Keek op mijn Week: huizenkijkers, Sinterklaas, Sushi als je geen vis lust, sokken, thee en kindgesprekken

Poetsen, poetsen en pepernoten… Nou dat was mijn week, haha. Moet wel zeggen dat het een gekkenhuis is hoor, je huis te koop zetten. Achter elkaar kijkers, dus ook achter elkaar maar blijven opruimen, spullen bij mijn ouders droppen en schoonmaken. Als jullie dit lezen hebben we stel nummer 12 op bezoek (met de makelaar dan, ik ga lekker van de Wifi van m’n ouders gebruik maken) en zo lang is het nog niet op de markt.

spelletje onderuit
Ik deed gezellig een paar potjes Onderuit met mijn kleuter.

Van lotgenoten kreeg ik al tips als ‘met de kinderen boven gaan picknicken als het beneden schoon is’. Goede tip! Wij droppen ze (omdat de kijkers van vandaag al vroeg komen) maar een nachtje op een logeeradres. Dit keer mochten ze een nachtje bij opa en oma slapen. Heeft ook wel iets speciaals natuurlijk, maar ik hoop dat het niet vaak meer nodig is. Vind het behoorlijk stressvol om elke keer je huis spik en span te maken. Had ik van het weekend gezellig de Sinterklaasslingers opgehangen, zijn die nu allemaal weer weg want misschien hebben de kijkers geen kinderen en vinden ze dat storend…

sinterklaas snoepgoed
Lekkers op tafel en klaar voor de intocht op tv.

Intocht Sinterklaas

Zaterdag was de intocht van Sinterklaas. Die keken we lekker op tv en daarna gingen we de optocht op dorp bekijken. Verder een lazy Saturday gehouden en ’s avonds uiteraard de schoentjes gezet.

slabbetje voor noor
Kraamcadeautje voor Noor.

Bonnie Doon sokken

Meestal krijg ik sokken van Sinterklaas, maar dit keer kreeg ik ze van het vrolijke en kleurrijke merk Bonnie Doon. Voor mij! En wat een leukerds ook. Twee paar met vrolijke printjes en nog een wat dikker paar sokken met antislip voor luie zondagen. Heerlijk! Ik heb alle sokken gedragen en ze zitten zo fijn, ben er helemaal blij mee. Als jij nog iets ‘klein maar fijns’ zoekt om de zak voor papa en mama te vullen, moet je echt even neuzen tussen hun leuke printjes. Dochterlief kreeg van Bonnie Doon een fijne zwarte maillot met vrolijke spikkels die heel goed matcht met allerlei setjes uit haar kledingkast. De maillot zat heerlijk, zei ze. Fijne kwaliteit ook. Een echte opvrolijker die ik goed kon gebruiken.  😀

Luie zondag

Zondag waren we allemaal erg moe. De meisjes speelden met hun schoencadeautjes (spelletjespiet was geweest) en het was een lui hangdagje. Gewoon even geen verplichtingen. We haalden onze spullen weer uit de kasten en deden lekker ons eigen ding. Drama hoor, je bent elke keer van alles kwijt na zo’n bezichtiging en geen idee in welke kast of la je het gepropt hebt.

rehab
Onverwachts een vroeg verjaarscadeautje van Rehab gekregen, superlief!

Deprie dagje

Maandag was een rotdag. Ik voelde me ontzettend verdrietig, dus het was moeilijk om met positieve energie aan het werk te gaan. Daarom besloot ik om de volgende dag toch met mijn appgroepje mee uit eten te gaan op dinsdag. Even eruit en aan wat anders denken! Snel vroeg ik mijn moeder of ze voor Noor van Miriam nog een kraamcadeautje kon borduren.

Sushi als je geen vis lust

Dinsdag werkte ik lekker door en reed ik naar mijn ouders voor het genoemde kraamcadeautje (een slabbetje met naam), het dumpen van lege dozen en het meesmokkelen van de zakken van de Sint. ’s Avonds stonden Miriam van MeervanMir en Linda van Mamaliefde voor de deur en reden we door naar Sushi Today in Utrecht voor een meetup met Joyce van Mamakletst en Marije van MrsMama. Nu lust ik dus helemaal geen vis (ik was niet de enige in ons gezelschap gelukkig haha), maar gelukkig hadden ze er heel veel gerechten waar dat niet in zat. Leuk om steeds allemaal kleine hapjes te bestellen en dingen te proeven. Komkommer, dingetjes met kip, loempia’s, asperges, zoete broodjes, zoete aardappel, noodles… Ik kwam niets tekort. En alles met stokjes eten was ook hilarisch 😆 . Na afloop was er nog een toetjesbuffet ook! Het was lekker om er even uit te zijn, even gewoon gezellig met elkaar kletsen en lachen. Bedankt voor de afleiding meiden!

