Keek op mijn week: jarige jet, stofzuiger testen, plofkraak en shoppen

Fijne zaterdag weer iedereen! Als jullie het leuk vinden, neem ik je graag weer mee door mijn week. Ik vierde onder meer mijn 6-jarig jubileum als moeder… *slik* oftewel ik had een jarig kindje. Dan denk je toch altijd weer even terug aan je bevalling…

Zaterdag had mijn lieve mopje last van zenuwen. Haar buikje deed pijn, daarom ging ze niet naar scouting. Gelukkig deed het kroelen met papa haar goed en ging ze die middag wel met mij en haar zusje mee naar het kinderfeestje van Skechers bij Dans Dansen in Amsterdam.

onderwater taart
Blij met haar onderwatertaart 🙂

Zondag startten we rustig de dag op met cadeautjes op bed. Rond een uurtje of 6 kroop er al iemand bij ons onder een “papa, mama: ik ben jarig”. De onderwatertaart werd gehaald bij mijn schoonzus van Tea Cake en we maakten alles op ons gemak in orde. Deze verjaardag gaan we echt koesteren, want het was zulk stralend weer dat we buiten konden zitten. Heerlijk! Dochterlief was helemaal jarig en heeft genoten van haar dag.

Maandag hadden de meisjes speelafspraakjes en ging ik naar de sportschool. Uiteraard werd er ook al met enkele van de cadeaus gespeeld. Voor mij werd er een mooi reviewproduct bezorgd waar ik ontzettend blij mee ben: een zakloze stofzuiger van Sauber! Gelukkig hoefde ik nu geen nieuwe stofzuiger te kopen. Normaal vind ik stofzuigen niet de leukste klus, maar een nieuw product proberen én reviewen maakt mij altijd enthousiast!

Dinsdag bezocht ik de Intertoys waar een cadeaubox klaarstond voor een nichtje dat komend weekend 5 wordt. Erg handig, je bent een stuk sneller klaar met kiezen op die manier. Ik kocht er ook een LOL Suprise voor mijn jongste, vanwege de groentebingo. Haar grote zus krijgt een mooi weetjes-stripboek als de kaart vol is, en kleine zus wilde alleen heel graag een knuffel van mama. Bescheiden en lief, maar omdat ze helemaal weg is van de LOL Surprise popjes krijgt er ze er eentje bij.

lol surprise

My first vlog

Verder maakte ik mijn eerste eigen vlogje door de Sauber stofzuiger te unboxen. Daarna heb ik hem uiteraard getest, zodat ik er over kan schrijven. Ik ben nog niet klaar met testen, de vloerbedekking op de trap moet nog en de ultieme test is de binnenkant van mijn auto.

Woensdag was de kleine mop echt jarig en mocht ze trakteren op school. Hier had ze erg naar uitgekeken. Ik hielp in groep 1 met de spelletjesochtend, ging stemmen en deed wat boodschappen.


’s Middags door naar zwemles waar de kleedkamer voor de zoveelste keer werd gesaboteerd door diplomazwemmers die daar helemaal niet horen te zitten. Gevolg: geen plek om mijn bibberende meisjes fatsoenlijk af te kunnen drogen. Wederom geklaagd bij het zwembad dus. Ik word er helemaal gek van, ik betaal me scheel aan zwemlessen en elke week is het wel diplomazwemmen en kunnen we niet eens de teentjes van de kinderen fatsoenlijk afdrogen omdat diplomazwemmers het niet nodig vinden in de hun toegewezen kleedkamer plaats te nemen. De aso in kwestie had nog een grote mond ook en bleef expres zitten, terwijl ze zag dat ik daar met 2 kleine bibberende dametjes stond en we niet bij onze kleding konden. Aangezien één van mijn dochters voetwratjes heeft, baal ik daar flink van. Houd je verdorie gewoon aan de instructies, naar mens! 👿

Gelukkig was het nog stralend weer en konden we even rustig in het zonnetje op de loungebank tot onszelf komen thuis. De buurvrouw kwam nog even op verjaarsvisite en de meisjes hebben het knikkeren en hun stoepkrijt weer ontdekt.

Donderdag moest ik me melden bij het UWV. Best heel spannend, want ik wilde vragen of ik mijn blog mag registreren bij de Kamer van Koophandel. Dat mag helaas niet. Ik krijg nu een onderzoeksperiode om te kijken of ik mij toch als ZZP-er ga vestigen of verder ga solliciteren naar een baan in loondienst. Mijn hart zegt ZZP-en, mijn vaste woonlasten en mijn man zeggen loondienst. Pffff… lastig, lastig. Aan de ene kant weet ik dat ik het kan, aan de andere kant is het allemaal doodeng met een hypotheek en kinderen…

#loedermoeder als ik ben, vergat ik de speelgoedmiddag van de kleuterklas en was het brood bijna op. Gelukkig had ik nog koude pannenkoeken in de koelkast liggen voor in de broodtrommels van de meisjes. Met een flink stuk komkommer ter compensatie… en een paaseitje 😉

Uit school mocht de oudste met papa mee naar de dierenwinkel, waar onze oppas momenteel stage blijkt te lopen. Leuk! Daar zocht ze 10 kleine visjes uit voor in het aquarium dat er op haar verjaardag ineens stond. Ze is helemaal blij met haar huisdieren. ’s Avonds zagen we er eentje poepen! Hihi.

