Veel Sinterklaasnieuws!

Hij is weer in het land, de Goedheiligman! Wij keken zaterdag natuurlijk eerst de intocht op televisie om vervolgens bij de Rijn te kijken hoe Sinterklaas en zijn Pieten de boot afstapten in Bodegraven. Dat was dit keer wel heel bijzonder want één van de beste vriendjes van mijn jongste mocht het ‘Kleine Sinterklaasje’ zijn. Een jongetje dat later graag zelf Sinterklaas wil worden. Voor Sinterklaas uit reed hij op zijn pony voorbij.

Ik hoop dat hij ervan heeft genoten om samen met zijn grote held te paard door het dorp te rijden. Hij zag er in ieder geval heel trots uit en had een grote glimlach. Superleuk! Helemaal omdat hij natuurlijk naar ons zwaaide, net als Sinterklaas achter hem. Mijn dochters kregen lekkers van de Pieten en één van hem wilde wel even met ze op de foto. Dankjewel Piet!

“Zijn jullie wel lief geweest dit jaar?” vroeg Piet. “Mama, ik heb snel gezegd dat we echt heel lief zijn geweest hoor, want dat is ook zo!”

Cadeaumachine van Bol

Thuis werd er druk getekend en gekleurd en gewerkt aan verlanglijstjes. Dat deden we op papier, maar ook digitaal. Via Bol.com kun je namelijk met de cadeaumachine heel eenvoudig je verlanglijstje bij elkaar swipen. Sinterklaas zegt bij elk cadeautje iets leuks, zoals “dat zou Sinterklaas zelf ook wel willen hebben”. Ideaal voor papa en mama om daarna rustig op het gemak het lijstje door te nemen.

Via je eigen account kun je het daarna heel makkelijk doorsturen naar andere mensen die iets willen bijdragen aan de zak van Sinterklaas, zoals opa en oma of een favoriete tante (en in ons geval het pr-bureau). Bleef het lijstje op papier beperkt tot 5 items, digitaal is iets leuks op je lijstje zetten geen enkel probleem. Hoppa, de oudste had al snel ruim 90 leuke items aangeklikt. De jongste klikte er in een rap tempo meer dan 100 bij elkaar. Voor je als ouder het lijstje doorstuurt, moet je er daarom wel even kritisch doorheen. Beide dames hadden er bijvoorbeeld ook dingen opgezet die we hier thuis al hebben…  😆

Sinterklaas nieuwsberichten

Als blogger krijg ik dagelijks heel veel persberichten in mijn mailbox met de leukste nieuwtjes van bedrijven. De Sinterklaasberichten heb ik er even uitgelicht, niet allemaal natuurlijk maar deze vond ik wel een vermelding waard.

Sintspiratie van HEMA

Wij kochten vrijdag een diadeempje met mijter en een speelmijter bij de HEMA. Daar nam ik ook kleurplaten mee waarmee de meisjes een goodiebag kunnen winnen. (Als we niet vergeten om ze in te leveren natuurlijk.) Dit jaar heeft HEMA een speciale webpagina vol met Sint tips, weetjes en ideeën om je klaar te stomen voor het Sinterklaasfeest. Denk aan cadeautips en creatieve ideeën voor het inpakken van cadeautjes met onder andere een inspiratievideo, dicht tips en hulp bij het knutselen van surprises.

hema sinterklaas

Goedzak en schoenzetten Albert Heijn

Nu ik het persbericht van de Goedzak van Albert Heijn erbij pak, zie ik dat je tot gisteren een stuk speelgoed kon inleveren bij deze supermarkt voor het goede doel. Arme kinderen ook een leuke Sinterklaas bezorgen. Heel sympathiek, maar ik had alle berichten opgespaard tot na de intocht en lees het dus nu pas. Het goede nieuws is dat je vanaf vandaag wel je kinderen hun schoen kunt laten zetten bij Albert Heijn: van 20 tot en met 29 november. De gevulde schoen kun je ophalen tussen 27 november en 5 december.

goedzak

Twinning shirts van Beebieshop

Twinning – waarbij meerdere gezinsleden dezelfde kleding dragen – is helemaal leuk, vind ik. Van Beebieshop ontving ik een persbericht met Sinterklaas twinning sets: één voor de ouder en één voor het kind. Draag jij deze Hulp Piet-shirts met Sinterklaas?

sint shirts

Ieder kind een dagje Sint

Mijn kinderen kijken al weer uit naar welke cadeaus er straks in de jute zak zitten, maar dat geldt niet voor alle kinderen in Nederland. En daar moeten we wat aan doen, dacht een collectief van creatievelingen. Zodoende bedachten zij ‘Dagje Sinterklaas’. Het collectief wil met dit idee kinderen en volwassenen aanmoedigen om op 1 december 2017 speelgoed een tweede leven te geven. En zo een ander blij te maken. Heb je dus de Goedzak actie van hierboven net als ik gemist? Kijk dan op DagjeSinterklaas hoe je anderen gelukkig kunt maken met speelgoed dat bij jou thuis lag te verstoffen. #dagjesinterklaas
dagjesinterklaas

Minions winactie!

