Eet jij weleens roggebrood? Ik eerlijk gezegd weinig, al stond bij ons vroeger door een kleur- geur- en smaakstofallergie toch regelmatig zuurdesum brood op tafel. En dat heeft best een specifieke smaak. Brood van SOMA specialiseert zich in roggebrood en omdat deze Maastrichtse bakkerij al haar verpakkingen heeft vernieuwd, mocht ik kennismaken met 3 smaken roggebrood. Bovendien mag ik aan 3 van mijn lezers zo’n zelfde pakket weggeven!
Brood van SOMA is in de supermarkt verkrijgbaar en er zijn maar liefst 14 verschillende smaken! Denk aan Brabants rogge met een traditionele smaak, speltkoren gebakken met het oergraan spelt of waldkorn met veel voedingsvezels. Allemaal gemaakt van grondstoffen zonder onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Ik ontving Waldkorn roggebrood, Spelt roggebrood en roggebrood met noten en rozijnen. Mijn persoonlijke favoriet is de Waldkorn!
Smaaktest op kantoor
Hele culinaire foto’s heb ik er niet van kunnen maken, maar ik deel graag het inspiratieplaatje dat ik bij het persbericht ontving! Wel heeft mijn man het brood ook geroosterd in de grillpan en dat smaakte prima met een gebakken ei en witte bonen in tomatensaus. Zowel hij als de kinderen zijn echter geen liefhebber van roggebrood. Gezien het bederflijke karakter, nam ik het daarom mee naar mijn werk. Ik liet iedereen weten dat er roggebrood in verschillende smaken te proeven was. Sommige mensen trokken hun neus op (het is ook een vrij specifieke smaak waar je van moet houden), maar anderen wilden wel proeven. Uiteindelijk hebben we met een klein clubje fans heerlijk geluncht die week! Ieder had ook zo z’n eigen favoriete smaak. Was leuk zo’n smaaktest op het werk. Weer eens iets anders dan appelkanjers (een klassieker hier op kantoor).
Deel 2: Smullen met de Foodybox (Opent in een nieuwe browsertab)
Pluspunten roggebrood
In een artikel uit damesblad Margriet staan de voordelen van roggebrood mooi opgesomd, want naast lekker is dit brood ook nog eens goed voor je. Bij deze een samenvatting, klik voor het volledige artikel even door.
- Minder koolhydraten: Donker roggebrood bevat minder koolhydraten dan volkorenbrood. Belangrijke informatie voor mensen met diabetes, maar ook voor wie op zijn gewicht let.
- Meer voedingsvezels.
- Lage glycemische index: Hoe lager de GI van een voedingsproduct, hoe minder snel de bloedsuikerspiegel ervan stijgt.
- Twee keer zo veel vitamine B6 als volkorenbrood. Vitamine B6 is belangrijk voor de weerstand spijsvertering.
- Meer ijzer dan volkorenbrood.
- Ook meer kalium. Goed voor de vochtbalans en de bloeddruk.
- En meer vitamine E. Dat is goed voor de weerstand.
Winactie
Genoeg redenen om het Brood van Soma eens te proberen. Bovendien staan op hun website allerlei lekkere recepten en een filmpje van hoe dit brood gemaakt wordt. Was jij al bekend met dit broodmerk? Nee? Zou je het wel willen proberen? Dat komt mooi uit. Ik mag op Marstyle 3 mensen blij maken met eenzelfde pakket brood als ik zelf ontvangen heb. Voor extra winkansen doe je ook mee bij De Mama Company, waar deze blog binnenkort ook verschijnt. Naar welke smaak ben jij het meest nieuwsgierig en waarmee zou je dat roggebroodje beleggen? Laat het via een reactie hieronder weten en je maakt kans. Eet smakelijk!