Ondertussen speelden kleine zus en ik in het zonnetje een potje Onderuit. Die tandwieltjes hebben toch iets bijzonders en daarom vindt ze dit een geweldig spel. Komt nog bij mijn ouders van zolder vandaan, maar is tijdloos.

Vrijdag begon een beetje raar met een sms op de familie app dat er een plofkraak was geweest. En inderdaad… toen we naar school reden waren er hele straten, de parkeerplaats en eigenlijk onze normale route afgesloten. De explosieven opruimingsdienst deed een nacontrole en het hele winkelcentrum was dicht. Overal politie en andere hulpdiensten. Bizar! Vooral vervelend voor de winkeliers natuurlijk, er zitten daar 3 scholen en heel veel moeders doen hun boodschappen zodra de kinderen zijn weggebracht. Dat kon nu niet. De Primera kan wegens instortingsgevaar zelfs even helemaal niet open…

Kleding shoppen voor mijzelf!

Ik wilde toch op dorp even shoppen in de fashion outlet van Pull of Polo waarvan ik deze week een flyer in de bus vond. Hele hoge kortingen op merkkleding is altijd fijn. Dit keer besloot ik puur voor mijzelf te shoppen, maar ik kon het niet laten om toch een paar dingen voor mijn man mee te nemen. De prijzen waren erg aantrekkelijk!

Voor vertrek keek ik eerst nog een paar video’s van de Soulstyling Club. Ik wilde goed in mijn hoofd hebben wat ik nodig heb: tops! Die over de buik heen vallen wel te verstaan. Eenmaal daar vond ik allemaal geweldige items waaronder een paar jurkjes, waarmee ik naar de kassa liep. Toen bedacht ik me! De stem van Liesbeth klonk in mijn hoofd: “Eerst passen!” Heel streng zei ze het, dus ik sprong snel een leeg pashokje in. Dat was verstandig. In de jurkjes leek ik erg dik en zag ik er heel vierkant uit. Bij elk item dat ik paste hoorde ik de stem van Karin van de Soulstyling Club: “Wat doet dit kledingstuk voor je? Hoe kun je dit combineren?” Het eerste dat ik aantrok was een geweldige zwarte kokerrok die heerlijk zit. Helemaal blij werd ik van deze mooie basic de tops die ik ook had stonden er alleen niet bij. Ik wilde ze terughangen, maar besloot de tops nog even te matchen met de spijkerbroek die ik aanhad en dat stond bij één ervan wel ontzettend leuk! Gelukkig, want hier kwam ik voor: tops! Uiteindelijk heb ik een rok, een broek en 2 shirts met lange mouwen gekocht en daarvoor was ik 32,50 kwijt. Is dat netjes of is dat netjes?

Perspakketjes

Verder werden er deze week allerlei perspakketjes bezorgd voor mijn blog. Ik ben echt streng voor mezelf, dat ik niet teveel mag aanvragen maar dan nog blijven er gewoon té leuke dingen op de markt komen.

Maar ik kreeg ook spontaan iets toegestuurd, dat gebeurt me niet vaak! Pokon vond het leuk dat ik hun bericht had meegenomen in mijn tuininspiratie artikel en stuurde iets toe om met de kinderen in de moestuin aan de slag te gaan.

Leuk pakketje van Pokon.

Één pakket daar moet ik nog even vanaf blijven: een grote doos vol producten van TerraSana voor het Mama Bloggers West weekend eind maart. En het verwachte pakket met ingrediënten van Yakso dat ik morgen mee moet nemen naar het Meet the Lifestyle Bloggers weekend arriveerde helaas niet… Hopelijk komt het morgenochtend alsnog, maar ik heb er nu niet de benodigde boodschappen bij kunnen halen. #wordikzenuwachtigvan

Dus een spannend weekend voor de boeg: naar Limburg met allemaal meiden die ik nog niet ken…

Ik heb veel gedaan deze week, maar er ook voor gekozen om af en toe even te chillen in het zonnetje nu dat kon. Betekent wel dat ik heel veel dingen ook niet gedaan heb, die ik eigenlijk wel hoopte af te krijgen. Blijft een spagaat he?

Hoe was jouw week? En ga je iets leuks doen dit weekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Tamara TS zegt:

    Nog van harte gefeliciteerd! ???

  2. Liesbeth zegt:

    Hihihihihi! Goed dat je de kleding gepast hebt! Een heel fijn weekend! Leuke weekblog weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.