Verhuiskaarten, wat ga ik daar nou toch voor kiezen?

Ik ben verhuisd! Net de eerste nachtjes in het nieuwe huis achter de rug. Veel is al netjes en opgeruimd. Één kamertje is volgepropt met dozen die allemaal nog uitgepakt en opgeruimd moeten worden. In het oude huis staan nog wat kleine troepjes. Ik moet even nadenken waar alles zijn plekje gaat krijgen en dan bedenk ik me: oh nee, ik heb mijn nieuwe adres nog helemaal niet gedeeld! Verhuiskaarten moet ik nog uitzoeken en versturen…

Nu kun je natuurlijk tegenwoordig veel digitaal doen. Mijn digitale handtekening in de e-mail bevat al tijden mijn nieuwe adres. Toch vind ik het leuker om echte kaartjes te sturen per post naar familie en vrienden. Een fysiek kaartje nodigt ook meer uit om het andere adres in je adressenboekje te schrijven dan een ‘digitale mededeling’. Ik vind dat toch minder gezellig ook. En zelf vinden mijn dochters en ik het ook altijd leuk om post te krijgen, dus waarom zouden we dan zelf geen kaartjes versturen?

Online verhuiskaarten maken

Op internet zijn genoeg webshops te vinden waar je in een handomdraai zelf je verhuiskaarten in elkaar draait. Met eigen foto en tekst of met voorbedrukte print. Het kost dan vanaf 35 cent per kaartje en ik hoef echt niets duurs te hebben. De postzegels zullen de grootste kostenpost zijn  😆 . Met de kerstkaarten gebruik ik altijd graag een eigen foto, maar dit keer heb ik daar niet zo’n behoefte aan. De reden dat we verhuisd zijn is tenslotte niet zo vrolijk en de meisjes wonen nu op 2 adressen. Ik ga dus gewoon voor een stylish ontwerp dat me aanspreekt.

Housewarming uitnodigingen

Als ik die heb afgetikt en straks een beetje meer gesetteld ben, wil ik iets van een housewarming doen. Waarschijnlijk hak ik dat nog op in meerdere delen ook. Misschien een barbecue in kleine kring met de mensen die me veel geholpen hebben, een gezellige borrel voor mijn blogvriendinnen en mogelijk nog een algemenere housewarming? Ben er nog niet helemaal uit, het zal sowieso in etappes zijn zodat ik de kosten kan spreiden. Zou dus zomaar kunnen dat ik de housewarming ga combineren met mijn ‘ik ben 40 birthday bash’ eind dit jaar. Ook daarvoor kun je een leuke uitnodiging maken, of voor een communie, high tea, pensioen of een gezellige barbecue.

Heb jij bij je laatste verhuizing echte kaartjes gestuurd? Of heb je mensen geappt of gemaild met je nieuwe adres?

De afgebeelde kaarten komen van Kaartenhuis.nl, uitgelichte afbeelding Shutterstock.

 disclaimer
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Kool Family zegt:

    Bij ons is dat al lang geleden, maar hebben toen geen kaartjes gestuurd…

  2. G.T. zegt:

    Wij stuurden kerstkaarten met een los verhuisbriefje er in. Twee vliegen in één klap (postzegel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.