Start je dag met een goed gevuld ontbijt!(Opent in een nieuwe browsertab)
Naamloten heeft weer goed zijn best gedaan, gefeliciteerd Henrieke, Batboy en Lisanne Boem! Ik ga jullie een mailtje sturen voor de afhandeling, eet smakelijk en vertel al je vrienden over mijn blog, haha.
Wat zou jij op je roggebroodje doen?
Reacties
Ik ben bekend met hun merk, hun speltbrood neem ik regelmatig mee naar huis. Het Slankin brood vind ik gruwelijk droog.
Ik ben vooral benieuwd naar het rozijn met notenbrood en zou het lekker stevig beleggen met kaas.
Lekker een haring met uitjes
Mjamm! Ik heb al eens brood van soma gegeten, heel smakelijk. Ik weet niet meer wat het was. Met kaas vind ik lekker maar ook met banaan of suiker. Das dan weer niet zo gezond. .. Ik maak graag kans!
De roggebrood van SOMA daar ben ik nog niet mee bekend, maar door de verschillende varianten lijken ze mij erg smakelijk. Vooral die met noten en rozijnen. Ik zou het gaan beleggen met uitgebakken bacon.
Ik ben het meest nieuwsgierig naar het spelt roggebrood. Ik zou het beleggen met jonge kaas, tomaat en tuinkers!
Ik ben nieuwsgierig naar de Waldkorn, ik houdt niet van gewoon brood maar Roggebrood vind ik wel lekker. De Waldkorn is daarom denk ik voor mij de beste aanvulling
Lekker met kaas!
Goedemiddag allen,
Je moet eerlijk gezegd wel aan roggebrood wennen, maar eenmaal gewend is het wel lekker hoor!
Ik doe er komkommerspread op, lekker zomers!
Ik ken het nog niet en zou het graag proberen. Ik eet brood meestal droog, omdat ik vind dat je dan echt de smaak van het brood proeft, daarom zou ik er dan ook niets op doen.
Ik hou erg van roggebrood, ik ben naar alle drie de smaken erg nieuwsgierig.
Zou ze graag met mijn gezin willen proberen.
Zou het eten met kaas of smeerkaas.
Groetjes Anneliese
Sonnenblumenbrot roggebrood zou ik graag willen winnen
want dan kan voor mij de ontbijtpret beginnen.
Wat ik er dan op zou smeren?
Avocado, zalm en pijnboompitten want die heerlijke smaakcombinatie kan ik wel waarderen!
ik ken het niet, maar zou het heel graag willen proberen 🙂
Dat zou ik graag winnen , mijn dochters vinden gewoon brood niet lekker en eten nu vaak duits brood, dit zullen ze vast ook lekker vinden en het is gezonder. Ik zou er wat sla , kipfilet en tomaat op doen.
Het lekkerste op roggebrood is appelstroop !
mijn roggebrood met kaas of haring.. ik ben echt gek op roggebrood
Ik ben nog niet bekend met de roggebroden van SOMA, maar je hebt zeker mijn interesse gewekt. Ik ben vooral benieuwd naar de roggebrood Waldkorn en roggebrood met noten en rozijnen en dan belegd met een plak Old Amsterdam of een notenpasta. Yummie!
Oh wat een verwennerij! De waldkorn lijkt me heerlijk 🙂 gewoon simpel met een dikke plak boeren kaas, het water loopt me al in de mond hahah!
Heerlijke zult
Ik ben gek op roggebrood. Het is erg lekker met rode bieten hummus en plakjes augurk. Ik ben erg benieuwd naar de speltkoren variant.
Rozijnen en noten lijkt me wel lekker! Roggebrood vind ik zelf heerlijk met honing. Lijkt heel raar, is echt heerlijk!
Sinds een maand heb ik een maagverkleining en juist vezels zijn heel belangrijk om binnen te krijgen.
Ook omdat mijn stoelgang niet al te best is.
Ik ben erg benieuwd naar de Waldkorn roggebrood, ik denk dat dat ook mijn favoriet wordt.
