Marstyle’s 5 leuke dingen in december: goodiebag, brief van mijn dochter, haarfrutsels, spelletje en swap inboxing

De reacties op mijn vorige ‘5 leuke dingen’ bericht, waren leuk dus ik doe het gewoon nog een keer! Met weer 5 andere leuke dingen natuurlijk. Uiteraard zijn er veel meer dingen waar ik blij van word en dankbaar voor ben, maar deze wil ik graag met jullie delen. Lees je mee?

1 Ik kreeg een goodiebag!

Cadeautjes en verrassingen, ik ben er gek op. Dat weet Fleur van Mama’s Liefste ook en na het Strala Yoga event waar ik zelf helaas niet bij kon zijn wegens drukte, nam ze een goodiebag voor me mee. Tijdens het T.Rex event werd deze overhandigd aan Esther die daar voor mij verslag van deed. Om vervolgens bij mij thuisbezorgd te worden, helemaal leuk! Jullie zien het, ik ben echt aan het minderen met de events en dan zijn dit soort cadeautjes toch extra leuk hoor. Kijk je mee wat er allemaal in zat?

 • Magazine Happy Body, een speciale uitgave van Happinez. Leuk leesvoer dus!
 • 2 soorten Alpro amandelmelk, mijn man wil deze heel graag testen.
 • Omega 3 pillen van Testa, slikte ik tijdens de zwangerschappen.
 • Body wash en body milk van het merk John Masters: nice!
 • Een zeewier lijnzaad cracker van Biobites, gaan we proberen, klinkt heel apart.
 • De verpakking van Yoni zag er uit als die van een parfummonstertje, maar bij nadere inspectie gaat het om een tampon! Whahahaha! Leuk bedacht!
 • Yum Earth snoepjes van Better Candy, na de Sinterklaasperiode gaan we die proeven 😉
 • Speciale thee voor vrouwen van Yogi Tea, ik ben heel benieuwd wel een mooi doosje.
 • Het leuke tasje met de uitspraak “Life is your main event” komt van Squash & Wellness.

Dankjewel Esther en Fleur en natuurlijk de organisatie van het Strala Yoga Event voor deze leuke tas! Echt een blijmaker dit 😀

2 Brieven van mijn dochter <3

Op mijn verjaardag kreeg ik een hele stapel mooie tekeningen en brieven van mijn oudste dochter van 5. De mooiste brief wil ik graag met jullie delen:

brief van mijn dochter

Ik vertaal het even voor jullie, ze schrijft:

“Lieve mama, ik hou van jou. Kus. Je bent zooooo van jou en je bent ook zo lief. Ik vind dat je zo lekker kroelt, mama. Je draagt altijd ook zo mooie jurken mama. Liefs <haar naam> Kuuuuusss!!!”

Nou *smelt*, wat een lieve en lange brief. Dit was echt wel mijn mooiste verjaarscadeau ever denk ik. Dan heeft ze er ook nog de aarde (en Mars, de maan en de zon) bijgetekend met voor de duidelijkheid wat namen van continenten en natuurlijk Nederland.

3 Winter Dreams van Zenner

Kleine winterprinsesjes ga ik van mijn dochters maken met de glinsterende haarfrutsels die we van Zenner kregen toegestuurd. Paars is de trendkleur die wordt gebruikt in deze Winter Dreams lijn en ik vind het prachtig. Het glitterkabelelastiek is speciaal bedoeld om knotjes mee vast te zetten, las ik in het persbericht. Met knotten ben ik nog niet zo handig, maar ik ga eens oefenen. Vind jij deze bloemetjes en vlindertjes ook zo leuk? Te koop bij de drogist met prijzen die variëren van 2,99 euro tot 5,99 euro. Net als ik op zoek naar tips om leuke kinderkapsels te maken? Op de website van Zenner staan diverse how-to filmpjes.

zenner winter dreams

4 Spelletjes als digitale detox?

Onverwachts zat er een dikke envelop door de brievenbus. Mens Erger Je Niet van fabrikant Jumbo. Het grote-mensen-vervolg op Huisje-boompje-beestje dat mijn dochters graag spelen. Nu nog nieuw in de doos, ze zijn nog helemaal druk met hun Sinterklaascadeautjes. Als het straks kerstvakantie is, komt deze goed van pas. Met dit spelletje daagt Jumbo ons uit om net als BN-er Tanja Jess een digitale detox te doen. Omdat veel jongeren kampen met slaapproblemen en gameverslavingen, wilde Tanja Jess samen met sponsor Jumbo aandacht vragen voor de hoeveelheid schermtijd.

