Naar het automuseum want: Cars 3 in de bioscoop!

Vanaf 12 juli aanstaande is Cars 3 te zien in de Nederlandse bioscopen. Nog een paar nachtjes slapen dus voor de fans! Namens Marstyle mocht ik met mijn kinderen als een van de eersten de nieuwe film bekijken. Vooraf gingen we naar het Louwman Museum om Cars auto’s te spotten en dat was geen makkelijke opgave tussen honderden auto’s.

Gastblog door Nathalie Mulckhuijse van Volgmama

cars 3 louwman museum
Nieuwe Cars shirtjes gescoord bij de Action!

Mijn zoontjes keken al erg uit naar de nieuwste Cars film. Deze stond al op ons verlanglijstje dus hoe cool was dat toen we hoorden dat wij erheen mochten! Bij de Action scoorde ik voor mijn jongste twee kinderen een Cars shirtje met Bliksem McQeen voor maar € 3,49 per stuk. De voorpret kon wat ons betreft beginnen. Voor mijn dochter trok ik een leuke wijde rok uit de kast met veel tule, een bolero en een legging erbij. Het stond echt superleuk! Cars is niet alleen voor jongens hoor 😉

Zoek de auto… in het Louwman Museum

Wij gingen met het openbaar vervoer richting Den Haag naar het Louwman Museum waar we werden verwacht. Op het centraal station namen we de bus die op loopafstand voor het museum stopte. We waren op tijd en de kinderen kregen bij binnenkomst een blad waar verschillende Cars auto’s op afgebeeld waren. Het was de bedoeling om de Cars auto’s te zoeken en ik kan je vertellen dat het niet zo makkelijk was als dat we dachten. Het waren auto’s uit de museumcollectie vermomd als Cars auto’s. Toen we de eerste zagen wilden de kinderen meteen met de auto op de foto. We hebben niet alle Cars auto’s gevonden maar tijdens de lunch hoorden we van de pr dame dat er een paar Cars auto’s weg waren gereden. Het was in ieder geval een leuke bezigheid voor de kids.

In het Louwman Museum in Den Haag kijk je je ogen uit. In dit museum staan hele oude auto’s, koetsen en auto’s met de nieuwste technieken van allerlei merken. Mijn zoon vond het grappig om een auto te zien die in zijn geboortejaar is gebouwd. Dit was een stoere paarse auto en daar wilde hij ook mee op de foto. Het museum is groot en ruim opgezet en kinderwagen en rolstoelvriendelijk. Bijzonder voor de kinderen om te zien waren ook de blikken speelgoedauto’s en loopauto’s van vroeger. Aan het eind van de route kom je door een soort dorpje en kun je een hapje eten of iets drinken in het restaurant. Wij vinden het museum zo leuk dat we zeker nog een keer terugkomen.

Cars 3 première

In de middag werden we om een bepaald tijdstip buiten verwacht waar een bus ons naar Pathé Spui zou brengen. Het leek wel een schoolreisje. We werden geteld en de bus kon vertrekken. Dochterlief vond het iets minder leuk in de bus omdat ze een gordel om moest maar gelukkig was het maar een klein stukje. In de bioscoop kregen we popcorn en drinken. Met een zitverhoger voor de jongste mochten we zelf een plekje uitzoeken in de zaal. Na een welkomstwoord kon de film beginnen.

De film

Door een nieuwe generatie razendsnelle racers komt de legendarische carrière van Bliksem McQueen onverwachts tot een einde. Verslagen is hij, maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport. Bij de nieuwe generatie racers draait alles op statistieken en cijfers. Even lijkt Bliksem de moed op te geven maar met Cruz Ramirez als trainer en hulp uit andere hoeken gaat Bliksem zijn best doen voor de Piston Cup.

Wij vonden de film erg modern, passend bij deze generatie, spannend en erg leuk! Mijn zoontjes hebben de hele film gevolgd, dochterlief viel halverwege de film in slaap maar dat heeft waarschijnlijk meer te maken met het feit dat ze in de nacht ervoor een paar keer wakker is geworden. Wat ze heeft gezien vond ze leuk en ze zat op het puntje van haar stoel en mee te klappen. Het einde was erg verrassend voor iedereen. Ik ga er verder niet teveel over verklappen. Dit is de Disney film die je deze zomer niet mag missen!

Na afloop kregen we een Cars-ijsje en een leuke Cars goodiebag. Op de terugweg vermaakten de jongens zich met een stripverhaal uit de goodiebag en een leuke filmposter hang inmiddels aan de muur bij mijn jongste zoon in zijn slaapkamer.

Wat een leuk verslag Nathalie! Klinkt als een topevent voor jongens, hoewel jouw kleine meid het ook leuk vond. Wij willen Cars zeker gaan bekijken als hij uit is op dvd.

Ga jij Cars 3 in de bioscoop bekijken? En ben je al eens in het Louwman Museum geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.