Hierbij meld ik mij aan om te testen 🙂
Ik ben het meest benieuwd naar Waldkorn, dat wil ik beleggen met jonge kaas en zongedroogde tomaat.
Naar spelrkoren, die heb ik nog niet gegeten.. Ik zou het beleggen met naturel roomkaas en light jam..
lijkt me erg lekker ik zou het graag proberen
Lekker roggebrood met kruidnagelkaas, ben heel benieuwd naar de verschillende smaken, lekker en toch heel gezond
Ik ben vooral benieuwd naar Rozijnen-noten! Lijkt me heerlijk met een beetje roomboter of een likje notenpasta of jam! Mmmmm
Ik ben heel erg benieuwd naar de roggebrood . Lijkt mij lekker.
Mijn moeder is dol op roggebrood en ik zou het ook graag eens proberen. Vooral de Waldkorn-versie lijkt me heerlijk. Ik zou het beleggen met pindakaas.
Ik eet wel vaak roggeknackebrot. Roggebrood vond ik als kind nogal overheersend van smaak. Misschien tijd voor een herkansing.
Als echte Limburg zijnde ben ik dol op roggebrood. Leuke feiten, die wist ik nog niet. Ook ben ik (nog) niet bekend met dit merk roggebrood maar zou het wel willen proberen. Ik ben benieuwd naar de Waldkorn- versie en zou het beleggen met een plakje oude kaas of avocado met wat peper en zout.
Ik hou ontzettend van roggebrood. Ik koop altijd hetzelfde: Limburgs roggebrood. Ik ben heel benieuwd naar de Waldkorn. Ik doe heel graag mee! Omdat ik nogal beperkt ben door een voedingsintolerantie heb ik niet zoveel keuze in broodbeleg, maar mijn favorieten zijn rosbief met stroop, of boeren rauwe ham met mosterd.
Klinkt goed. Ik wist niet dat er zoveel keuze in roggebrood was…?
Thuis eet ik vaak lijnzaadroggebrood, maar ook wel volkorenroggebrood. Heerlijk, doe er vaak appelstroop op,
Hier ga ik voor Waldkorn roggebrood. Lijkt mij lekker. Eet ook vaak waldkorn broodjes.
Wat ik er op doe? Nou, ik denk halvarine met een lekkere dikke plak jong belegen kaas.
Paturain tzatziki of jam.
Met kaas!!
Goed om te proberen! Wij eten hier bewust minder koolhydraten maar wist het van roggebrood nog niet eens!!
Ik eet eigenlijk nooit roggebrood. Ik doe het wel bij mijn man op brood en dan met kaas erbij. Roggebrood met haring vind ik wel lekker en bij de AH van die dobbelsteentjes met kaas ertussen!
Ik lustte dit als kind niet, maar heb het nu al 20 jaar niet gegeten. tijd voor een nieuwe kennismaking. Ik ben het meest nieuwsgierig naar Waldkorn. En ik zou er eiersausen opdoen!
verrukkelijk
Ik doe heel graag mee, dit merk ken ik nog niet, ik al thuis 12 jaar geleden) altijd samen met mijn vader Fries Rogge rood en dan met suiker, een echte traktatie. Win ik ga ik heerlijk proeven met mijn vader en dan bekijk ik jullie tips voor een lekkere ’topping’
Ik vind roggebrood ook lekker en doe graag mee met de winactie.
Ik beleg het gewoon met kaas, mmm
Heerlijk ik doe heel graag mee. Ik ben het meest nieuwsgierig naar het brood met rozijnen en noten. Ik eet normaal altijd iets hartigs op roggebrood. Maak heel graag kans op deze prijs.
nieuwsgierig naar alle 3 omdat ik roggebrood niet lust maar t toch weer eens wil proberen omdat t zo gezond is…waldkorn trekt me t meest omdat ik daar al gek op ben.
zou er 1 beleggen met rucola gerookte kip (of rosbief of zalm)wasabimajo paar drupjes en pijnboompitjes en/of sesam