Op haar YouTube-kanaal kun je de vlog ‘een week zonder schermen’ bekijken. Heb ik zelf nog niet gedaan overigens, maar hij staat op mijn lijstje (daarom even ingesloten in deze blog). Zelf probeer ik ook wat te minderen met mijn schermtijd, omdat ik in de aanloop naar Sinterklaas een veel te lange to-do-lijst had voor mijn blog. Dat trachtte ik op te vangen met 2 blogs per dag, wat lastig was omdat ik bepaalde reviews ook moest doorplaatsen op De Mama Company – wederom een tijdrovende klus. Maar goed, mijn efforts hebben effect gehad. Net als de hulptroepen in de vorm van gastbloggers. De to-write-lijst is van 30 teruggebracht naar iets meer dan 20, waarvan een aantal events die nog moeten plaatsvinden.

Een complete detox van een week of zelfs 24 uur vind ik lastig, omdat ik nog niet echt vooruit heb kunnen werken. Hopelijk lukt dat wel voor de kerstvakantie, omdat ik dan allerlei offline plannen heb :-). Maar af en toe even bewust een paar uur zonder schermen was erg fijn. Lekker spelletjes doen, lego-en, Knexen en knutselen met mijn meisjes was heerlijk. Dankjewel Jumbo voor dit gezellige spelletje én voor een stukje bewustzijn! (Misschien nog een fijne leestip: mijn artikel over welke regels je als ouder kunt hanteren voor online zijn.)

5 Inboxen van de kerstswap

Dit jaar doe ik voor het eerst mee aan de Kerstswap van mamabloggers. Ik heb in de zomer van 2015 al eens meegedaan aan zo’n swap en dat was erg leuk. Je koopt voor 15 euro aan cadeautjes voor je lootje, op basis van haar blog en haar wensen. Het moeten er minimaal 5 zijn en je mag het aanvullen tot een echt kerstpakket met spulletjes uit je eigen huis en perspakketjes. Het is wel zaak dat alles er feestelijk uitziet en je het dus leuk inpakt. Als werkloze krijg ik dit jaar verder niets, dus ik deed graag mee. Mijn lootje gaf al aan dat ze het pakket vandaag ontvangen heeft en niet kan wachten om het te unboxen zoals dat heet. Bij deze alvast een sneakpeek van de inboxing, ik heb er gezellige confetti overheen gestrooid maar dat zien jullie later wel 😆 mag ook niet teveel verklappen. Wel kan ik zeggen dat ik er ontzettend veel plezier in had om leuke dingen te shoppen en alles mooi in te pakken, een blijmakertje dus  😀  Ik heb mijn doos nog niet binnen, maar dat geeft niet want we mogen pas op 16 december gaan uitpakken. Op 18 december om 6 uur ’s avonds zet iedereen die unboxing blog dan online. Super spannend!

Lezersvraag

Ik kreeg verder nog een lezersvraag (lief van je Bodil) of de film leuk was, omdat ik in mijn vorige 5x leuk vertelde vrijkaartjes gewonnen te hebben voor een Sinterklaasfilm. Dat zal ik aan mijn overbuurvrouw en haar dochtertje moeten vragen, zij heeft de kaartjes gekregen na een snelle rondvraag op Facebook bij wie ik ze door de bus kon doen. Mijn jongste dochter was sinds vorige week woensdag ziek en in combinatie met een druk Sinterklaasweekend vond ik het te veel om ook nog naar de bioscoop te gaan. Het goede nieuws is dat ze maandag weer voldoende opgeknapt was om naar school te gaan en het Sinterklaasbezoek daar mee te maken.

Maar ze komen niets tekort hoor. Hier de blije snoetjes tijdens onze Pakjesochtend. De meisjes waren vooral verguld van die mooie ringen in die piepkleine doosjes van Kaya Sieraden waar ik hier over schreef. Ik heb overigens geen foto met alle cadeaus gemaakt, ik houd erg van over de top gaan met Sinterklaas en spaar het hele jaar door cadeautjes bij elkaar. Op mijn blog hebben jullie al wat dingen voorbij zien komen die in de zak zaten.

Hadden jullie nog een meevallertje of iets anders leuks de afgelopen tijd?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Volgmama zegt:

  Aaah ik heb ook zo zin in de kerstswap. Ga vandaag eens kijken of die in mijn postbus ligt 🙂

 2. Ghege die tampon! En wat een supercute briefje.

 3. Dhini zegt:

  Wat leuk allemaal! Lief dat je nog goodiebag krijgt.
  Ik ben benieuwd naar kerstswap

 4. Fleur zegt:

  Graag gedaan! Jammer dat je niet bij de Yoga middag kon zijn, maar blij dat de goodiebag goed aangekomen is

  1. Marguerita78 zegt:

   Helemaal leuk Fleur en je kunt ook niet overal bij zijn, dus dit was toch een heel leuk cadeautje 🙂

 5. MetMirjam zegt:

  Dat zijn zeker leuke dingen!! Vooral nummer 5 😉
  De brief van je dochter is echt super inderdaad – wat knap!!

 6. Ik kreeg een paar weken geleden een kerstdoos van de Albert Heijn. Dat was ook een leuke verrassing.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat is zeker leuk!

 7. Marieke zegt:

  Wow die brief van je dochter zeg … en ze is 5 jaar? Superknap!
  En heel lief natuurlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.