Keek op mijn Week: lekkere dingen kopen, kerst, leesbingo, The Good Wife en rustig aan doen

De laatste keek op mijn week van dit jaar. Halverwege 2017 ben ik met deze rubriek gestart en ook al komt het er bijna nooit van om er tijdens de week mee aan de slag te gaan, ik vind het toch altijd een lekker stukje om te schrijven. Want wat doe je eigenlijk veel in zo’n week! Aan de kijkcijfers te zien, leest het ook nog eens lekker weg dus deze houd ik er zeker in het komende jaar. De zaterdag trok altijd weinig lezers, tot ik hiermee gestart ben. ­čĺí

Het maakt mijn blog natuurlijk ook direct een stuk persoonlijker omdat ik vooral veel reviews, voordeeltips en productgerelateerde nieuwtjes plaats. Nu hebben jullie wat meer gevoel bij de persoon achter de blog. Mijn jaar was er een met hoogtepunten en dieptepunten, dat zal bij jou vast niet anders zijn geweest. We gaan gewoon lekker door en proberen er het beste van te maken.

Kerstochtend, dus vroeg naar beneden want de pakjes lagen te wachten!

Kerstkoor

Zaterdag ging ik grote boodschappen doen met mijn oudste. We liepen de parkeergarage uit en stuitten daar op een kerstkoor waar we even naar geluisterd hebben. Leuk hoor! Daarna flink wat boodschappen ingeslagen en ik kwam er achter dat de Jumbo hun vers = vers garantie heeft gewijzigd. In plaats van een hele tas vol vers bij het ontdekken van beschimmelde producten, krijg je nu 1 artikel gratis. Ook fijn, maar zo’n volle tas vond ik toch altijd een stuk specialer. Dochterlief kreeg van mij geld mee om zelf iets lekkers te kopen bij de bakkerskraam op de markt, terwijl ik in de rij stond voor lekkere loempia’s. Daarna nog even naar de oliebollenkraam en met een volle auto weer naar huis.

kerst boodschappen

Cocoonen

Zondag hoefden we eigenlijk de deur niet uit. Lekker cocoonen binnen, voor de buis en aan de keukentafel. We probeerden de nieuwe boekjes van Denksport Junior. Of eigenlijk ik zat lekker achter de laptop terwijl de meisjes heerlijk bezig waren.

Kerstmis!

Maandag was het eerste kerstdag. Vroeg opstaan dus, want opa had een flinke vracht kerstcadeaus voor de meisjes gebracht en die mochten ze vandaag open maken. Zelf had ik er nog een paar kleine pakjes bijgedaan, want iedereen in ons gezin kon nieuwe sokken gebruiken  :mrgreen: .

Ik werkte aan wat opdrachten voor mijn blog en ’s middags vertrok ik met de meisjes naar mijn ouders. Daar was het helemaal kerst en erg gezellig. Mijn schoonzus had een geweldig kerstboomkapsel bij zichzelf gemaakt, met lichtjes, piek en al en gaat dat volgend jaar bij mij en mijn andere schoonzus doen. Supergrappig! Je zet dan een klein drinkflesje op je hoofd en daar bind je het haar omheen vast en gebruik je heel veel haarlak. Mijn moeder was ook creatief geweest, maar dan in de keuken: allemaal mooie kerstige hapjes kwamen voorbij. Het gourmetten was erg geslaagd en gezellig en de meisjes zijn lang opgebleven.

tandloos
Hoppa, ook hoektand nummer 4 ging er deze week uit. Mevrouw lijkt zo wel erg tandloos!

Kerstdag nummer 2

Dinsdag bleef het nog helemaal kerst. We begonnen met een heerlijk ontbijtje en ’s middags was het de beurt aan papa om met de meisjes op familiebezoek te gaan. Ik deed even snel wat werk en hield toen een marathon op Netflix met The Good Wife. Zit helemaal in de serie en ik heb deze week weer aardig wat afleveringen gezien. Vroeger keek ik vaker overdag tv maar met de meisjes staat er eigenlijk overdag nooit een serie voor mezelf aan. Nu wel dus! Daarna vertrok ik naar mijn ouders waar ik mocht helpen om alle restjes van het gourmetten op te maken. Nou niet gelukt hoor, er was zoveel over. Een heerlijk soepje, veel salade en kleine vleeshapjes. Toen namen we even pauze want ook het ijs moest nog op. Met een volle buik keerde ik huiswaarts waar ik halverwege mijn volgende The Good Wife aflevering was, toen de rest van het gezin thuiskwam. Ze hadden het ontzettend leuk gehad, nou heerlijk daar gaat het tenslotte om.

Naailes bij oma

Woensdag mocht mijn oudste naar oma voor naailessen. Ze hadden een tijdje terug al samen stofjes uitgekozen om een rokje van te maken. Het werden er 2 want het ging vlot en ze hadden er plezier in samen. Erg leuk geworden en de volgende dag wilde ze natuurlijk direct haar favoriete exemplaar aan. Superleuk! De jongste ging vandaag met papa op stap dus ik kon even doorwerken en ’s avonds voor de buis hangen. Bij Happybee shopte ik longsleeves in maat 140 voor erboven, want maatje 128 wordt te klein.

Taart volgens oma’s recept

Donderdag maakten de meisjes samen met papa een lekker taart volgens wijlen hun oma’s recept. Daar hadden ze veel plezier in en hij smaakte heerlijk. Zo’n kant en klare bodem met vruchtjes en gelatine. Nom nom nom!

taart maken

Leesbingo

Dochterlief ging vol aan de bak met haar kerstleesbingo. Eerst nog een beetje met tegenzin, maar toen ik haar Wipneus en Pim in de handen drukte kreeg ze er plezier in. “Lezen is toch leuker dan ik dacht.” En ze deed maar meteen 3 opdrachten van 10 minuten achter elkaar. Mooi! Vorig jaar schreef ik ook al over de leesbingo die ze toen mee kreeg en ook nu ga ik de foto’s weer insturen voor social schools. De opdrachten die ze gedaan heeft: 10 minuten lezen na het eten, met iets op haar hoofd, met een kerstkransje en naast de kerstboom. Als ze met de hele klas genoeg ingekleurde sterren hebben, mogen ze extra buiten spelen na de vakantie.

Nog steeds op standje relax

Vrijdag sliep ik lekker uit en stond ik nog lekker op standje relax. Ik had me voorgenomen om rustig aan te doen deze vakantie. Vooruitwerken is dan ook niet gelukt, ik heb de mailbox ook wat met rust gelaten en dat gaf allemaal niets want er zijn heel veel mensen die deze periode helemaal niet werken. De hoognodige dingen zijn uiteraard wel gedaan. Midden in de sneeuwbui deed ik boodschappen en de meisjes ontdekten allerlei speelgoed in de kast waarvan ze vergeten waren dat ze het hadden gekregen. ’s Avonds speelden we Vier op ’n Rij en Set. Ik wilde eigenlijk met vriendinnetjes een spel testen voor mijn blog, maar ik was zo’n beetje zelf de enige die kon. Daarom het alternatief: spelletjes met de kids. Was ook gezellig en daardoor ook nog even tijd om deze blog af te tikken.

set

Fijn weekend en gezellige jaarwisseling gewenst! Leuke plannen voor komende week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.