Wat doe ik met Shea Butter?

Maandenlang ligt het al hier in huis te wachten op een review. Fijne handcreme met lavendelgeur in een toffe paarse tube en een mooi, schattig blikje shea butter. Beide van het merk Institute Karité Paris. Gekregen bij de Proefparade. Ik houd ontzettend van de geur van lavendel en in de winter heb ik altijd droge handen, dus de handcrème werd al snel geprobeerd (lees het verslag van de Proefparade). Maar die Shea Butter… Ik had werkelijk geen idee wat ik daar nu mee moest…

marstyle shea butter eenhoorn
Prachtig blikje met dieren en bloemen erop.

Op het event zelf hoorde ik alleen maar laaiend enthousiast reacties. “Je kunt er van alles mee!” Uhm, ja… Maar wat dan? Iets met haar en huid maar het fijne wist ik er niet van. Deze poldermama – absoluut geen expert op beautygebied – had er nog nooit van gehoord. Ik probeer graag nieuwe dingen uit, maar op beautygebied ben ik toch vaak wat huiverig. Dus bleef het blikje heel decoratief in de kast liggen. Want het is een erg mooi blikje met dieren en bloemen erop.

Op het blikje zelf staat:

Multi-use cream for face, body and hair. Suitable for the whole family.

Nog steeds had ik geen idee.

Bij het verzinnen van een blogonderwerp voor morgen, besloot ik het eindelijk maar eens te googlen. En dat had ik dus veel eerder moeten doen. Want verschillende gezinsleden hebben last van de kwaaltjes waarvoor je Shea Butter kunt gebruiken:

Shea Butter heeft helende en vochtinbrengende eigenschappen en is daarom heel goed voor:

 1. Schaafwonden.
 2. Kloven.
 3. Droge huid.
 4. Eczeem.
 5. Psoriasis.
 6. Littekens.
 7. Brandwonden.
 8. Door de zon verbrande huid.
 9. Droge haarpunten.
 10. Massage.

Dat is dus best een hele lijst. Mijn kleuter heeft al vanaf heel jong een erg droge huid en op dit moment door een valpartij ook diverse forse schaafwonden op de knietjes en ellebogen. Eigenlijk mag ze dus niet te vaak douchen, maar vandaag haalde ik haar voor de 3e keer deze week van de BSO met een hoofd vol zand. En schmink, maar dat is er zo af met een make-updoekje. Ze moest dus weer douchen en haren wassen. Niet fijn voor haar toch al droge huid.

Winterse huidverzorging met de Alka Basische crème(Opent in een nieuwe browsertab)

Smeren maar

Bodylotion was ik vergeten in de we-zijn-vreselijk-laat-naar-bed-breng-drukte. Toen las ik dus die weetjes over Shea Butter. Voor ik begon aan het typen van deze blog, ben ik daarom naar boven gerend en heb ik de Shea Butter erbij gepakt. Kind gelukkig in diepe slaap, dus ik kon pijnloos de schaafwonden voorzichtig insmeren met Shea Butter. Haar droge wangetjes deed ik ook meteen. En mijn eigen knieën en knokkels.

Ik weet nu dus hoe het werkt: je doet een klein beetje op je vingers en wrijft dat uit. Door de warmte van je handen smelt de Shea Butter en kun je goed smeren. Je hebt maar weinig nodig en het trekt snel in de huid. Keek ik daar nu zo tegen op?

Het is ontzettend makkelijk en je kunt het overal voor gebruiken! 

Ook voor je haren dus, google maar naar tips. Alleen houd ik dit blikje liever voor de droge huid. Ik was al op zoek naar een product geschikt voor de droge kinderhuid en had nog niets gevonden. Blijkt het dus al maanden in mijn eigen kast te staan… Afijn, ik blijf even hangen in het ik-ben-best-een-goede-moeder-gevoel, want al was ik dan de bodylotion vergeten mijn dochter haar droge pijnlijke plekken zijn mooi wel zojuist pijnloos ingesmeerd!

Deze lavendel handcreme trekt heel snel in!
Deze lavendel handcreme trekt heel snel in!

Meer weten over de Shea Butter?

Mamachallenge 2: beautydag voor de kids(Opent in een nieuwe browsertab)

Gebruik jij weleens Shea Butter? Of had je er net als ik nog nooit van gehoord?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Rory zegt:

  Lachen! Ook bij mij ligt het nog in de kast voor een review tzt. Wat een superhandig product en wat een leuk artikel is het geworden. Heel ‘bij de tijd’ en realistisch. Goed om te weten!

 2. Judith zegt:

  Ik kende het wel, maar ook eigenlijk nooit gebruikt. Maar eens halen voor de meisjes en mijn voeten ofzo haha

 3. Ik kende het alleen van naam. Maar als je er zoveel mee kunt wil ik het ook wel een proberen!

 4. Nathalie zegt:

  Ik wist ook niet dat het zo’n veelzijdig product was. Ik dacht altijd een vettige bodycreme haha.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ben ik niet de enige 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.