Houden jullie ook zo van die grappige gekke Minions? Hun nieuwste film ‘Verschrikkelijke Ikke 3’ is sinds kort uit op dvd. Mijn dochters hadden hem samen met de buurvrouw al in de bioscoop gezien, maar voor ons was het nieuw. Wel grappig om dan ‘spoilers’ van je kinderen te krijgen tijdens het kijken van de film, over het geitje bijvoorbeeld. De grappen zijn weer hilarisch en de jaren ’80 muziek is één brok jeugdsentiment. Gru ontmoet in deze film de tweelingbroer die hij nooit gekend heeft. Genoeg ingrediënten voor kijkplezier met het alle gezinsleden van 6 jaar en ouder!

Maak kans op deze leuke dvd!

Geef jij graag een supergrappig cadeau op 5 december dat geschikt is voor het hele gezin? Dan wordt het natuurlijk de nieuwste dvd van de Minions! Je kunt die kopen bij Bol.com, maar als je hieronder een leuke reactie achter laat zou je zomaar geluk kunnen hebben. Ik mag 2 lezers blij maken met deze dvd.

De winnaars zijn geworden Nelly en Anita te Gussinklo. Van harte ik ga jullie mailen!

Is het bij jou thuis ook even alleen maar Sinterklaas dat de klok zwaait?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marian zegt:

  Als het niet te laat is loot ik graag mee!

 2. Karin zegt:

  Spannend, wie weet een extra cadeautje in de zak…

 3. Karin zegt:

  Spannend, wie weet een extra cadeautje in de zak 🙂

 4. Nelly zegt:

  Ik loot graag mee.

 5. anica aarts zegt:

  ik heb een bonusdochter van 9 die een mege grote minion knuffel heeft en haar zusje van anderhalf ( mijn dochter ) moet elke ochtend met banana ( minion) knuffelen.
  voor de bios vinden we haar nog te jong maar wat lijkt het ons leuk om samen met mijn dochter naar banana ( minions) te kijken

 6. Els Black-Stoker zegt:

  Hier zijn we ook helemaal in de ban van Sinterklaas. En ook zijn we alle 4 dol op de minions, ik doe dus heel graag mee!

 7. Dhini zegt:

  Wat leuk nieuws over Sinterklaas en leuk winactie ook. Ik sla deze winactie over. Ik gun andere deelnemers. Succes

 8. Miekske Dingens zegt:

  Wat een leuke ideetjes! <3 Graag een kansje op de DVD voor ons gezinnetje! <3

 9. Majonne Twigt zegt:

  Hier wel aan de goedzak mee gedaan. Reactie van mijn kleuter “maar sinterklaas komt toch bij iedereen, dan heeft dat kindje toch ook speelgoed”. Maar uiteindelijk na wat meer uitleg stond ze toch wat speelgoed af. Al blijft ze het raar vinden , kinderen zonder speelgoed en dat is het ook.
  En ondanks dat wij het goed hebben gun ik mijn man en dochters toch deze superleuke dvd.

 10. Corinne de Graaf zegt:

  Lijkt mij weer een leuke film voor de kids!

 11. Marlon zegt:

  Leuk! Heerlijke film om met zn allen mee te chillen zaterdag na weer een vroege voetbalwedstrijd van mijn zoontje ?

 12. Marlon zegt:

  Oh super leuk voor een lekkere zaterdagmiddag bankhangen na de voetbal van mijn zoontje… die is 7 dus altijd vroeg eruit zaterdag om te spelen ? we gaan duimen!

 13. Anita te Gussinklo zegt:

  Grappig die cadeaumachine van Sinterklaas.
  Graag loot ik mee naar de dvd want dat is altijd een leuk cadeau.

 14. Yvonne Koop zegt:

  Ikke, ikke, ikke riep jongste toen ik vroeg wie de dvd van Verschrikkelijke Ikke 3 wil winnen. Andere films zijn ook nog steeds tranentrekkers (van het lachen dan), dus deze vast ook!

 15. Andy E zegt:

  Oh Verschrikkelijke ikke, een echte familiefilm waar heel ons gezin blij mee zou zijn. Samen onder een dekentje naar deze grappige film kijken, ja dat zien we wel zitten. Ik doe dus graag mee.

 16. Marian B zegt:

  Nog niet gezien! Altijd leuk we doen dus weer mee.

 17. Chantal zegt:

  Wat zou mijn zoontje van 3 uit zijn dak gaan als hij dit van sinterklaas krijgt! Hij is dol op de minions. Zijn onesie van de minions wil hij het liefst de hele dag en elke dag aan? duimen? Misschien maken we een kansje ?

 18. Patricia Bouthisma zegt:

  Onze kinderen (en hun mama’s ) zijn dol op de minions. We maken dus graag kans.

 19. Anna zegt:

  Jaaaaa we love it!!

  Facebook: An Na

 20. rewana zegt:

  Kijk daar zouden wij ook ondersteboven van zijn;) minions zijn en blijven leuk, ik doe mee hoor;)))

 21. Patricia Bouthisma zegt:

  Onze kinderen (en hun mama’s ) zijn dol op de minions, dus wees maken graag kans.

 22. Natalie zegt:

  Super leuk, die sinterklaas tijd! Mijn dochters willen het liefste iedere dag hun schoentje zetten (maar die vlieger gaat niet op 😉 ) Verschrikkelijke ikke is hier favoriet, dus ik weet zeker dat ik ze hier heel blij mee maak.

  Fijne Sinterklaas tijd!
  Groetjes Natalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.