Blij dat ik toch gegaan ben!

Eigenlijk had ik niet zo’n zin. Manlief gaat sowieso nooit mee, maar ik ga ieder jaar. Want ‘het is zo leuk voor de kinderen’. En altijd stiekem toch ook wel heel gezellig, omdat we met bekenden op een vaste stek staan. Maar ja… tegen bedtijd he?

Afijn. We gingen toch. Anders is het zo sneu morgen op school. Waar ik het over heb? De jaarlijkse optocht door ons dorp! Muziek, herrie, heel veel mensen, heel veel bekenden, hier en daar klasgenootjes… Lekkere hapjes die worden uitgedeeld, ballonnen, kleine cadeautjes en allemaal flyers!

Klaar voor de optocht! Wanneer begint het nu?
Klaar voor de optocht! Wanneer begint het nu?

En ik ben blij dat ik toch gegaan ben. De dames hadden een heel gezellige meetup met hun neefjes. En ze hadden er zin in! Ze stonden al te dansen en met hun armen te zwaaien voordat de optocht ook maar begonnen was, want ze hoorden muziek. Het was erg schattig.

Nog geen praalwagen te zien, maar er werd druk gedanst!
Nog geen praalwagen te zien, maar er werd druk gedanst!

Mijn oudste is ook duidelijk een stuk groter geworden dan vorig jaar. Heel actief was ze folders aan het aanpakken en handen aan het uitsteken om vooral geen prullaria te missen… Van wie zou ze dat toch hebben? Kuch.

Ze was erg succesvol en liet haar neefjes en kleine zus even goed zien hoe je dat doet. Werden die in het begin nog wel eens overgeslagen, later kregen ze er meer handigheid in.

Ballonnen aan de wagen, tas vol troepjes.
Ballonnen aan de wagen, tas vol troepjes.

Kortom, we hadden dikke pret en kwamen met een tas vol meuk weer thuis 🙂 Hoewel, ik heb chocola gespot en handige drinkflessen… En misschien staan er leuke aanbiedingen in die foldertjes? Morgen heb ik wat te doen.

De score...
De score…

De jaarmarkt en kermis bewaren we voor zaterdag, omdat er morgen al een ziekenhuiscontrole voor de jongste op de planning staat. Weet nog niet of ik er zin in heb, maar de meiden wel en dan wordt het zeker leuk! Toch?

Neem jij je kinderen mee naar optochten? Of sla je liever over?

optocht

Afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Tamara TS zegt:

  Wat leuk! Wij gaan met de buren en al hun kinderen naar de carnavalsoptochten hier in Limburg. Muziek en veel te zien, altijd tof!

 2. Cindy - levenalsmama.nl zegt:

  Fijn dat het dan achteraf toch leuk was. Wij zijn met onze kinderen eigenlijk nog nooit naar een optocht geweest, maar dat zal ze zelf nu ook nog niet leuk vinden (denk ik dan).

 3. Ilse van Kreanimo zegt:

  Gelukkig is het meegevallen.

  Met carnaval doen we dat hier wel, anders meestal niet.
  Mijn zoontje houdt niet zo van drukte.

 4. Nathalie zegt:

  Leuk! Wij gaan eigenlijk alleen naar de sint optocht. Zo’n parade ken ik niet.

 5. Heleen zegt:

  Ja, wij zijn dit jaar ook weer naar het kaascorso gegaan! Het is zo heerlijk kneuterig en gezellig. Er lopen zo veel bekenden mee, en er staan zo veel bekenden langs de kant. Mijn oudste zoon (4 jaar) liep zelfs mee met school. Trots dat hij was! Ik stond samen met mijn jongste zoon te kijken en toen mijn oudste langsliep zag ik twee glunderende gezichtjes! Het kaascorso is altijd zo heerlijk laag-drempelig en als het niet gaat met één van de kinderen, ben je ook zo weer thuis, toch?

 6. Fijn dat het uiteindelijk toch gezellig was! Zo word je als het ware beloont dat je je over je tegenzin heen hebt gezet.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja inderdaad, het genieten van de kinderen zorgt er meteen voor dat je het zelf ook leuk vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.