groepsfoto shushi today
Fotocredits: Mamaliefde.nl

Meer bezichtigingen en kindgesprekken

Woensdag stonden er weer 2 bezichtigingen op de agenda. Poetsen en proberen wat werk te doen dus. Toen het huis spik en span was, gingen we snel naar mijn ouders om even een bakkie te doen. Manlief haalde de meisjes en mijn moeder toverde een goed gedekte lunchtafel tevoorschijn. De meisjes aten heel veel boterhammen met hagelslag, omdat oma speciale Minions hageslag had gekocht. Die Minions kwamen er echter maar niet uit. Ook niet na 7 broodjes! Toen hebben opa en oma het hele pak maar in een bak leeggegooid om ze te zoeken voor de meisjes… maar niks hoor. Oma heeft Venz gemaild dat de Minions ontsnapt zijn, ben benieuwd of ze er iets van terug hoort.
Update: ze gaan haar een zakje funnies nasturen… (Ik mag hopen dat dit niet zo zeikerig is als het klinkt, gewoon een nieuw pak hagelslag waar ze wel in zitten is wat klantgerichter 😕 .)

venz hagelslag
Waar zijn die Minions dan???

Toen reden we terug naar school en zagen we de makelaar in onze keuken staan. Spannend hoor! Voor de meisjes waren de kindgesprekken op school erg spannend. Dit jaar zijn ze voor het eerst en vertelden ze samen met de juf hoe het gaat op school, waar ze goed in zijn en wat ze nog graag willen leren. Wat waren ze zenuwachtig. En wat waren wij trots! De jongste wil graag leren lezen, de oudste zou het leuk vinden om de hoofdletters nog sneller te leren. Beiden kregen ze nog mooie pluimen van de juf ook, heerlijk.

zelfgemaakt inpakpapier
Niet heel goed te zien, maar de meisjes maakten zelf inpakpapier vanwege het Sinterklaasjournaal. Gelukkig had ik nog wat niet ingepakte items liggen…

s’Avonds zetten de meisjes hun schoentje met zelfgemaakt inpakpapier erbij voor de Pieten.

zelfgemaakte aftelkalender
Mijn moeder bedacht een ontzettend leuke Sinterklaasaftelkalender. Heel erg mooi gemaakt en die verdient wel een plekje op mijn blog, vind hem zo leuk! Het wijzertje kun je elke dag een stukje verder schuiven. Ze maakte hem op haar borduurmachine.

Productieve donderdag

Donderdag was ik lekker productief! Wat voelt het fijn als je zoveel dingen van je to-do lijst kunt schrappen. Het liep allemaal lekker en toen ik de meisjes uit school ging halen scheen de zon nog ook. Snel thuis wat drinken en toen weer door naar de zwemles, waar ik heel trots naar de vorderingen van mijn dochters keek. ’s Avonds was ik erg moe en ben ik na een uurtje werk lekker Netflix gaan kijken. Even een paar afleveringen The Good Wife en verder niets.

kruidvat zen thee beauty thee

Zen thee en Beauty thee van Kruidvat

Ondertussen dronk ik een lekker kopje Zen thee. Ik ontving deze dag een lief pakketje van Kruidvat met hun nieuwe thee smaken: Zen thee en Beauty thee. Beiden zijn ontzettend lekker! De Zen thee is echt iets voor ’s avonds en ’s ochtends vind ik de Beauty thee heerlijk. En ze kosten maar 0,99 euro! Vinden jullie de verpakkingen ook niet prachtig? Word er zelf blij van. Kleine verwenmomentjes zijn zo fijn.

rehab
Onverwachts een vroeg verjaarscadeautje van Rehab gekregen, superlief!

Ditjes en datjes

Vrijdag kreeg ik er geen vaart in. Alles verliep chaotisch. Ik draaide 4 wassen weg zodat dit opgeruimd zal zijn met de bezichtigingen. (Ga nu nog snel ff een wasje in de droger doen, terwijl ik dit opschrijf 💡 .) De meisjes hadden allebei een partijtje waar ze veel zin in hadden, alle kansen dus voor mama om door te werken maar het kwam niet van de grond. Natuurlijk deed ik wel wat dingetjes, maar ik maakte niet de meters die ik gehoopt had te maken. De meisjes mogen een nachtje bij opa en oma slapen en ik ga de wekker vroeg zetten om morgenochtend op standje turbo eerst het huis verder te poetsen en daarna achter de laptop op te schieten met afgesproken teksten. En de rekening van de makelaar te betalen die vandaag binnenkwam… het zijn wel bedragen…

Productief weekend gewenst allemaal! Ik hoop dat je meer gedaan krijgt dan ik  😉 . Zondag lassen we lekker een filmdagje in.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.