Rumba Rups, een muzikaal spelletje

Hoor je de muziek al? Rumba Rups heeft zijn dansschoenen aan en swingt er op los. Geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 4 jaar. Ik heb dit nieuwe spel van fabrikant Goliath ontvangen om uit te proberen met mijn dochters. De grote vraag is natuurlijk wat vonden de meisjes van 4 en 5 jaar hiervan?

rumba rupsLaat ik eerlijk zijn, de eerste keer spelen resulteerde voor mijn jongste dochter van 4 direct in een huilbui. Lange schooldag gehad en dit spelletje is best lastig en ietsiepietsie spannend wanneer je het voor de eerste keer speelt. Gelukkig was dat alleen de eerste keer. Een paar dagen later had ze een vriendje te spelen en haalden de kleutertjes samen dit spel uit de kast. Op verzoek van het vriendje weliswaar, want hij heeft dit spelletje zelf ook. De regels zijn simpel en ze hebben Rumba Rups zelf in elkaar gezet om te kunnen spelen. Dit keer werd er niet gehuild om vallende knikkers, maar gelachen! Haha, grappig, rollen ze alweer weg!

rumba rups

Hoe gaat Rumba Rups?

Als Rumba Rups aan gaat, maakt hij muziek en begint hij te dansen. Zijn armen bewegen dan op en neer en af en toe draait hij zich plotseling om. Juist dát moment is het gevaarlijkst! Je wint de race namelijk door alle balletjes van jouw kleur in zijn handjes tot bovenaan te leggen. Zónder dat ze door de slingerende dansbewegingen uit zijn handen vallen. Dat vraagt dus wat van de motoriek, want het is best lastig en balletjes die er wel goed op liggen worden er met het draaien zo weer vanaf geslingerd. Het zijn overigens vrij kleine balletjes dus zorg dat er geen kleine kinderen of andere balletjes-in-de-mond-stoppers in de buurt zijn. Op de grond spelen is het handigst, anders rollen de balletjes steeds van tafel. Spannend, maar eenvoudig en met een gezellig deuntje dus.

rumba rups spelen

Wat zit er in de doos?

Het actiespel bestaat uit een Rumba Rups, een standaard, 36 gekleurde balletjes en een stickervel. Deze stickers zijn de oogjes en gekleurde strikjes die je er voor het eerste gebruik op moet plakken. Wat nog ontbreekt zijn de 3 AA batterijen en een kleine schroevendraaier die je nodig hebt voordat je kunt spelen. Rumba Rups is geschikt voor twee tot vier spelers vanaf vier jaar en heeft een adviesprijs van 24,99 euro. Zoals bleek tijdens onze test, kunnen ook 4-jarigen dit spel heel goed zelf uit de doos halen en in elkaar zetten.

rumba rups batterij

Wat vinden wij van Rumba Rups?

Ik vind het muziekje wel gezellig en het is een snel spelletje. Met 10 minuten ben je wel klaar. Omdat ik zelf genoeg andere dingen te doen heb (bloggen, huishouden, koken… vul maar in), ben ik een groot voorstander van spelletjes die de kinderen zelf, zonder hulp kunnen spelen. Tijdens ons eerste spelletje (toen deed ik uiteraard zelf ook mee) was ik dan ook teleurgesteld dat de kleinste muppet moest huilen toen haar balletjes op de grond vielen. Grote zus vond het wel meteen erg leuk. Ik haalde opgelucht adem toen de kleinste op verzoek van haar vriendje toch dit ik-vind-het-een-stom-spel uit de kast haalde, en was nog opgeluchter toen ze dit keer niet boos werd op de gevallen balletjes maar er samen met haar vriendje lol in had. Een leuk snel spelletje dus, maar je moet er wel tegen kunnen als de balletjes vallen…

rumba rups balletjes

Hebben jullie Rumba Rups al eens gespeeld?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Dhini zegt:

    wat grappig speelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.