Start je dag met een goed gevuld ontbijt!

Hoe je de dag begint, bepaalt vaak ook de rest van je dag! Een goed ontbijt dat je maag vult, geeft je al snel energie voor al je taken voor de dag. In de week ziet je ontbijt er vaak anders uit dan in het weekend, wanneer je meer tijd hebt om jezelf en je gezin flink te verwennen met uitgebreid ontbijtje. Belangrijk is wel dat je dagelijks de tijd neemt voor dit belangrijk ritueel, aangezien het goede gewoontes in je kinderen bevordert. Hieronder enkele ontbijt ideetjes voor doordeweeks en voor wanneer je wat meer tijd hebt.ontbijt

Bron afbeelding: Pexels

Weekdagen

Gedurende de week heb je wat minder tijd, maar toch is het belangrijk het ontbijt ritueel niet over te slaan. Er zijn tal van voordelen verbonden aan het nemen van een goed ontbijt. Het is bewezen dat een goed ontbijt leidt tot betere schoolprestaties en een verhoogde productiviteit. Als ouder geeft het je energie en je voelt je dus minder lusteloos of prikkelbaar. Je maag is al actief in de ochtend en zo vermijd je dat een lunch te zwaar op je maag ligt. Bovendien ga je na het eten van een rijkelijk ontbijt ook minder snoepen in de voormiddag. Geef alvast het goede voorbeeld en ontbijt elke dag, je kinderen leren zo ook essentiële gewoontes waar ze hun hele leven de vruchten van plukken.

Cornflakes, muesli of havermout: dit is gemakkelijk in de ochtend. Bovendien bevat het veel rijke vezels. Let er wel steeds op dat je kijkt naar de voedingswaarden, wanneer je deze producten koopt. Vaak is er veel suiker aan toegevoegd wat het minder gezond maakt. Om er een volwaardige maaltijd van te maken, is het ook altijd lekker om er fruit of yoghurt aan toe te voegen.

brood

Pexels

Brood: brood is ook altijd een gemakkelijk en gezonde optie. Het is wel beter om brood te kopen dat veel granen en vezels bevat, zoals volkorenbrood, zuurdesembrood of roggebrood. Zelf neem ik altijd buskorn. Smeer er een klein laagje boter op en vul aan met lekker beleg zoals: kaas, ham, kipfilet, humus, pindakaas of avocado.

Smoothie: vind je het moeilijk echt een hap door je keel te krijgen in de ochtend? Een smoothie is dan wellicht een goede oplossing. Mix gezonde fruit en groenten in een blender, samen met gezonde vetten, zoals lijnzaad of walnoten. En hup! Er zijn zoveel lekkere smoothie recepten te vinden op het internet, dat je kroost wel even zoet is om alle variaties te proeven.

Weekend

In het weekend en zeker op zondag is het heerlijk om uit te slapen en naar de bakker te gaan. Zo kan je met het hele gezin genieten van een rijkelijk ontbijt. Geen zin om naar de bakker te rijden? Met Deliveroo kan je gemakkelijk ontbijt bestellen bij verschillende ontbijt plaatsjes uit de buurt. Of je nu zin hebt in croissants, brood of gekookte eitjes: je vindt er wat jouw hartje verlangt.

Een ander leuk idee is om doordeweeks al naar de winkel te gaan en heuse voorraad in te slaan voor je weekend brunch! Wij gaan altijd één dag voor afbakbroodjes uit de oven. Appelsientjes voor vers geperst fruitsap, fruit, eieren, spek, filet, bagels en noem maar op! Het kan ook fijn zijn er een gezinsactiviteit van te maken. Allemaal in je pyjama samen pannenkoeken bakken voor de brunch en dan lekker smullen…  Mijn dochters vinden het erg leuk om sinaasappels zelf te persen.

Lees ook: deze roggebrood review

Geroosterd brood met gebakken ei en witte bonen in tomatensaus staat hier in het weekend ook regelmatig op de ontbijttafel. Wat ontbijten jullie graag in het weekend?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.