandaar ook de winweek deze week. Het hoopt snel op allemaal, zeker als er spoedjes tussendoor komen. Dat er dingen op mijn oude adres werden bezorg, is ook niet handig. Als het goed is gaat nu de doorstuurservice die ik heb ingekocht bij PostNL zijn werk doen… (Dank voor de tip Linda.) Verhuiskaarten heb ik overigens nog niet besteld.  😳

Jurassic Kingdom

De dochters waren erg teleurgesteld dat mama met opa en haar ooms een film over dinosaurussen in de bioscoop bezocht. Maar ze hoeven niet te treuren want ook voor hen staat er een leuk dino-uitje op de planning deze zomer: we mogen naar Jurassic Kingdom in Schiedam! Deze week kwamen onze kaartjes binnen. Met dertig bewegende dino’s op ware grootte zorgt Jurassic Kingdom van 7 tot en met 29 juli 2018 voor een brullende tentoonstelling voor jong en oud in het Beatrixpark in Schiedam, inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden.

Wat is er te doen in Jurassic Kingdom?
Bezoekers kunnen langs de paden en tussen de bomen van het Beatrixpark in Schiedam de indrukwekkende, levensgrote replica’s van ieders favoriete dinosauriërs ontdekken: van de reusachtige Tyrannosaurus Rex en Triceratops tot vliegende reptielen zoals de Pterosaurus. Bekijk de strijd tussen de Deinonychus en Tenontosaurus, of maak kennis met de zachtaardige, zestien meter lange, Diplodocus. Langs een uitgestippelde route van zo’n zestig minuten (afhankelijk van hoe snel je loopt of rent!) staat een educatief centrum waar ouders en kinderen zich kunnen laten informeren over het leven van de dino’s. Het leerzame deel van de tentoonstelling is geschreven door Dean Lomax, paleontoloog en erkend wetenschapper aan de Universiteit van Manchester. Lomax’ programma voor Jurassic Kingdom is wetenschappelijk onderbouwd, up-to-date en biedt verdieping voor de iets oudere dinofans tijdens een bezoek aan de tentoonstelling.

Locatie : Beatrixpark, Schiedam
Openingstijden : 7 tot en met 29 juli 2018
woensdag t/m zondag van 10:00 – 18:00 uur, laatste entree om 17:00 uur
Tickets : verkrijgbaar hier via de website (dan krijg je korting), je betaalt 13 euro voor volwassenen en 11 euro voor een kinderkaartje

zenner

Zenner

Haarmerk Zenner heeft 2 leuke nieuwe collecties: eentje in knalroze en eentje in pastel. Met de knalroze versie hebben we wat outfitfoto’s gemaakt op verzoek van de meisjes, ze hadden tenslotte leuk online geshopt samen met mama. Binnenkort op de blog.

etos

Etos gift set

Etos stuurde me een toffe giftset toe: Basil & Grapefruit. Hierin fijne spulletjes voor mijn huisje en mijzelf. Ook deze laat ik binnenkort aan jullie zien.

Stoerekindjes

Stuurde me ook iets fijns voor de meisjes deze zomer. Heb dit nog niet gefotografeerd, maar komt goed van pas.

Minder regelmaat?

Dat was mijn week. Het lijkt misschien allemaal heel druk zo bij elkaar, maar ik heb bewust meer rust genomen en ben minder online geweest. Zeker als de meisjes bij me zijn, probeer ik echt tijd met ze door te brengen. De artikelen voor mijn blog moeten dan toch maar even wachten. Er zit daardoor wat minder regelmaat in, zeker omdat het slapen in de avond niet zo soepel verloopt en dat mijn voornaamste werkuren zijn. Het antwoord op de vraag “voor wie doe ik het eigenlijk allemaal?” is toch op de eerste plaats voor mijn kinderen (en mijzelf qua de schoorsteen moet roken). Artikelen verschijnen daarom niet elke dag stipt om 6.30 uur online, al probeer ik het wel. De inhoud moet maar even belangrijker zijn dan het publicatietijdstip. Toch?

Dit weekend zijn we uitgenodigd om met Peppa Big in de modder te gaan stampen. Jij leuke plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Amanda zegt:

    Druk weekje, maar zo te lezen heb je het wel naar je zin gehad!

    1. Marguerita zegt:

      Ja zelfs een dag zonder internet maar het beste van gemaakt, je moet wat. Waren ook leuke dingen verder deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.